TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaçak fırına şok baskın

Konak Belediyesi, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları Yönetmeliği’ne uymadığı tespit edilen ve üretim izni olmadan faaliyet gösteren işyerlerine göz açtırmıyor

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2014 06:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kaçak fırına şok baskın

Sağlıksız koşullarda üretim yaparak halk sağlığını tehdit eden işletmeleri tespit eden Zabıta Müdürlüğü ekipleri şok baskınlar yapıyor. Vatandaşlardan gelen ihbar üzerine harekete geçen ekipler, önceki gün Basmane 943 Sokak’ta fırın olarak kullanılan tarihi binaya baskın düzenledi.

TARİHİ YAPIYI FIRIN YAPTI

Konak İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden ekiplerin de katıldığı denetimde kaçak fırın olarak kullanılan binada lokanta ve restoranlar için lavaş üretildiği tespit edildi. 1920’li yıllarda inşa edilmiş tarihi binada günde bin adet lavaşın satışının yapıldığı belirlenirken, kaçak fırının pislik içinde olduğu görüldü.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Sigara izmaritlerinin yerlerde gezdiği söz de fırında un çuvallarının delik olduğu, hamur karma makinasının ve tezgahın da temizlenmediği tespit edildi. Hiçbir hijyen kuralına uyulmadığı görülen işletmenin sahibine 7 bin lira para ceza kesilirken, üretimin yapıldığı bina da mühürledi. Tamamen sağlıksız koşullarda üretimin yapıldığı kaçak fırının daha önce de beş kez mühürlendiği ancak her fırsatta mührün kırılıp, üretimin devam ettiğini belirleyen ekipler iş yeri sahibi hakkında halk sağlığını tehlikeye attığı gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

DENETİMLER SÜRECEK

Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri başta fırınlar olmak üzere; restoranlar, et ve et ürünleri ile tatlı ve pasta üretimi yapan yerler sürekli gözetim altında tutuyor. Eksikleri olan işletmeler tespit edildikten sonra gerekli uyarılar yapılıyor. Yasa ve yönetmeliklerde belirtilen kurallara uymayan işletmeler hakkında yasal işlemler yapılıyor. Konak Belediyesi ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün işbirliğinde yapılan denetimlerin önümüzdeki günlerde artarak devam edeceği öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.