TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Aysoy’un en mutlu günü

Başkent Ankara’da yaşayan Mardinlilerin bir araya gelerek Başkan İbrahim Aysoy’un önderliğinde kurduğu Ankara MAREV kuruluşunun 22. yılında ‘Ankara Mardin Kültür Evi’ muhteşem bir törenle hizmete açıldı. Ankara Mardin Kültür Evi’nin açılışı için büyük çaba sarf eden Başkan İbrahim Aysoy, bu iki tarihin birleşmesinden dolayı büyük mutluluk yaşadı

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2014 06:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Başkan Aysoy’un en mutlu günü

MEHMET EMİN YENİAY

Başkent Ankara'da yaşayan Mardinlileri, doğdukları topraklara hizmet etmek amacı ile bir araya gelebilmek için uzun yıllar çaba sarf edildi. Sonunda bütün bu isteklere cevap verebilecek nitelikte bir kuruluş olan MAREV, başkent Ankara’da Ulaştırma eski Bakanı İbrahim Aysoy başkanlığında 1992 yılında kurularak hizmete açıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün olduğuna, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve hukukun üstünlüğüne yürekten inanmış kişilerin bir araya gelerek kurduğu MAREV, insanların en fazla gereksinim duyduğu sosyal ve kültürel alanlarda karşılıksız hizmet, toplumda yardımlaşma ve dayanışma gibi üstün ilkeleri kendisine benimsedi. MAREV'in öncelikli hedefleri eğitim, dayanışma ayrıca Mardin'e sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda yeni açılımlar sağlamak amacı ile kurulduğu temel ilkeleri arasında yer aldı.

MAREV Ankara, kuruluşundan bu güne kadar geçen sürede nitelik ve nicelik olarak yükselen bir değer olmayı başardı. Başkan İbrahim Aysoy’un önderliğinde, Ankara’da yaşayan Mardinli vatandaşların bir araya gelerek kurdukları Ankara MAREV kuruluşunun 22. yılında önemli bir başarıya imza atarak, Ankara Mardin Kültür Evi’ni muhteşem bir törenle hizmete açarak bir ilke daha imza attı.

23 Kasım 2012 tarihinde Ankara’nın kalbi olan Çankaya’nın Birlik Mahallesi’nde Başkan İbrahim Aysoy’un  en büyük hayali olan ‘Ankara Mardin Kültür Evi’ temel atma törenine ev sahipliği yaparak, başkentte yaşayan Mardinlileri bir araya getirecek, acı ve tatlı günlerinde ev sahipliği yapacak projenin yaşama geçirilmesi için ilk adım atılmıştı.

MİLAT OLACAK

İnsanüstü çaba ile tam 17 ayda tamamlanarak, 11 Mayıs 2014 tarihinde emeği geçen, maddi ve manevi katkıda bulunan herkesin davetli ve katılımcı olduğu görkemli bir törenle başkentin kalbinde hizmete açılan Ankara ‘Mardin Kültür Evi’, Mardinliler için bir milat olacak. Ankaralılara ve Mardinlilere önemli hizmetler sunacak olan muhteşem binanın açılışında, Başkan İbrahim Aysoy, rüyasını gerçekleştirmenin mutluluğunu ve hazzını yaşadı.

MAREV Ankara Başkanı İbrahim Aysoy, tam 22 yıl önce kuruluşuna imza attığı MAREV Ankara’nın 22 yıldır başkanlığını büyük bir özveri ve başarı ile sürdürüyor. 1992 yılında Ankara Akay Yokuşu’ndaki bir binada başkentte yaşayan Mardinlilerle bir araya gelen eski politikacı ve Ulaştırma eski Bakanı İbrahim Aysoy, MAREV Ankara’nın kurulduğunu açıkladığında, kurucu üyeler tarafından başkanlığa seçildi.

Kurulduğu 1992 yılından bu yana yüzlerce Mardinli gencin eğitimine katkıda bulunan MAREV Ankara, düzenlediği sosyal etkinlikler ve sağladığı maddi imkanlarla, Mardin’in tanıtımına ve restorasyon çalışmalarına verdiği destek, Mardin Artuklu Üniversitesi’ne kuruluş çalışmalarında ve sonrasında sağladığı destekler ile Mardin için çok önemli ve hayati projelere imza attı.

İBRAHİM AYSOY KİMDİR?

22 yıldan bu yana MAREV Ankara'nın Başkanlığını büyük bir başarı ile yürüten İbrahim Aysoy 1931 yılında Mardin’de doğdu. Lise mezunu olan İbrahim Aysoy, 1961-1965 tarihleri arasında Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yaptı. 13.ve 15. Dönem Mardin Milletvekilliği yapan İbrahim Aysoy, 39. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde 11 Nisan 1977 ile 21 Haziran 1977 tarihleri arasında Ulaştırma Bakanlığı görevinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.