TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Türkiye'nin önünde yeni ufuklar olacak"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Recep Tayyip Erdoğan'ın halk tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanı olacağını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2014 07:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
"Türkiye'nin önünde yeni ufuklar olacak"

AK Parti Malatya İl Teşkilatı tarafından Tecde Mahallesi'nde düzenlenen mahalle toplantısına katılan Bakan Eker, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eker, Türkiye'nin 10 Ağustos'ta Cumhuriyet tarihinde ilk defa Cumhurbaşkanı'nı doğrudan halkın eliyle seçeceğini kaydederek, "AK Parti, Genel Başkanı'nı, Başbakanı'nı, bu ülkede gerçekten efsanevi bir Başbakanlık dönemini ve siyasi liderliği muhteşem hizmetlerle dolu bir süreyi arkada bırakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, Türkiye'nin halk tarafından seçilecek ilk Cumhurbaşkanı adayı olarak önerdi" diye konuştu.

STATÜKOYA KARŞI MİLLET

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili vizyonunu açıkladığını anımsatan Eker, "Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız vizyon belgesini açıkladı. Ne demek? 'Ben Cumhurbaşkanı seçilirsem, Türkiye'yi nerelere taşıyacağım?' Bunları söyledi. Daha demokrat bir Türkiye, daha sivil bir Türkiye, daha müreffeh, daha zengin, ekonomisi daha güçlü bir Türkiye ve kuşkusuz bölgenin sorunlarına da, dünyanın sorunlarına da ilgisiz olmayan, ilgisiz kalmayan, bütün bir mazlum coğrafyanın haklarını savunacak, uluslararası platformda söz söyleyebilecek bir siyasi liderlik ile Türkiye'nin dünyada öncü rol oynayacağı bir vizyon ortaya koydu. Biz statükodan yana değil, halktan yana, milletten yana olduk. Sayın Başbakanımız da, liderimiz de hep bunun mücadelesini verdi. Statükoya karşı millet, devletin değil, milletin adamı olmak" ifadelerini kullandı.

HERKES ERDOĞAN'A UMUT GÖZÜYLE BAKIYOR

Bakan Mehdi Eker, Türkiye'de barışın tesis edilmesinin, Ortadoğu'da da barışın tesis edilmesi anlamına geldiğini kaydederek, şunları söyledi: "Türkiye'de, Kürt meselesinin barış içerisinde, kalıcı bir barış ile çözülmesi demek, sadece Türkiye'nin değil bütün Ortadoğu'yu ve küresel barışı etkileyecek en önemli husustur. Güçlü bir Türkiye, bölgedeki bütün mazlum halkların, mazlum coğrafyadaki bütün ülkelerin halklarının umududur. Herkes Recep Tayyip Erdoğan'a umut gözüyle bakıyor."

10 Ağustos'ta yeni Türkiye'nin, yeni bir aşamasıyla başlayacağını ifade eden Eker, "Biz millet olarak, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında ne kadar güçlü bir destekle durursak, Türkiye'nin önü 2023 ve 2050 hedeflerine o kadar rahat ulaşılır. Cumhurbaşkanlığına Sayın Başbakan'dan başka kimse daha hazır değildir. Kimsenin arkasında da onunki kadar büyük bir hizmet birikimi yok. Bu birikimle, bu hizmetle milletin karşısına çıkıyor" dedi.

EKER, SÖZLERİNİ KÜRTÇE BİTİRDİ

Bakan Eker, daha sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Müdürlüğü tarafından, Birlik Vakfı Malatya Şubesi'nin katkılarıyla düzenlenen Aspuzu'da Ramazan Gecelerine katıldı.

Vatandaşların büyük ilgisi altında alana gelen Bakan Eker, Sezai Karakoç'un 'Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine' adlı şiirini okudu. Eker, vatandaşlardan büyük alkış aldı. (İHA/İZMİR)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.