TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Metro Bayramı

İzmir Metrosu’nun son etabı olan Poligon ve Fahrettin Altay’da yolculu seferler başladı. İlk seferde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da vardı

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2014 12:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Metro Bayramı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 20 kilometrelik metro ağının son iki durağı olan Poligon ve Fahrettin Altay istasyonları, arife günü hizmete alarak İzmirlilere bayram sürprizi yaptı. Mart 2014 tarihinde Göztepe İstasyonu’nu açan Büyükşehir Belediyesi, bir süredir test sürüşlerinin yapıldığı son iki istasyonda da yolculu ön işletmeye başladı. Fahrettin Altay ve Poligon istasyonlarındaki metro seferlerinin ilk yolcusu Başkan Aziz Kocaoğlu oldu. Evka 3 İstasyonu’ndan metroya binen Başkan Aziz Kocaoğlu, Fahrettin Altay’a giden ilk yolculu seferi İzmirliler, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve basın mensupları ile birlikte gerçekleştirdi. 30 dakika süren yolculuk sonrası Fahrettin Altay İstasyonu’na ulaşan Başkan Kocaoğlu’nu İzmirliler coşkuyla karşıladı.

İzmirlilere en güzel bayram hediyesini verdiklerini ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “2005 yılında temelini attığımız Üçyol-Üçkuyular Metro hattı bir çok sıkıntılar, üzüntüler yaşayarak, işi bırakan yüklenici firmalara rağmen devam ettirmeye çalıştık. Nihayet bugün, Arife günü yani Ramazan ayının son günü Ramazan Bayramı hediyesi olarak İzmirli hemşehrilerimizle birlikte ilk seferimizi yaptık. Saat 11.00’de Evka-3 İstasyonu’ndan çıktığımız yolculuk 30 dakika sonra Fahrettin Altay İstasyonu’nda bitti. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

 

“EN DAR BOĞAZ” AŞILDI

Poligon ve Fahrettin Altay istasyonlarının devreye girmesiyle kent ulaşımının en önemli dar boğazının aşıldığını belirten Başkan Kocaoğlu, “Hatay Caddesi üzerinde ve bu bölgede yaşayan hemşehrilerimize 9,5 sene çok büyük sıkıntılar verdik,  hepsinden özür diliyoruz. Elimizde olmayan nedenlerle oldu. Ama İzmir ulaşımının en dar boğazı geçilmiş oldu. Şimdi önümüzdeki yıllarda Narlıdere’ye doğru yürüyeceğiz. Ağustos ayında aksilik olmazsa Torbalı hattı açılacak. Oradan Selçuk’a, Bergama’ya derken İzmir’i gerçek anlamda demir ağlarla öreceğiz. Biz 11 kilometre raylı sistem aldık. Şu anda 100 kilometre çalışıyor. Ağustos ayında bu rakam 130 kilometreye çıkacak. 3 sene içinde yapacağımız 25 km tramvayla 153,5 kilometreye çıkacak. Ve sanıyorum yıl sonra Selçuk’a ve Narlıdere İstihkam’a uzanmış oluruz. Buca tramvayını bitirmiş oluruz. İnşallah Bergama’ya da uzanmış oluruz. Bizim dönemimizde ulaşımda dünyanın 100-150 yıl önce geçtiği raylı sistem hamlesini bizim belediye başkanlığımız döneminde hemen hemen tamamlama hedefini gerçekleştireceğiz. Çok teşekkür ediyorum” dedi.

RAKAMLARLA İZMIR METROSU

Kent içi toplu raylı sistem toplu taşımacılık alanına sürekli yatırımlar yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ulaşım ağına Fahrettin Altay ve Poligon istasyonlarını da ilave ederek kentin doğu ve batı aksında üç aşamalı olarak planlanan projeleri tamamlamış oldu.

Fahrettin Altay ve Poligon istasyonlarıyla İzmir Metrosu, 20 kilometre güzergahta 17 istasyonla hizmet vermeye başladı. Mayıs 2000 tarihinden hizmet vermeye başlayan Üçyol-Bornova  güzergahının ardından Mart 2012 tarihinde Ege Üniversitesi Kampüs ve Evka 3 istasyonlarında aynı yılın Aralık ayında da Hatay ve İzmirspor istasyonlarında seferler başlamıştı Mart 2014 tarihinde Göztepe istasyonu devreye alan Büyükşehir Belediyesi kısa bir süre sonra Poligon ve Fahrettin Altay istasyonlarında da seferlere başladı. Son iki istasyonla birlikte İzmir Metro’su kentin doğusundan batısına 20 kilometrelik hat üzerinde 17 istasyonda hizmet vermeye başladı.

TRAMVAYLA ENTEGRE OLACAK

Fahrettin Altay istasyonu ilerideki aşamada tramvay sistemi ile entegre olacak. Şu an için son istasyon olan F.Altay, sistemin Narlıdere yönüne uzamasıyla ara istasyon durumuna gelecek. (HABER MERKEZİ)

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.