TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Katil İsrail’i lanetliyorum, kınıyorum”

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Genel İstişare Toplantısı’nda gerçekleştirecekleri istişarelerin ardından BBP’nin cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili net tavrını ortaya koyacağını bildirdi

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2014 08:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Katil İsrail’i lanetliyorum, kınıyorum”

Destici, “Biz BBP olarak bazı ilkeler koyduk ortaya. O ilkelerden vazgeçmeden kararımızı vereceğiz” dedi. BBP Divan, MKYK, MDK, YİK, Kurucular Kurulu Üyeleri ve il başkanları, Genel Başkan Mustafa Destici başkanlığında İçkale Otel’de toplandı. Türkiye ve dünya gündeminin yanı sıra, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili de istişarelerin yapılacağı BBP Genel İstişare Toplantısı öncesinde, Genel Başkan Destici, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İSRAİL’İN SALDIRILARINI BÜTÜN DÜNYA SEYRETMEKTE

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını değerlendiren Destici, “İsrail’in saldırıları dünyanın gözü önde olmaktadır ve maalesef bütün dünya bunu seyretmektedir. Katil İsrail, hiçbir hassasiyet gözetmeden, hiçbir insani kural tanımadan Gazze’nin üzerine bomba yağdırmaktadır. Saldırılarda hayatını kaybedenler İsrail’e karşı savaşanlar değildir, sivil vatandaşlardır. Katil İsrail’i lanetliyorum, kınıyorum” dedi.

Destici, uluslararası örgütlere, Batı’ya “Acaba bugün İsrail’in Gazze’ye yaptıklarını herhangi bir İslam ülkesi, Müslüman olmayan bir topluluğa karşı yapmış olsaydı acaba tepki ne olurdu. O ülkeye çoktan müdahale edilmiş, üzerlerine bomba yağdırılmış olmaz mıydı” diye sordu.

ÇÖZÜM SÜRECİ YASASI

Genel Başkan Destici, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Pekiştirilmesine Dair Kanun Tasarısı ile ilgili de açıklamalarda bulundu. “Başından beri Abdullah Öcalan, Kandil’deki terörist başları, PKK’nın siyasi uzantıları bu sürecin yasal bir zemine oturtulması gerektiğini söylüyordu. Hükümet de cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde bir adım attı ve bu talepleri kabul etti” değerlendirmesini yapan Destici, şunları kaydetti: “Meclis’te yasalaşan bu tasarı ile birlikte artık adına ‘çözüm süreci’ dedikleri bu süreç, yasal bir zemine de oturmuş oldu. Yani, Türkiye Cumhuriyeti Devleti PKK ile yasal zeminde Meclis’in gözetimi altında pazarlık ve müzakereye başladı.”

“Anamuhalefet de bu işin suç ortağı ifadesini kullanan Destici, BBP’ye göre bu yasanın “Üniter yapıyı sona erdirme, özerkliğini önünün açılması, PKK’nın güçlendirilmesi” yasası olduğunu dile getirdi.

Abdullah Öcalan’ın teşekkür mesajına da değinen Destici, “Sadece onun teşekkür mesajı bile aslında bu kanunun büyük bir Türk devleti için ne kadar tehlikeli sonuçlar doğuracağını göstermektedir” şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

BBP olarak başından beri şahıslar üzerinden değil, ilkeler üzerinden hareket edeceklerini belirttiklerini dile getiren Destici, “Vatanımız, milletimiz için en hayırlısı neyse o konuda karar vereceğiz, net bir duruş sergileyeceğiz. Cumhurbaşkanı adayları kesinleşti ve birkaç gün önce de Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi olarak 3 cumhurbaşkanı adayı var. Ama BBP olarak, PKK’nın adayı bizim ilgi alanımızın, muhatabımızın dışında. Dolayısıyla 2 aday kalıyor. 2 aday projelerini açıkladılar, programlarını açıkladılar ve meydanlara indiler. BBP olarak programlara, saha performanslara bakarak bugün burada son istişaremizi yapacağız. Daha sonra da BBP’nin bu süreçle ilgili net tavrını kamuoyuyla paylaşacağız. Biz BBP olarak bazı ilkeler koyduk ortaya. O ilkelerden vazgeçmeden kararımızı vereceğiz” ifadelerini kullandı. Destici, ayrıca, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın etik olarak istifa etmesi gerektiğini savundu. (İHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.