TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak en önemli kriter

Başbakan Erdoğan, "Tüm inançlara, etnik kökenlere eşit mesafede durduk. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak bizim için en önemli kriterdir" dedi

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2014 07:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak en önemli kriter

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Farklılıklar, çatışmanın değil zenginliğin belirtisidir. Biz tüm inançlara, mezheplere, etnik kökenlere ve kültürlere karşı eşit mesafede durduk, kucaklayıcı olduk. Bizim kriterimiz belli. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak bizim için en önemli kriterdir" dedi.

Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı seçimine 47 gün kaldı. Adaylık başvurusu için 10 günlük süre var. Bu 10 günlük sürede son değerlendirmeleri, istişareleri yapacak ve adayımızı inşallah 1 Temmuz Salı günü açıklayacağız" diye konuştu.

Erdoğan, şunları kaydetti: "Artık seçilmiş hükümetin yani milli iradenin karşısında devlet iradesini temsil eden bir cumhurbaşkanlığı makamı, bir protokol makamı olmayacak. Anayasanın verdiği yetkiler neyse bu yetkileri milletin verdiği yetkiyle bütünleştiren bir cumhurbaşkanı olacak. Böyle bir süreci hep birlikte başlatacağız. Bugüne kadar hükümet milleti, cumhurbaşkanı devleti temsil ediyor gibi bir konumlama yapılmıştı. Devlet ile millet arasındaki bu mesafeyi de kaldırıyoruz. Seçilmiş hükümetle seçilmiş cumhurbaşkanı birlikte ülkeyi idare edecek. Bir nevi devletle millet artık tam manasıyla kucaklaşmış olacak."

SİYASETTE ÇIRAK BİLE OLAMADI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisiyle ilgili sözlerine cevap veren Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu sabah yaptığı konuşmasına bakıyorsunuz Bahçeli'nin... Aman yarabbi baştan aşağı tamamıyla ağzından salyalar akıyor. Biz öyle konuşmayacağız. Tamamıyla bir müfteri edasıyla, iftiralarla dolu bir konuşma. MHP'li kardeşlerime sesleniyorum; MHP'yi küçülten bu adamla bir yere varamazsınız. Bu adam siyasette çırak bile olamadı, olamayacak da. Yapısı buna müsait değil."

Erdoğan, "Terör örgütünün başıyla aynı sofrada oturup oturmamaktan bahsediyor. Meydanlarda defaatle söyledim, ey Bahçeli, bunları ispat edemezsen sen alçaksın, adisin" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin "Pınarhisar'da yattığın günleri arayacaksın" dediğini, orada yatışının nedeninin asilliğinin ifadesi olduğunu vurgulan Erdoğan, "Pınarhisar senin düşündüğün ve istediğin günler değil zaten. Eğer o tür günler yine gelecekse biz öper başımıza koyarız. Bunda herhangi bir sıkıntı yok" dedi.

YARGI GÜVENİRLİĞİ KALMADI

Erdoğan, "Yargı, bütün devlet kurumları içerisinde güvenirliği itibariyle son sıraya düştü. Güvenirlilik diye bir şey kalmadı. Yargının kendini check etmesi gerekiyor" diye konuştu.

Cezaevinden çıkan isimlerin intikam ifadeleri kullandığına işaret eden Erdoğan, "Bazıları cezaevinden çıkınca orada intikam ifadeleriyle bağırıp çağırıyorlar. Sen bir defa intikam ifadelerini kullanmayı bırak da kendine gel. Daha hala kendine gelememişsin. Önce bunu bir defa hal yoluna koymak gerekir. Ne olacak, kılavuz ortada, kendileri de ortada. Bunların birbirinden farkı olmaz" dedi.

Erdoğan, "Böcek" soruşturmasına ilişkin şunları kaydetti:

"Bir ülkenin başbakanının ofisine dinleme cihazı konulması sadece o başbakanın şahsına değil, o ülkenin tamamına yapılmış çok büyük bir ihanettir. Başbakan'ın ofisine bu böcekleri koyanlar kim bilir millete neler yaptılar, neler yapıyorlar? Binlerce, onbinlerce sanatçısına, ilim adamına varıncaya kadar herkesi dinlemişler. Bu ülkede polis üniforması içinde birileri çıkıp da başbakanın ofisine dinleme cihazı koyuyorsa yarın gidip hakimin, savcının yatak odasına kamera koymaktan da çekinmez. Koymadıkları da ne malum?" (AA/ANKARA)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.