TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bizim Mahalle-Bayraklı,Çay Mahallesi

Ege’de Bugün okurları ve Bayraklı, Çay  Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizi Muhtar Osman Bedir’den  dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak,  bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyorum

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2014 07:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bizim Mahalle-Bayraklı,Çay Mahallesi

Hamza Gül - İnanıyorum ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtardan iyi kimse tanımaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Vatandaş Hamza her hafta üç mahallede sizlerle muhtarlıklarda buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum ve bu kurumun temsilcisi muhtarlar kuruluşlarından günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ettim. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında olacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ (177'nci Mahalle)

Mahallenin adı:  Çay

Mahallenin ilçesi, ili: Bayraklı/İzmir

Posta Kodu: 35580

Mahallenin nüfusu:  8.000

Mahallenin seçmeni: 5.750

Mahallenin sokak ve cadde sayısı: 65

Mahallenin muhtarı:  Osman Bedir

Karşıyaka’nın Bornova’ya yakın mahallerinden birisi iken 2009 yılında İzmir’e yeni kazandırılan iki ilçeden birisi olan Bayraklı’ya bağlanan Çay Mahallesi , şantiye görüntüsü içinde yeniliğe yelken açmış alıp başını gidiyor. Yeni ilçe olan Bayraklı’ya bağlandıktan sonra mahallenin yeni muhtarı da olan Osman Bedir, 30 Mart 2014’te üç aday yarıştığı seçimde ipi göğüsleyerek mahallesine ikinci kez muhtar oldu. Yaklaşık 8 bin sakinin yaşadığı Çay Mahallesi’nde seçimlerde sandığa 5 bin 750 seçmen gidiyor. Son seçimde muhtar seçilen Osman Bedir oyların yarısına yakınını tek başına aldı. 62 Sokağı ve Şehit Hakan Uysal, Şehit Serkan Atamer Caddeleri ile 2109 sokak da cadde olarak mahallenin ulaşımında aktif arterlerden birisi. 60 yıldan önceye dayanan tarihi ile İzmir’in merkeze yakın gözde yerleşim yerlerinden birisi olan Çay Mahallesi, geçmişte susadığı hizmetlere son dönemde ulaşmanın heyecanı ve keyfini yaşıyor. Mahallenin orta kısmında bulunan muhtarlık ofisinde azaları ile birlikte buluştuğum muhtar Osman Bedir, mahallesini anlatırken emin bir o kadarda gelecekte yapılacak hizmetlerde katkısının bulunmasının özgüveni içinde sohbet ediyor. Birçok mahallede sağlık ocağı bile yokken mahallesinde muhtarlığın yanında Alsancak Devlet Hastanesi’ne bağlı olarak hizmet veren Nevval-Salih İşgören Semt Polikliniğinde 23 uzman hekimin görev yaptığına dikkat çeken muhtar Osman Bedir, “Hastanemiz her anlamda bizim mahalle kadar çevredeki mahallelerin sakinlerine de modern bir sağlık hizmeti sunuyor. Mahallemde iki okulumuz var, bunlar; Osman Faruk Verimer İlkokulu ve Mustafa Uygur Ortaokulu.  Mahalle sakinlerimizin boş zamanlarında dinlendiği ve hoşça vakit geçirdiği 3 parkımızda çocuklarımızda gönüllerince eğlenebilmektedir. Bu parklarımızda belediyelerimiz tarafından konulan oyun ve spor aletleri yeterli ve bakımlıdır. Genel olarak hem mahallemizin temizliği hem de parklarımızın temizliği Bayraklı Belediyemiz tarafından muntazam olarak yapılmaktadır. Alt yapımızda bir sorunumuz yok, bunlar geçen zaman içinde yerel yönetimler tarafından hazır hale getirilmişti. Kanalizasyon, içme suyu gibi hizmetleri tam olarak alıyoruz” dedi.

İLKLERİN MAHALLESİ

Çay mahallesinde bin 120 metrekarelik alanda kurulan ve günde 3 bin 500 kişiye hizmet veren İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi Bayraklı Semt Polikliniği bünyesinde, 13 poliklinik, fizik tedavi ünitesi, diş polikliniği, laboratuvar, röntgen ve ultrason, acil gözlem odası ile Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hizmet sunuyor. Sağlıkta yakaladığı bu modern standardı yaşamın diğer alanlarında da fark ettirmek isteyen Çay Mahallesi’nin 40 sokağı günlerdir şantiye alanına dönmüş durumda. Bayraklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri sokaklarda bir yandan eski yolu kazıyor, bir yandan da kazınan sokaklara yeniden kilit parke taşlar döşüyor. Tabi kilit parke taş döşenen sokaklarda kaldırımlarda yeniden düzenleniyor. 40 sokağın tamamlanmasının ardından kalan diğer sokaklarında aynı şekilde kilit parke taş olacağını ifade eden muhtar Osman Bedir, “Mahallemizde yapılan bu hizmet kervanına önümüzdeki günlerde belki de İzmir’in en büyük ve en çok amaçlı kapalı semt pazarı inşaatına başlanacak. Belediyemizin hazırladığı ve meclisten geçirdiği projeye göre bu devasa  kapalı Pazar yerimizde otopark, düğün salonu ve açık ve kapalı spor alanları da yapılacak. Şimdilik Pazar günleri kurulan semt pazarımız bu yerimiz faaliyete girince çok daha işlevsel bir konum alacaktır. Mahallemiz Tepekule, Çiçek, Muhittin Erener, Refik Şevket ve Osmangazi Mahallelerinin ortasında bulunmakta.  Mahallemizde neredeyse tüm Türkiye’nin renk ve kültürünü görmek mümkün. Çünkü her bölgeden gelerek yaşayan sakinlerimiz var. Son dönemde bu ailelerimize 2 hane de Suriyeli mülteci ailesi eklendi.” diye konuştu.

MÜTEAHHİTLERİN GÖZDESİ

Kent merkezine yakın olması nedeniyle mahalleye olan ilginin her geçen gün arması burada yeniden yapılanmayı da cazip hale getirdi. Geçmişte bahçeli küçük evlerden oluşan sokaklar son dönemde yerine en az 4 katlı modern binalara bırakmaya başladı. Müteahhitlerin mahallede yatırım yapmak için sürekli arayışta olduğuna dikkat çeken muhtar Osman Bedir, “Bu anlamda mahalle sakinlerimizden eski evlerinde oturan komşularımızın bu konuyu göz önünde tutarak evlerini yeni yatırıma dönüştürmelerini istiyoruz. Çünkü önümüzdeki günlerde yeni imar durumu da açıklanacak, 5 kattan daha yüksek binalara izin çıkacağı yönünde duyumlar alıyoruz. Burada yan yana birer katlı evi olan 4 komşu anlaşıyor ve yerlerini müteahhitte veriyor. Bir anda hem eski evlerinden kurutuluyor hem de yeni ve modern binada daha rahat bir yaşam imkanı buluyor. Mahallemiz bu anlamda önü açık bir yerleşim yeri. Her geçen gün yeni yeni binalar ve ticari işletmeler mahallemizde şube ve yeni iş yerleri açıyor. Son dönemde mahallemizdeki para trafiğini fark eden finans kurumları da birer birer ATM’ler kuruyor. Ayrıca mahalle sınırlarımız içinde İZSU ve TEDAŞ vezneleri ile PTT şubemizde hizmet veriyor. Mahallemize ulaşım Halkapınar Aktarma İstasyonuna ESHOT’lar veya Bayraklı’dan İZBAN’la sağlanmakta. Mahalle sakinlerimizin büyük bölümü çalışan kesimden oluşan ve gelirleri de orta gelir düzeyindeki ailelerden oluşmaktadır.” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.