TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Üye sayısı değil, çözülen sorun sayısı önemli”

Gazetemiz EGE’de bugün’ü ziyaret eden Demokratik Sağlık Sen Başkanı Togan Demircan, “Sağlık sendikasının öncelikli görevi çalışanların sorununu çözmek olmalıdır” dedi

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2014 07:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Üye sayısı değil, çözülen sorun sayısı önemli”

MEHMET ŞERİF TOPRAK - Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan, basın ziyaretleri kapsamında gazetemiz EGE’de bugün’ü ziyaret etti. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Eral Aytemiz ile sağlık problemleri ve sağlık sendikaları hakkında konuşan Demircan, sendikaların çözüm üretebildiği sürece faydalı olduğunu vurguladı. Hiçbir şey üretmeden sadece yetkili sendika olmak amacıyla yapılan sendikacılığın üyelere hiçbir katkısının olmadığını dile getiren Demircan, “Sendikacılıkta üye sayısı da önemli tabii ancak yapılan projeler ve bu projelerin üyelere faydaları öncelikli görev olmalıdır. Sendika olarak, üyelerimizin yanı sıra üyelerimizin ailelerinin de yararlanabileceği çok sayıda projemiz var ve bu konuda da iddialıyız” şeklinde konuştu. 

KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK

Üyelerin randevu almadan, her zaman ulaşabileceği, her sorunun da gidip çözüm için başvurabileceği bir sendika olduklarının altını çizen Demircan, “Bizim kapımız her zaman açık ve her üyemizin de başımızın üzerinde yeri var. Hatta bizlere üye olmayan sağlık çalışanı arkadaşlarımız da sendikamıza gelebilir. Sendikamızın asli görevi; sağlık çalışanının daha iyi şartlarda çalışması ve olası sorunlarda kendilerine yardımcı olmak. Sendikamızdaki hemşire ve eğitim komisyonlarıyla da sağlık çalışanlarının bilgilendirilmesine destekte bulunacağız” dedi.

BÖYLE ODA BAKANDA YOK

Sendika gelirlerinin üyelerden alınan aidatlar olduğunu hatırlatan Demircan, bazı sendika başkanlarının gereksiz harcamalar yaptığını eleştirerek, “Bunlar sendikacılıkta hep tartışılması gereken konular. Bazı sendika başkanlarının odası bakanlarda yok. Bu konuda üyelerin bağlı bulundukları sendikaları sorgulaması, sendika başkanının da şeffaf olması gerekir. Sendikalardaki bir başka sorun ise; siyaset ile içiçe olmaları. Bizler kamu personeliyiz. Siyaset yapmamak adına, gerçek anlamda sendikacılık yapmak adına yola çıktık. Bu sebeple de ‘Siyaset için değil, sendikacılık için varız’ sloganını kendimize ilke edindik” ifadelerine yer verdi.

GELİN ÇADIR KURALIM

Sağlık çalışanları tarafından yapılan eylemlerin sonuç alınabilecekse yapılması gerektiğini aksi takdirde etkili olmayan eylemlerin sağlık hizmetlerini aksatmaktan başka bir işe yaramadığını anlatan Demircan, “İstediğinizi alabilecekseniz eylem yapılmalı. Hastanede bir sistemi eleştirmek için gün boyu iş bırakıp, hizmet vermemenin bir anlamı yok. İstediğinizi alamıyorsunuz ve ertesi gün işe devam ediyorsunuz. Bu yalnızca hastanenin iş bıraktığınız zaman dilimindeki işlerini aksatır ve burada da yalnızca hasta vatandaş mağdur olur. Ortada çok ciddi bir problem var ise gelin hep beraber çadır kuralım, talep gerçekleşinceye kadar işin başına dönmeyelim. Eylem dediğin etkili olmalı, yapıyorsanız istediğinizi almalısınız” diye konuştu.  

DR. SUAT SEREN HASTANESİ HAKKINDA

Demircan, gündemde sık sık tartışılan ve son günlerde yapılan eylemler ile basına konu olan bir noktaya da değindi. Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birleşmesinin önüne geçiş olmadığını ve tepkiler sebebi ile sadece şuanda projenin duraklatıldığını düşündüğünü belirten Demircan, aynı zamanda hastanelerin birleşmesini desteklediğini de dile getirdi. Bu uygulamanın hem hastalar hem de çalışanlar için olumlu bir gelişme olduğunu söyleyen Demircan, “O bölgede 3 tane dipdibe ve hepsi de Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastaneler var. Her birinin sistemi farklı. Hepsi birbirine bağlandığı takdirde Türkiye’nin en büyük kampüs hastanesi olacak ve bu da bu bölgedeki sağlık hizmetini büyük ölçüde rahatlatacaktır” dedi. Demircan, ayrıca üniversite hastanelerinde de özerk yapılanma sebebiyle çok sayıda sorun yaşandığını ve bu hastanelerin de Sağlık Bakanlığı’na bağlanmasının daha faydalı olacağını sözlerine ekledi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.