TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Ülkemizin bölünmez bütünlüğü tehdit altındadır”

2014 yılı Ekim ayında gerçekleşecek olan İzmir Barosu seçimlerine, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adına başkan adayı olan Aydın Öz, kamuoyuna duyuruldu

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2014 07:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Ülkemizin bölünmez bütünlüğü tehdit altındadır”

DİLEK BAKIRKAYNAK

İzmir Adliyesi Sosyal Tesisleri önünde İzmir Barosu 2014 yılı Olağan Genel Kurulu Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu Başkan adaylığını açıklayan Avukat Aydın Öz, İzmir Barosu Cumhuriyetçi Avukatlar grubu olarak, ülke ve meslek sorunlarını çok iyi bildiklerini dile getirerek, “Ülkemizin bölünmez bütünlüğü tehdit altındadır. Cumhuriyet devriminin kazanımları tek tek elimizden alınmaya çalışılmaktadır” dedi.

"ADALET, MÜLKÜN TEMELİDİR"

İzmir Barosu Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu olarak, ülke ve meslek sorunları ile birlikte ekim ayında yapılacak olan Baro Başkanlık seçimi hakkında grubumuzun düşüncelerini aktarmak ve Baro başkan adaylığını açıklamak için bir araya geldiklerini belirten Avukat Aydın Özcan yaptığı konuşmasında, “İzmir Barosu Cumhuriyetçi Avukatlar grubunun ortak kararı ile tek aday olarak baro başkanı adayı gösterilmiş olmaktan onur duyuyorum. Tüm meslektaşlarıma gösterdikleri güven ve takdirleri için teşekkür ediyorum. Ben de buna layık olacağıma ve grubumuzu tekrar hak ettiği baro yönetimine getireceğimize, hepinizin huzurunda söz veriyorum. ‘Adalet mülkün, temelidir.’ Adaletin olmadığı yerde huzur ve barış ortamı da olmaz. Yargının siyasallaştırıldığı, araç olarak kullanıldığı bir yerde hak ve adaletten bahsedilemez. Ergenekon, balyoz, askeri casusluk gibi düzmece olduğu Anayasa Mahkemesi kararıyla da tescillenen davalar, hukukun temel ilkelerini ve yargılamanın evrensel kurallarını hiçe saymıştır. Bu tertiplerin çökmesinde görev alan ve emek veren tüm meslektaşlarımıza Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu olarak teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

“BİZ, CUMHURİYETÇİ AVUKATLARIZ”

Atatürk ilke ve devrimlerinin yok sayılmak istendiğini vurgulayarak konuşmasına devam eden Özcan, “Hukukun ve yargının siyasallaştırıldığı, bir ortamda ülke sorunları ile meslek sorunlarımız iç içe geçmiş durumdadır. Siyasal iktidarın meslek örgütlerini susturmak, etkisizleştirmek amacıyla hazırlamış olduğu avukatlık yasa tasarısı, önümüzdeki en önemli gündem maddelerimizden biridir. Mesleğimizin kamu niteliği kaldırılıp piyasa mesleği haline getirilmesine izin vermeyeceğiz. Savunma mesleği olan avukatlık; yargının temel unsuru olup, meslektaşlarımız ile birlikte mesleğimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Meslek tekelimizin elimizden alındığı bu koşullarda; sigortalı çalışan ve mesleğe yeni başlayan avukat arkadaşlarımızın sorunlarını çözeceğiz. Ömürlerini mesleğimize vakfetmiş üstat ve mesleğe yeni başlayan meslektaşlarımızın maaş, sosyal güvenlik haklarını garanti altına alacak çözümler için girişimlerde bulunacağız. İzmir Barosunu alışık olduğu öncü ve güçlü baro konumuna tekrar yükselteceğiz. Cumhuriyetin temel değerlerini savunmaya, Atatürk ilke ve devrimlerini yüceltmeye, demokrasinin, yargı bağımsızlığının, hukukun üstünlüğünün ve hukuk devletinin ülkemizde yerleşmesi için mücadelemize devam edeceğiz. Cumhuriyetçi Avukatlar grubunun yönetimde olduğu dönemde, ürettiği proje ve hizmetler tüm meslektaşlarımız tarafından da bilinmektedir. Ne yazık ki Cumhuriyetçi grup yönetimden ayrıldıktan sonra gelen yönetimler tarafından yeni proje ve hizmetler üretilememiştir. Biz Cumhuriyetçi avukatlar olarak 2010 yılında ara verdiğimiz proje ve hizmetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

“HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDEN YANAYIZ”

Özcan ayrıca konuşmasına, “Biz katılımcılıktan, birlikten, katılımcı demokrasiden, hukukun üstünlüğünden yanayız. Ben değil biz olursak kazanırız, ötekileştirmeye karşıyız. Herkese aynı mesafedeyiz, birlikte üretmek, birlikte yönetmek için adayız. Şeffaf ve katılımcı bir baro için hep birlikte el ele çalışmaya devam edeceğiz ve hep birlikte başaracağız” sözlerini de ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.