TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karşıyaka’da ‘Barış’ rüzgarı

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Uluslararası Karşıyaka Festivali başlıyor. 16-18 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan festivale yerli ve yabancı birçok sanatçı katılacak. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, festivalin ana temasının ‘barış’ olduğunu ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2014 07:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karşıyaka’da ‘Barış’ rüzgarı

HAMZA GÜL

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Karşıyaka Festivali bu yıl “Uluslararası Karşıyaka Festivali” adı altında ‘barış’ temasıyla gerçekleştiriliyor. Karşıyaka Belediyesi tarafından 16-17-18 Ekim’de düzenlenecek festival uluslararası boyutta olacak. Festivalin, geçen yıllardan farklı olarak Türkiye sınırları dışına yayıldığını belirten Akpınar, “Bu yıl ki temamızı ise 'barış' olarak belirledik. Bir kentin sanata ve spora yaklaşımını, o kentte düzenlenen sanat ve spor faaliyetlerine bakarak anlayabiliriz. Biz de bu yıl Karşıyaka’da, daha önce yapılmamış bir çok kültür ve sanat organizasyonuna ev sahipliği yapmayı; sadece İzmir’in değil, Türkiye’nin en seçkin semtlerinden biri olan Karşıyaka’nın sanata ve spora yaklaşımını somut bir şekilde ortaya koymayı istedik. Sanat, spor ve kültürel etkinliklerle yoğrulan bir toplumun; dayanışmadan, paylaşmadan, yardımlaşmadan ve kısacası barıştan yana olacağını biliyoruz. Ülkemizin ve yakın coğrafyamızın son dönemde içinde bulunduğu olumsuzluklar, barışa ve kardeşliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuzun bir göstergesi. Bunun için temamızı barış olarak seçtik ve kültür, sanat ve spor üzerinden en güzel barış mesajları vermeyi hedefledik. Bu açıdan baktığımızda, festivalimiz, Karşıyaka’yı hem güzelleştirecek, hem tüm kentte üretkenlik, dayanışma ve barış rüzgarları estirecek hem de kentimizin marka değerini yükseltecek” dedi.

FESTİVAL PROGRAMI

Festival kapsamında Çarşı Kültür Merkezi, Hamza Rüstem Fotoğraf Müzesi ve belediyenin zemin katında heykel resim ve barış temalı fotoğraf sergileri olacak. Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu’nda 3 gece de barış konularının işleneceği tiyatro oyunları sergilenecek. Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde çocuk oyunu yapılacak. Festival kapsamında Gezici Tiyatro Şenliği farklı mahallelerde gösteri yapacak. Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde İspanyol Gitarist Jose Luiz Martinez ve Boğzaiçi Caz Korosu sahne alacak. Karşıyaka Çarşı’nın metro tarafındaki meydan Sanat meydanı olacak. Festival kapsamında Türkiye ve Barış Festivali düzenlenecek. Panelde Doç. Dr. Ahmet Yıldırım, Mario Levi, Yard. Doç. Dr. Ahmet Kasım Han, Herkül Millas ve Pakat Estukyan konuşmacı olarak katılacak. Festival kapsamında  Foto Maraton da düzenlenecek. Bisiklet severler ise barışa pedal çevirecek. 12 takım ve 120 sporcu barışa yelken açacak.

KARŞIYAKA FARKINI YAŞATACAĞIZ

Karşıyaka Belediyesi tarafından 16-18 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Karşıyaka Festivali öncesinde hazırlıkları tamamlandı. Festival programı hakkında basınla buluşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, adına barış konulan festivalin yaşanan süreçte önemli mesaj vereceğini de dile getirdi. Akpınar, “Bir kenti sanata ve spora yaklaşımını, o kentte düzenlenen sanat ve spor faaliyetlerine bakarak anlayabiliriz. Biz de bu yıl Karşıyaka’da daha önce yapılmamış bir çok kültür ve sanat organizasyonuna ev sahipliği yapmayı, sadece İzmir’in değil, Türkiye’nin en seçkin semtlerinden biri olan Karşıyaka’nın sanata ve spora yaklaşımını somut bir şekilde ortaya koyacağız” şeklinde konuştu.

47 ÜLKE KARŞIYAKA’DA

Akpınar, Avrupa Konseyi’nin en önemli projelerinden biri olarak kabul edilen 12 Yıldız Şehri Projesi’ne talip olduklarını açıkladı. Akpınar, festival kapsamında  47 ülkeyle birlikte bir dizi etkinliklere ev sahipliği yapacaklarını ifade etti: “Çocukların ve gençlerin karar verme sürecine katılımlarını teşvik edeceğiz. Kültür geceleri düzenleyeceğiz. Halk ziyaretleri ve mahalle ziyaretleriyle halkı yönetim sürecine dahil edeceğiz” dedi.

KONSERLER İPTAL

Bu festivalBarış için.

Son günlerde ülkemizde yaşanan acı olaylar bizteri derinden etkiledi. Yaşanan olumsuz olaylara duyduğumuz-hassasiyet nedeniyle "Uluslararası Karşıyaka Festivali"mizin içerisinde yer alan açık atan Bostanlı Rekreasyon alanı konserleri ve park konserlerini iptal etmiş olduğumuzu üzülerek bildirmek isteriz.

Savaşların, sömürülerin son bulduğu; kardeşçe, dostça yaşayabildiğimiz bir dünya, bir ülke olabilmeyi diliyoruz. Bu nedenle barışı sürdürebilmeyi temel ilkemiz olarak görüyor ve ana teması “barış" olan festivalimizin yaşanan kötü günlerimize bir nebze de olsa umut olmasını diliyoruz. Gerçekleştirdiğimiz tüm kültür, sanat ve spor etkinliklerimizle “barış" adına düşünmeyi, savaş dilinde değil, barış dilinde . konuşmayı hedefliyoruz.

İzmirliler... Karşıyakalılar... Gelin, barışa çağrı yapan etkinliklerimizi etele, sevgiyle, saygıyla birlikte hayata geçirelim.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.