TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaz ayları çok renkli geçecek

Marmaris'te tatilini geçiren yerli ve yabancı turistler, yüksek adrenalin keyfini yaşayarak eğlenmek için su sporları merkezlerini tercih ediyor

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2014 06:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yaz ayları çok renkli geçecek

Marmaris'te tatilini geçiren turistler, özellikle su sporları merkezlerindeki parasailing adı verilen deniz paraşütlerine yoğun ilgi gösteriyor.

Güney Ege'nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris'te tatilini geçiren yerli ve yabancı turistler, yüksek adrenalin keyfini yaşayarak eğlenmek için su sporları merkezlerini tercih ediyor. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte ilçe merkezi ve mahallerindeki 32 su sporu merkezinde yoğunluk yaşanıyor.

Merkezlerde turistlere parasailing, jet ski, banana, sürat botu, fly fish, ringo, chariot, phantom, wakeboard, water ski, bot, kano ve flyboard gibi su sporu etkinlikleri yapma imkanı sunuluyor. Tatilcilerin en fazla ilgi gösterdiği su sporları etkinliğinin ise parasailing adı verilen deniz paraşütleri olması dikkati çekiyor. Bir sürat teknesinin arkasına iple bağlı paraşüte binen turistler, teknenin hızlanmasıyla gökyüzüne doğru yükselmeye başlıyor. Yaklaşık 300 metre yükseğe çıkan paraşütle ilçeyi havadan görme ve heyecanlı anlar yaşama fırsatını elde eden müşteriler, dakikalarca havada kalabiliyor.

Sürat motorunun arkasına iple bağlı "Ringo" adı verilen yuvarlak botlara binenler ise deniz üzerinde yüksek sürate ulaşmanın keyfini tadıyor.

DAHA ÇOK GENÇLER TERCİH EDİYOR

Marmaris Su Sporları Kooperatifi Başkanı Salih Tunç, Marmaris'in coğrafi güzelliklerinin yanı sıra birçok sportif faaliyetlerin yapılması nedeniyle de tercih edildiğini söyledi.  

Bölgeyi ziyaret eden turistlerin önemli bir kısmını gençlerin oluşturduğuna işaret eden Tunç, su sporları merkezlerinin bundan dolayı yoğun ilgi gördüğünü kaydetti.

Marmaris koylarının su sporları için çok uygun olduğuna değinen Tunç, "Bu eğlencenin en güvenli ve güzel şekilde sunulması için profesyonel ekiplerimiz görev yapıyor. Güvenlik tedbirleri maksimum derecede sağlanıyor. Su sporu yapan bütün müşteriler sigortalı ve can yeleği giyme zorunlulukları var. Faaliyete katılan bütün misafirlerimiz, içerisinde cankurtaran bulunan güvenlik botu tarafından takip ediliyor" dedi.

8 YILDIR CİDDİ BİR KAZA OLMADI

Su sporları merkezlerinin özellikle güvenlik konusunda tüm yetkili makamlar tarafından çok sık denetlendiğini anlatan Tunç, bu sporların daha önceden belirlenmiş alanlarda yapıldığı bilgisini verdi.

En iyi ve güvenli su sporlarının Marmaris'te yapıldığına dair iddialı olduklarını belirten Tunç, "Marmaris, diğer turizm merkezlerine göre yatırım, güvenlik ve denetleme açısından örnek bir standarda sahip. En son 8 yıl önce ölümlü bir kaza yaşanmıştı. Bu kaza da işletmelerin ekipman hatasından değil, müşterinin kurallara uymamasından kaynaklanıyordu. Denetleyen kurumlar ve işletmeler sorunların hepsini iyi analiz ederek gerekli bütün önlemleri alıp kazaların önünü kesti. Marmaris'te su sporu faaliyetleri sırasında son 8 yıldır hiçbir ölümlü veya ciddi yaralanmalı kaza olayı yaşanmadı" diye konuştu. (AA/MUĞLA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.