TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazze’de bilanço ağırlaşıyor

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 130’u, yaralıların sayısı da 900’ü geçti

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2014 07:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gazze’de bilanço ağırlaşıyor

İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik pazartesi günü başlattığı hava operasyonu devam ediyor. Yerel kaynaklara göre, saldırıların 6. gününde hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 130’u aştı.

SALDIRILARDA YAKLAŞIK BİN KİŞİ YARALANDI

 Ölenlerin önemli bir kısmının da çocuk, yaşı ve kadınlardan oluştuğu kaydedildi. Saldırılarda yaklaşık bin kişi de yaralandı. Yaralıların bir kısmının da hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

TEL AVİV’DE SİREN SESLERİ YÜKSELİYOR

Öte yandan, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları da İsrail’in saldırılarına füzelerle misilleme yapıyor. Füzelerin hedefinde olan Tel Aviv’de siren sesleri yükselirken, sokaklar da boşaltıldı.

İSRAİL 109 HEDEFİ VURDU

İsrail uçakları Cumartesi gecesi yine Gazze’deki bir camiyi hedef aldı. Tuffa mahallesine yönelik saldırıda en az 15 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı. Gazze’de dün ölen 19 kişi ile birlikte toplam can kaybı 150’yi aştı.

İsrail Ordusu dün Gazze Şeridi’nde 109 hedefi vurduğunu açıkladı. Bunlar arasında Heniyye’nin kıza kardeşine ait bir ev de vardı ve eski başbakanın iki yeğeni hayatını kaybetti.

LÜBNAN’DAN YİNE ROKET FIRLATILDI

Bu arada Lübnan’ın güneyinden de akşam saatlerinde İsrail’e 3 roket fırlatıldığı belirtildi. Önceki gün sabah saatlerinde de benzer bir saldırı düzenlenmişti. Saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadı. İsrail Ordusu, roketlere top ateşiyle karşılık verdi.

Öte yandan İsrail radyosu, kara harekatının birkaç saat içinde başlayacağını duyurdu. İsrail'in, saldırıda Hamas'ın Gazze polis müdürünün evini hedef aldığı ancak evin bir camiye çok yakın olması nedeniyle akşam namazından çıkanların öldüğü belirtiliyor. Hamas polis şefinin durumunun kritik olduğu belirtiliyor.

Öte yandan İsrail radyosu, kara harekatının birkaç saat içinde başlayacağını duyurdu.

KASIM 2012'YE GERİ DÖNÜLMELİ

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'la görüştü.

Hague telefon görüşmelerinden sonra yaptığı açıklamada, "Bugün Abbas'la ve Lieberman'la konuştum. Acilen durumun sakinleştirilmesi ve Kasım 2012'deki ateşkese geri dönülmesi gerektiğini vurguladım. Ayrıca masum sivil kayıpların sayısının artmasından derin endişe duyuyorum" diye konuştu.

Lieberman'a Gazze'den İsrail'e yapılan füze saldırılarının kabul edilemez olduğunu söylediğini belirten Hague, "İsrail'in bu tür saldırılara karşı kendini savunma hakkı var ama tüm dünya durumun sakinleştiğini görmek istiyor" ifadelerini kullandı. (İHA/GAZZE)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.