TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Güvencemizden vazgeçmeyiz”

Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilciliği ‘İş güvenliğimize sahip çıkıyoruz’ diyerek eski Birinci Kordon’da bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürlüğü önünde açıklama yaptı

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2014 07:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Güvencemizden vazgeçmeyiz”

OKTAY İLERİ

Kamu-Sen İzmir adına açıklama yapan İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol; bir çalışan için kazanılmış en büyük hakkın iş güvencesi olduğunu vurgulayarak, “İktidar geldiği günden bu yana memurluk güvencesini ortadan kaldırarak güvensiz ve güvencesiz bir çalışma hayatı oluşturmak için altyapı hazırlamakta, türü söylemlerle kazanılmış haklarını yok edecek uygulamalarla, memurlarımızı adeta bir ateş çemberinin içine atmak istemektedir” dedi.

“İKTİDAR İŞ GÜVENCESİNDEN RAHATSIZ”

Devlet memurlarının son iki yılda bir kısım uygulamalarla kısıtlansa da doğruları yapma cesaretine sahip en büyük kitleler olduğunu vurgulayan Doğruyol, “Siyasetçinin gücü ne olursa olsun, devlet memurları üzerindeki etkisi sınırlıdır. Çünkü idarenin her türlü uygulaması yargı denetimine açıktır. İç hukuk yollarının tükenmesi halinde uluslararası mahkemelere gitme yolu da açıktır. Ayrıca, sendikaların olayları yakın takibi üyeleri adına müdahil olabilmesi de pek çok hukuksuz uygulamayı engellemektedir. Bütün bunlar iktidarın memurlar üzerinden istediği sonucu almasının önünde en büyük engellerdendir. Oluşturduğu yandaş teslim olmuş sendikalara rağmen kamu çalışanlarının hala büyük bir kesimi diğer sendikaların üyesidir” dedi.

MEMURLARIN GARANTİSİ ÜLKENİN GARANTİSİDİR

İktidarın oluşturmaya çalıştığı parti devletini bir türü oluşturamadığına dikkat çeken Doğruyol, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuranlar siyasi iktidarların baskılarından uzak devletin ve milletin haklarını koruyabilmeleri amacıyla devlet memurlarına diğer çalışanlardan farklı olarak iş güvencesi hakkı vermiştir. Devlet memurlarının iş güvenliği garantisi ülke ve millet menfaatlerinin garantisidir” diye konuştu.

“İKTİDAR HUKUKU ASKIYA ALIYOR”

Taşeron tasarısının görüşmeleri sırasında gündeme getirdiği önergelere kamu görevlilerinin usulsüz olarak görevlerinden alındığının ya da atandığının yargı kararıyla tespit edilmesi halinde kararın 2 yıl süreyle uygulanmamasının hukukun üstünlüğü ilkesini, iktidarın üstünlüğüne çevirmeye çalıştığını belirten Doğruyol, “Hükümetin önergelerinin yasalaşması durumunda, kamu görevlisi usulsüz yollardan işten çıkartıldığını ya da başka bir göreve atandığını yargı yoluyla ispat etse bile iki yıl süreyle görevine dönmeyecek, üstelik yargı kararını yerine getirmeyen yetkililer hakkında hiçbir yasal işlem yapılmayacaktır. Bu uygulama hukuk devletinin katledilmesi, iktidarın hukuk askıya alması ve memurun iş güvencesinin yok edilmesi demektir” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.