TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arapça, vitrinlere girdi

İzmir’de bir çok esnaf tabelalara Arapça yazı ekledi. Tabelalara Türkçe’nin yanı sıra Arapça yazı da eklenirken, Arapça bilen elemanlara ise büyük rağbet olduğu söyleniyor

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2014 07:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Arapça, vitrinlere girdi

DİLEK BAKIRKAYNAK

İzmir’e gelen Arap sayısı hızla artınca, esnaf tabelaları Rusça’dan Arapça’ya çevirdi. Bölgede Arapça bilen elemanlara da talep arttı. Türkçe tabelalar bazı bölgelerde neredeyse sadece sayılı esnaflarda göze çarpıyor.

Suriye’deki iç savaş nedeniyle sığınmacıların İzmir’e gelip yerleşmesi dolayısıyla bir çok semt adeta Ortadoğu görüntüsüne büründü. Sokaklarda Arapça konuşulması ve işyeri tabelalarının Arapça’ya dönmesi Şam veya Kahire’yi andırıyor. Bir çok yer şimdilerde Arapça konuşan insanlar ve Arapça tabelalar ile bir Arap şehrini andırıyor.

STANDARTLAR DEĞİŞTİ

Tekstil ve hediye eşyaları olmak üzere bir çok ürünün satıldığı dükkanlarda en az bir Arapça bilen eleman istihdam edilirken, son dönemde Arapça bilen elemanların kıymete bindiği belirtiliyor. Vitrinlerde Arapça tanıtım yazıları yoğun bir şekilde gözlemlenirken 10 yıldan fazla İzmir’de ikamet eden Suriyeli Esnaf Ömer Süleyman, özelikle son dönemlerde Filistin, İran, Suriyelilerin İzmir’e gelmesi sebebi ile vitrinlerde Türkçe yazıların yanı sıra Arapça yazılara da yer verdiklerini dile getirdi.

Aynı zamanda Konak’a bağlı Yenişehir Mahallesi’nde Suriye Lokantası da dikkat çekerken müşteri sayısının oldukça yoğun olduğu belirtiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.