TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaoğlu: Önce insaf!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yönetiminde gerçekleşti. AK Parti Grubunun meclis öncesi verdiği önergeleri okutan Kocaoğlu, “Bunlar önerge değil, bundan sonra önergelerinizi bir gün öncesinden başkanlığa sunun uygusa okutalım” dedi

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2014 07:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kocaoğlu: Önce insaf!

A. FEYZİ MİRHANOĞLU- AK Parti grubunun Karabağlar’daki imar durumu, Emir Sultan Türbesi restorasyonu ve Buca MTK’daki otobüs azlığı ile ilgili verdiği sözlü önergeler tartışmalara neden oldu. Başkan Kocaoğlu’nun ‘Bu önergeleri meclisten bir gün önce verin, meclisi meşgul etmeyin’ sözleriyle başlayan tartışma AK Parti ve CHP’nin karşılıklı atışmasıyla devam etti.  

HALK SEÇECEĞİNİ SEÇMİŞ

AK Parti grubunun Basmane’de bulunan Emir Sultan Türbesi’nin atıl halde bulunduğuna ilişkin önergeye tepki gösteren Başkan Kocaoğlu, “Önce insaf. Projenin içinde kabirlerin düzeltilmesi yoktu sonra bunlara karar verdik. Şimdi onun projesi yapıldı. Kuruldan karar geçti, oradaki kabirler de restore edilecek. Biz Emir Sultan türbesini yapmakla bir kabahat mi işledik? Yazdığınız yazıyı önce okuyun lütfen. Böyle bir şey olamaz. Arsasını versin onu da sen ekle yap gibi şeyler söylenemez. Biz restore ettiğimiz yeri çalıştırmaktan aciz miyiz? Bu mantıkla bu kent yönetilemez. Halk seçeceğini seçmiş, bu iş bitmiş. Bundan sonra el birliğiyle gönül birliğiyle bu kente hizmet etmek lazım. Buna bakacağız” dedi.

SERVİS YAPMAK GÖREVİMİZ DEĞİL

Buca MTK’ya otobüslerin azlığını belirten bir önerge olarak sunan AK Parti grubuna Kocaoğlu, “ESHOT’un Aktepe son durağı, sanayi sitesinin yanındadır. Otobüsleri de vardır. Belediyenin görevi fabrika, okul servisi yapmak değildir, toplu ulaşım yapmaktır. Okul servisi yapamayız, fabrika servisi yapmıyoruz bu görevimiz değil. Bundan sonra önergeleri bir gün önce verin neyin okunup neyin okunmayacağını görelim” dedi.

SÖZLÜ ATIŞMALAR

Kocaoğlu’nun bu sözleri sonrasında AK Parti ve CHP grubu arasında sözlü atışmalar yaşandı. AK Partili meclis üyesi Hakkı Durmaz verdikleri önergenin yasalara uygun olduğunu söyledi. Durmaz’ın ardından AK Partili meclis üyesi Ali Kökoğuz, Kocaoğlu’nun sözlerine yüksek bir sesle tepki gösterdi. Kökoğuz’un sözlerine sinirlenen Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya yerinden kalkarak Kökoğuz’a “O elini indir” diye bağırdı. Kökoğuz da, “Burayı Balçova Belediyesi mi sandın, bana sesini yükseltemezsin. Otur yerine” şeklinde karşılık verdi. Sözlü atışmalar bir süre daha devam ederken, önergelerin gündeme alınması oy çokluğuyla reddedildi.

ÇALIŞIP GELİN

ESHOT’un yeni ulaşım sistemiyle ilgili hazırladığı sunum, salonda bulunan meclis üyelerine barkovizyonla izletildi. Sistemin pozitif yönleri çizelgelerle gösterilirken, uygulamanın gelecek dönemde kentte olumlu etki yapacağı belirtildi. AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, “Plan maalesef 10 gün içinde kör düğüme dönüştü. İzmir’de bir yerden bir yere gitmek tam anlamıyla işkenceye dönüştü. Kimseye danışmadınız, sistemin eski sisteme dönüştürülmesini istiyoruz” dedi. Kocaoğlu İstanbul ve Ankara’dan örnekler verdi. Kocaoğlu, “20 Haziran’da bilgilendirme için yapılan duyurular başlar başlamaz sadece siz ve birkaç arkadaşınız bu sisteme karşı çıkmıştır. Başka kimse de çıkmamıştır. Sistemi karalama kampanyanıza sağ olsun İzmirli hemşerilerimiz itibar etmemiştir. Sistem bana göre çok iyi oldu ama size göre bu sistem oturmuştur. Hatalarımız varsa gideriyoruz. Okulların açılmasına hazırız. İZBAN ve metroda işimiz bitmiştir. Her ne kadar Torbalı’daki üst geçitler ucube de olsa büyükşehir yapmıştır. Gemiler için kimin Tuzla’da tersanecilere ne konuştuğunu, bizim ihalemizin gerçekleşmemesi için kimin ne konuştuğunu kelimesi kelimesine biliyorum. Menfi propagandalar yaptılar, bir Türk firması aldı, 2 tanesi vızır vızır çalışıyor. Dünya gemiciliğine Türkiye’nin çığır açacağı projedir. Herkes tarafından, BM dahil, Almanlar dahil tüm denizci milletler bu vapurları izliyor. İzmir tersaneciliği bu vapurlar sayesinde çıtayı yükseltti. Aka kara demekle kara olmuyor. Çamur at izi kalır mantığı doğru bir mantık değil. 90 yetmez 120 olsun diye MHP’li arkadaş desin eyvallah. İstanbul’da, Ankara’da var mı? Bunları çalışacaksın geleceksin” dedi. 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.