TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bornova’da Balkan fırtınası

Balkan müziklerinin Bornovalı duayeni, Çamdibi doğumlu Havva Karakaş, hayranları ile doğduğu yerde buluştu. Bornova Belediyesi Çamdibi Türk Halk Müziği Korosu’nun verdiği konserde konuk sanatçı olarak sahneye çıkan sevilen sanatçı, sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2014 07:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bornova’da Balkan fırtınası

TRT için yaptığı Balkan Günlüğü programıyla da tanınan Havva Karakaş’ın konuk sanatçı olduğu Bornova Belediyesi Çamdibi Türk Halk Müziği Korosu konseri, Çamdibi Atatürk Parkı’nda gerçekleşti. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, geceyi alanı tamamen dolduran vatandaşların arasında geçirdi.

Önce Çamdibi Türk Halk Müziği Korosu sahnedeydi. Koristler, Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait eserleri başarıyla seslendirdi. Çamdibi doğumlu sanatçının Koro’nun ardından sahneye çıktığı anlarda ise coşku iyice arttı. Balkan ezgilerinin Bornova’dan yankılandığı gecede türküler hep birlikte söylendi, halaylar çekildi.

Geceyi okuduğu şiirler, anlattığı fıkralar ve izleyicilerle kurduğu sıcak diyaloglarla renklendiren Havva Karakaş, doğup büyüdüğü yerde ilk kez konser vermenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Ünlü sanatçı, belediye bünyesinde Türk sanat ve halk müziği olmak üzere dört koro bulunduran Bornova Belediyesi’ne kendisine bu imkanı sunduğu için teşekkür etti.

Konser renkli görüntülerle son buldu. Vatandaşlarla halay çeken Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, teşekkür plaketi sunduğu Havva Karakaş ile birlikte koroya dahil olarak kapanış türküsünü söyledi. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.