TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Davanın takipçisi olacağız”

1 Eylül 2013 tarihinde komşusu tarafından öldürülen Zerrin Canol’un davasında Karşıyaka Adliyesi'nde görülecek dördüncü duruşma öncesinde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu basın açıklaması yaparak, adalet sağlanana dek davanın takipçisi olacaklarını söylediler

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2014 07:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Davanın takipçisi olacağız”

DİLEK BAKIRKAYNAK - “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu” konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “1 Eylül 2013 tarihinde, İzmir’in Bostanlı İlçesi’nde komşusu Orçun Demir tarafından bıçaklanarak katledilen Zerrin Canol’a adalet için toplandık” diyerek tüm sorumluların en ağır cezayı almaları için adalet sağlanana dek bu davanın takipçisi olacaklarını dile getirdiler.

“CEZA İNDİRİMİ ALMAYA ÇALIŞIYOR”

Zerrin Canol’un zanlısı Orçun Demir’in ceza indirimi almaya çalıştığını belirterek açıklamalarına devam eden “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu” şöyle devam etti; “Akli dengesinin bozuk olduğunu iddia eden Demir’i, kadın cinayetlerinde uygulanan ceza indirimleri cesaretlendiriyor. Türkiye’de kadınların hayatı bu kadar ucuz olmasaydı, kadınların yaşam hakkı bu kadar kolay elinden alınabilir olmasaydı, Zerrin kardeşimiz şu an hayatta olacaktı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, ‘Türkiye’de koruma altında öldürülen kadın yok’ diyebiliyor. Buradan açıklıyoruz: Kadın cinayetlerine göre, 2014 yılının ilk altı ayında 139 kadın kardeşimiz öldürüldü. Bu 139 kadın kardeşimizin 12’si koruma başvurusu yapmış, bunlardan da 7’si koruma altındaydı. Yani Bakan Ayşenur İslam yalan söylüyor.”

“ERDOĞAN’ A KARŞI YAŞAM HAKLARINA SAHİP ÇIKALIM”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu” yaptığı açıklamada; “Seçimde ki adaylar içesinde de kadın cinayetlerini yok sayan Bir Cumhurbaşkanı’nı asla seçtirmeyeceğiz. Kadın cinayetlerini  durdurmanın yolunun Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmamasından geçtiği ortada . Erdoğan’ın hayalini kurduğu diktatörlük ise daha çok kadın cinayeti demek. Erdoğan’a karşı yaşam haklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz” şeklinde görüşlerini dile getirdiler.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.