TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TMK, hızla büyüyor

Kısa adı TMK olan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu, örgüt ağını büyütüyor. Hafta sonu İzmir’e gelen TMK Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, Ege Federasyonu Başkanı Ayşe Taylan ve yardımcısı Hatice Gazezoğlu ile birlikte Manisa’nın Yunusemre İlçesi’nde kurulan Yunusemre Muhtarlar Derneği’nin Ege Federasyonu’na katılma töreninde bulundu

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2014 07:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
TMK, hızla büyüyor

HAMZA GÜL - Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz haftasonu İzmir ve Manisa’da ziyaretlerde bulundu. Akdeniz, İzmir programına Konak Belediyesi’ni ziyaretle başladı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı makamında ziyaret eden Hüseyin Akdeniz’e Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’na bağlı Ege Muhtar Federasyonu Başkanı Ayşe Taylan ve yardımcısı Hatice Gazezoğlu ile Kültür Mahallesi Muhtarı Nilgün Güney eşlik etti. Muhtarların zor şartlarda görev yaptıklarına dikkat çeken Hüseyin Akdeniz, yeni yasal düzenlemelerle muhtarların işlerinin daha da zorlaşacağına dikkat çekerek, “Hükümetin son 30 ile büyükşehir kapsamına almasıyla Türkiye'de 34 bin 522 olan köy sayısı, 18 bin 201'e düştü. Bu muhtarlıklar şimdi mahalle olarak büyükşehirlere bağlılar. Aralarında yüzlerce kilometre mesafe bulunan bu yerleşim yerlerine bu belediyeler nasıl imkan yetiştirecek? Şimdiden ortaya olumsuzluklar çıkmaya başladı bile. Sanıyorum hükümet bundan sonraki süreçte bu yaşanan sorunların pratikte de uygulanabilir bir hale gelmesi için çalışacaktır. Aksi takdirde köylerde yaşayan vatandaşlar ve muhtarlar çok sıkıntı çekecektir” dedi.

BELEDİYELERDEN YARDIM

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, hükümetin seçimlerden önce ödeneklerinde yaptığı artışın yeterli olmasa da sevindirici olduğunu belirterek, bu konuda en büyük destekçilerinin belediyeler olması gerektiğine dikkat çekerek, “Bizim ödeneklerimiz ortada. Bununla bir çok muhtarımız, Bağ-Kur’unu yatırıyor, elektrik, telefon, internet ve su derken elinde bir şey kalmıyor. Bazı duyarlı belediyelerimiz bu konuda muhtarlarımıza bazı ayni katkılar sunuyor. Biz bunun daha da ileri gitmesini arzuluyoruz. Sonuçta muhtarlık müessesesi kurulduğu günden bu yana sürekli yerel yönetimlerle iç içe çalışmanın sonucunda en büyük desteği de yerel yönetimlerden sağlamışlardır” diye konuştu.

PEKDAŞ: “MUHTARLARI DESTEKLEYECEĞİZ”

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, göreve geldiği günden bu yana Konak’ta bulunan yüz 13 mahallenin muhtarı ile bölge bölge ezel toplantılar yaparak hem tanıştıklarını hem de sorunlarını birebir dinleme ve öğrenme imkanı bulduklarını belirterek, “Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin değerini en iyi bilenlerdenim. Çünkü muhtarlar bizlerle ve devletin mahallede gözü kulağıdır. Muhtarlarımızın maddi ve fiziksel eksikliklerini not aldık. Şimdi bunların çözümü noktasında ilgili birimlerimiz çalışmalar yapıyor. Bu anlamda işe başlar başlamaz sorun sokaktaysa biz sorunu yerine görüp yerinde çözelim sloganı ile olanaklarımız ölçüsünde çalışmalarımızı mahallelere yayıyoruz. Yaymaya da devam edeceğiz. Muhtarlarımıza benim ve belediyemizin bütün kapıları daima açıktır” dedi.

MANİSA’DAN 89 YENİ ÜYE

30 Mart seçimlerinden önce büyükşehir olan Manisa’nın iki merkez ilçesinden birisi olan Yunusemre İlçesi’nin 89 mahallesi dernekleşerek Ege Federasyonu’na üye oldu. Tevfik Lav Sosyal Tesisleri’nde Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, konfederasyonun çalışmaları ve hükümetin önümüzdeki dönemlerde yapacağı tasarruflarla ilgili bilgi verdiği muhtarlar dernekleşerek Ege Federasyonu’na bağlanmakla güçlerini katladıklarını ifade ettiler. Konfederasyona katılmalarını pasta keserek kutlayan Yunusemreli muhtarlara burada belediye başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve Hüseyin Akdeniz rozet taktı.

SOMA UNUTULMADI

Hüseyin Akdeniz’in Ege Programı’nın son durağı Soma’daki Madenci Şehitliği oldu. Hüseyin Akdeniz ve beraberindeki federasyon yöneticileri 13 Mayıs’ta maden faciasının yaşandığı Soma’da Soma Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti. Burada muhtarların sorunlarını dinleyen Hüseyin Akdeniz ve beraberindekilerin göz yaşlarını tutamadıkları gözlendi. Özellikle facianın ardından mahalle muhtarlarının otopside kimlik tespiti çalışmalarında gördükleri manzara karşısında yaşadıkları şoku halen üzerlerinden atamadıklarını belirten Soma Namazgah Mahallesi Muhtarı Necdet Akbulut, “Allah kimseye bu acıyı göstermesin, biz olayın üzerinden bu kadar zaman geçmesine rağmen hala eşlerini ve çocuklarını yitiren ailelerin yaşadıklarına her gün bire bir tanık oluyoruz. O acıyı her gün yüreğimizde hissediyoruz. En çok da halen gözümün önünde yaşamını yitirenlerin toplu olarak konulduğu morgda kimlik tespiti için gördüklerimde yaşadıklarımın şokundayım. Halen o şoku yaşıyorum” dedi.

Muhtarlara başsağlığı dileğinde bulunan Hüseyin Akdeniz, olayın ilk olduğu andan itibaren bu bölgeden sürekli haberdar olduklarını ifade ederek, “İlk zamanlarda burada çok büyük bir kaos ve kargaşa vardı, vatandaşlarımızın acısı içinde buradaki bazen de öfke duyulan ziyaretleri görünce üzüldüm. O sıcaklıkta ne yapabiliriz diye muhtar arkadaşlarımla hep telefonla görüşüyordum. Ancak bugün burada o acıyı daha çok hissediyoruz. Burada yaşamını yitiren şehit madencilerimize Allah’tan rahmet, kederli aileleri ile muhtarlarımıza ve Soma halkına başsağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.