TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“İdare Edemeyen İdareciler…”

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde Hastane yönetiminin değişmesine değinen Türk Sağlık-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, idarecilere, “İdare edemeyen idareciler” dedi

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2014 08:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“İdare Edemeyen İdareciler…”

DİLEK BAKIRKAYNAK - Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde Hastane yönetiminin değişmesiyle birlikte kurum içindeki personel hareketi, yani çalışanların yer değiştirmesinin çalışmalarının  motivasyonu bozduğuna dikkat çeken Türk Sağlık-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, düzenlediği basın toplantısında konuya ilişkin görüşlerini dile getirdi.

“İdareciliğin mektebi yoktur” diyen Türk Sağlık-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, “İyi bir idareci çalışanlarının rengi, dili, dini, düşüncesi her ne olursa olsun hepsine eşit davranmasını becerebilendir. İyi bir idareci koltuğunu kaybetme korkusuyla görevi olmayan işlerle uğraşmamalıdır. Bir hastanedeki idarecinin temel hedefi herkese eşit, adaletli davranmak, çalışma huzurunu sağlamak, sağlık hizmeti almaya gelen vatandaşlara en iyi şekilde hizmet vermek olmalıdır” dedi.

OTOPARK KRİZİ

Çalışan ve hasta yakınlarının araçlarının bahçeye alınmadığını belirterek açıklamasına devam eden Doğruyol, “Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi bahçesinin uygun olan bölümlerinin personel ve onkoloji hastaları için otopark olarak kullanılmaktayken, keyfi uygulamayla, sözde bahçe düzenlemesi yapılacağından dolayı,  çalışanların ve hasta yakınlarının araçlarının bahçeye alınmaması, yakındaki bir okulun bahçesine aylık ücret  karşılığında yönlendirilmesi, okulların açılmasıyla yakındaki bir otelin otoparkıyla aylık 130 TL karşılığında anlaşıma yapılması aklımızda soru işaretleri oluşturmaktadır. Çalışanların ve hasta yakınlarının araçlarının bahçeye alınmaması çalışanları da, hasta yakınlarını da, mağdur etmiştir. Yapılan bu uygulama akıl ve mantık kurallarına aykırıdır. Bir an önce vazgeçilmelidir” şeklinde konuştu.

“İNSAN OLMAK AYRIM YAPMAMAKTIR”

“İnsan olmak, ayrım yapmadan tüm mazlumların yanında olmaktır” diyerek sözlerine devam eden Doğruyol, “Soma’da kömür madeni faciasında hayatını kaybeden vatandaşlarımız için yapılan basın açıklamasına katılan üyelerimizden savunma isteyen hastane idarecileri, bir sendikanın Gazze’de hayatını kaybeden Müslümanlarla ilgili yaptığı resim sergisine katılım sağlanması için hastane imkanları kullanılarak anons yapılmış ve idareciler de  katılım sağlanmıştır. Her ne sebeple olursa olsun, bizim inancımıza göre; mazlum olan, vahşete, katliama maruz kalan insanın diline, dinine, ırkına, mezhebine bakılmaz. Ancak, bizim insanlarımızın canı Gazze de hayatını kaybedenlerden daha mı ucuzdur? Gazze de yaşanan  insanlık suçunu elbette kınıyoruz. Dünyanın her neresinde olursa olsun inancından, renginden, ırkından, mezhebinden dolayı katledilen bir insan, kabul edilebilir bir durum değildir. Ancak Gazze’deki katliamı ön plana çıkartanlardan, Soma’daki kömür madeninde hayatını kaybedenlerin acılarını görmelerini, Mısır’daki Rabia’yı sembol yapanlardan, Musul da, Kerkük’te, Süleymaniye de, Tuzhurmatu da, Doğu Türkistan da katledilen binlerce Türk için de göstermelerini bekliyoruz. Soma’daki maden faciasında şehit olan 307 vatandaşımızı rahmetle anıyoruz. Tüm memurlar kanun gereği maaşlarını her ayın 15’inde almaları gerekirken, yine Dr Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde döner sermayeden maaş alan memurlar halen maaşlarını alamamış, diğer memurlar da her ayın 15’inde seyyanen sabit ödenen ek ödemelerini halen alamamışlardır. Bir zamanlar mali durumu en iyi olan hastane maalesef bugün Memur’un maaşını dahi ödeyememektedir” dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.