TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sosyal medya ulaşım ile çalkalanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ulaşımda devrim niteliğinde kararlar alarak uzun hatları iptal edip aktarma sistemine yönlendirme yaptı. Açıklamanın ardından Twitter'da 'Eshot hashtagı' ile açılan başlıkta İzmirliler duruma tepki gösterirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu capsleri yüzleri güldürdü

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2014 06:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sosyal medya ulaşım ile çalkalanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 29 Haziran’dan itibaren uygulamaya başlayacağı yeni ulaşım sistemi tartışmalara neden oldu. ESHOT Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı yeni düzenlemeye göre uzun hatların tamamına yakını kaldırılırken aktarma sistemine yönlendirme yapılıyor. Metro ve İZBAN’ın yoğun olarak kullanılacağı, vapurların ek seferle takviye edeceği düzenleme vatandaşta tedirginliğe neden oldu. 90 dakika uygulamasını güvence gören vatandaşların birden fazla biniş yaparak istediği yere ulaşması planlanıyor. Yaz dönemi nedeniyle nüfusun şehir merkezinde azalmaya başlaması sistemin deneme süresi olarak düşünülüyor.

CAPSLER YÜZ GÜLDÜRDÜ

Ancak yeni uygulamadan memnun olmayan İzmirliler sosyal medyadan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yüklendi. Twitter'da #Eshot hashtagı oluşturularak, ulaşımda yeni düzenlemeyi eleştirdi. Özellikle Başkan Aziz Kocaoğlu capsleri görenlerde tebessüm oluşturdu. Capslerden bazılarında Aziz Kocaoğlu'nun resimlerinin altında yazılan 'Nasıl olsa ben otobüse binmiyorum', 'Polise otobüs, TOMA'lara su yok. Çünkü otobüsleri kaldırdım', 'Metroyu da kaldıracağız' 'Başkan Kocaoğlu'ndan taksicilere müjde; Otobüsleri kaldırdım’ görüldü. (İHA İZMİR)

TEPKİ MESAJLARI

Twitterda Başkan Kocaoğlu'na seslenen bazı vatandaşlar şöyle yazdı:

@simqeakan: İzmir'de trafiğe çözüm bulmak için otobüs azaltan Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu 1 günlüğüne #eshot ile işe gidip gelmeye davet ediyorum.

@CmileSclms : Pazartesi yolda kalmamak için işe gitme metotları deniyorum. Ah #eshot amacınız neydi acaba? Düğüm çözülüyormuş? Pehh sen daha çok düğüm attın.

@SenaBaharoz: İki aktarmayla okula gitmek zor gelirken simdi iki değil üç değil dört hiç değil tam beş aktarma yapmamı sağlayacağın için teşkkürler #eshot !

@buseyuceoz: Ya durup durup küfür ediyorum. Ben 23 yıldır İzmirliyim bu saatten sonra bir yere nasıl gideceğimi mi bilemeyeceğim. Napıyorsunuz siz ya? #eshot

@nilaytopcu: İzmir'de yeni ulaşım güzergahları, mutfak robotunun parçalanıp tekrar birleştirilmesi gibi. Parça artmış sanki. #eshot

@Efecandogruu: #eshot düğüm çözülüyor demiş ama işleri daha da düğümlendirmiş. Tek otobüsle hiçbir yere gidemeyeceğiz. Herhalde sloganı da en az 2 otobüs.

@efekilicarslan: Bu otobüs iptallerini ve güzergahları belirlemek için hiç otobüs kullanmayan insanları seçtiğiniz doğru mu?

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.