TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaoğlu: Tarihe geçeceğiz

Bayramlaşma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Gazze’de yaşanan saldırılara dur denmesi gerektiğine dikkat çekti. Belediye personeline seslenen Kocaoğlu, “Çalışmaya üretmeye devam edin yaptıklarımızla tarihe geçeceğiz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2014 07:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kocaoğlu: Tarihe geçeceğiz

A. FEYZİ MİRHANOĞLU

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde geleneksel bayramlaşma töreni Başkan Kocaoğlu’nun katılımı ile gerçekleşti. Meclis salonunda düzenlenen bayramlaşma törenine meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, vatandaşlar ve belediye personeli katılım gösterdi.

Konuşmasının başında Gazze’de yaşanan saldırıları eleştiren Kocaoğlu: “İki gün sonra bayramımızı kutlayacağız. Bildiğiniz gibi coğrafyamızda, komşularımızda özellikle son 10 gündür Gazze’de birçok insan birçok kardeşimiz katlediliyor. Ben buradan tüm karar vericilerin başta İsrail olmak üzere bölgedeki tüm hükümet başkanlarının bu katliama, bu soykırıma dur demesini bekliyorum. Bizim coğrafyamız dünya tarihi boyunca zor bir coğrafya… Dün öyleydi, bugün öyle, gelecekte de böyle olacak. Çünkü insanlık tarihinin merkezindeyiz ve bu coğrafyaya hakim olmak isteyenler, bölgelere hatta dünyaya hakim olmanın, kendi çıkarlarının korumanın, bu coğrafyadan geçtiğini  biliyorlar ve bu sebeple sürekli bu coğrafyayı karıştırıyorlar. Bu coğrafyada yaşamının, payidar kalmanın bir tek yolu var; o da Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dış politikada sloganı haline gelen ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesi. O’ndan sonra gelenler de bu ilkelere bağlı kaldılar ve bugünlere kadar geldik” diye konuştu.

“TARİHE GEÇECEKSİNİZ”

Görevini zorlu şartlarda yürüttüğünü belirten Kocaoğlu, “Bu görev hepimizi zorluyor. Ama unutmayın ki üzerinden silinidir geçmiş, müfettiş baskısından başını kaldıramayan bir yerel yönetimin, böylesine işlev gösteren kadroları olarak belediyecilik tarihine geçeceksiniz. Çok değil 15-20 sene sonra ‘Her türlü engele rağmen, fuar yapmışlar, raylı sistemi geliştirmişler, son teknoloji ürünü 15 yolcu vapuru ile üç tane arabalı vapur alarak ulaşımı A’dan Z’ye yenilemişler, belediyenin finansal yapısını iyileştirmişler, Körfez’i yüzülebilir hale getirmişler, çevre yatırımında öncü olmuş, kıyıları tasarlamış, kentsel dönüşümü başlatışlar, İzmir’i Akdeniz turizminin çok önemli bir noktası haline getirmiş, üreticisi ile sanatçısı ile yerelde kalkınmayı sağlamışlar, işçiye iş güvencesi vermiş, çocuklara süt dağıtmışlar… Üstelik tüm bunları yaparken yolsuzluğa, usulsüzlüğe bulaşmamışlar. Sadece ve sadece İzmir halkına hizmet etmeye uğraşmışlar’ diyecekler değerli arkadaşlar. Bu söylemler torunlarınızın, çocuklarınızın göğsünde birer onur madalyası olarak kalacak” diye konuştu.

ENGELLERDEN YILMAYIN
İzmir Büyükşehir Belediyesi personeline ‘Karşınıza çıkan engeller sizi yıldırmasın’ diyerek çalışanlara seslenen Kocaoğlu, “Ankara’nın siyasi taasupu ortadan kalkmadıkça bize üvey evlat gözüyle bakacaklar. Karşımıza çıkardıkları tüm engelleri iktidar değil muhalefet partisi olduğumuz için çıkardılar. Bir de bir taraftan olumsuz propaganda ile karalamaya devam ettiler. Ama siz çalışmaya, üretmeye başımız dik bir şekilde İzmir’li hemşeriye hizmete devam edeceksiniz. Kim ne derse desin bu hizmet kervanı yürümeye devam edecek, emekleriniz için hepinize şükranlarımı sunuyorum ve bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum” diyerek tüm personelin bayramını kutladı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.