TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’nin Kalesi’nden İhsanoğlu Çıktı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, “Başbakan bir konuşmasında ‘İzmir’i kazanmadan bir yere seçilirsem bunu kazanmış saymayacağım’ demişti. Başbakan’a bu mutluluğu tattırmadılar” dedi

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2014 07:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP’nin Kalesi’nden İhsanoğlu Çıktı

Türkiye’nin merakla beklediği kentler arasında yer alan İzmir’de, CHP ve MHP’nin çatı aday olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu zaferle çıktı.

Seçim sonuçlarını Aziz Kocaoğlu ile birlikte CHP İzmir İl Başkanlığı’nda izleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, İl Başkanı Ali Engin ve milletvekilleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Sonuçları değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray seçim sonuçları henüz kesinleşmediği için genel yorum yapmanın doğru olmadığını belirterek, “Türk milletine teşekkür ediyorum. Yine olgunlukla yürütülen bir seçim geride kaldı. Başbakan bir konuşmasında ‘İzmir’i kazanmadan bir yere seçilirsem bunu kazanmış saymayacağım’ demişti. Başbakan’a bu mutluluğu tattırmadılar. Büyük uzlaşı sergilediler. Tüm İzmirlilere bu yüzden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 “UZUN SÜRE TARTIŞILACAK”

Cumhurbaşkanlığı seçiminde iki temel sonuç olduğuna işaret eden Çıray şöyle devam etti: “Türkiye’de uzlaşma ortaya çıktı. Yaklaşık 11 partinin uzlaşıyla ortaya çıkardığı bir aday ortaya çıktı. Bütün seçim olumsuzluklarına rağmen önemli bir oy aldık. İkincisi ise Türk milletinin haber alma özgürlüğünün engellendiği bir seçim oldu. Medyaya hiç bu kadar bir baskı yaşanmamıştı. Gazetenin yönetimlerine müdahale edildi. TRT’nin neler yaptığını biliyorsunuz. Ve böyle bir sonuç ortaya çıktı. Sakın kimse yanlış anlamasın bu siyasi malzeme değil demokratik meşruiyetten yoksunluğu belirtmek istiyorum. Bu anlamda bu seçimler uzun yıllar tartışılacaktır. İnşallah memleketimiz için hayırlı olsun.”

 “SANDIĞA GİDİLMEDİ”

“Bana göre bu malumun ilanı oldu” diyen Parti Meclis Üyesi Alaattin Yüksel ise, şöyle konuştu: “Sonuçları bu şekilde belirleyen katılımın düşüklüğüdür. Yerel seçimlerde yüzde 90’nın üzerinde olan katılım yüzde 70’lere düşmüş, yüzde 1.8 geçersiz oy vardır. Bu sandığa gitmeyenler cumhurbaşkanını belirlemiştir. Ayrıca Erdoğan’ın elinde TMSF tarafında el konulmuş büyük bir medya gurubu TRT vardır. TRT ve kamuoyu şirketleriyle seçim sonuçları önceden ilan edilmiştir. Yüzde 55 ile seçimin alınacağı algısı oluşturulmuş ve bu yüzden sandığa gitmeyen önemli bir kesim vardır. Bir de boykotlar var. Bunlar da Erdoğan’ın seçilmesinin sebebidir. Bence İzmir’de iyi bir sonuç aldık.”

 “HAYALLERİ DARBE YEMİŞTİR”

CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan ise Erdoğan’ın istediği oyu alamamasında İzmirlilerin büyük katkısı olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: “Türkiye’de seçmen iktidarın adayına kırmızı kart olmasa da sarı kart gösterdi. Bu anlamda büyük bir farkla Cumhurbaşkanı adayı olmayı bekleyen Erdoğan, umduğunu bularak çıkmaktadır. Bir anlamda burnu sürterek çıkmaktadır. Çabaları boşa gitmemiştir. İktidarın adayına önemli fark yaptığımız bütün illerde, tatillerini yarıda kesenler aslında emeklerinin karşılığı almıştır. Bundan sonra önümüz daha açık olacaktır. Başkanlık hayalleri darbe yemiştir.”

 “ALINABİLECEK EN İYİ SONUǔ

Bir gazetecinin seçim sonuçlarının beklenilen oy oranı çıkmadığını ve çalışmalarda bir eksiklik olup olmadığını sorması üzerine Çıray şöyle cevap verdi: “Eksik ya da noksan yaptığımız bir şey yoktur. Türkiye’nin bu şartlarında en iyisini yapaya çalıştık. Ve alınabilecek en iyi sonuçlardan birisini aldık.”

Seçim sonuçlarının ülkeye hayırlı olmasını dileyen Başkan Ali Engin ise, “Başından beri adaletsiz bir yarış olduğunu söyledik. Buna rağmen tüm teşkilatımızın gösterdiği çabaya teşekkür ederiz. En büyük teşekkürü de demokrasiye, hukuka, ülkesine sahip çıkan İzmirlilere ediyoruz. Bu arada İhsanoğlu’na destek veren diğer siyasi partilerin seçmenlerine de teşekkür ederiz. İnşallah bu demokrasi mücadelemiz hızla devam edecek” diye konuştu. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.