TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni ormanlar için anlamlı işbirliği

Türkiye’nin ilk ve tek yüksek teknoloji kart geliştirme ve üretim merkezi olan E-kart Elektronik Kart Sistemleri, sürdürülebilir yaklaşımı ile doğaya katkıda bulunmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2014 09:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yeni ormanlar için anlamlı işbirliği

Uzun zamandır karbon ayak izini sıfırlamak adına çalışmalarını sürdüren E-Kart; farklı ağaçlandırma alanlarında dört yılda toplam 13 bin 497 fidana can verdi. E-kart son olarak, Çeşme-Ildırı-Kadıovacık ağaçlandırma sahasında 2 bin 465 fidanlık dördüncü korusunu oluşturdu. Küresel iklim değişikliği ile mücadele çerçevesinde, karbon ayak izini en aza indirmek üzere çalışmalarını sürdüren E-Kart, dört yıldır üretim faaliyetleri sonucu sebep olduğu karbon salınımını absorbe edecek fidan dikimini Ege Orman Vakfı ile birlikte gerçekleştiriyor. E-kart yönetici ve çalışanları Çeşme-Ildırı-Kadıovacık ağaçlandırma sahasında oluşturdukları 2 bin 465 fidanlık dördüncü korularını ziyaret ederek ilk fidanları diktiler.

4 YILDA 13 BİN 497 FİDANA CAN VERDİ

Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Perihan Öztürk, E-kart’ın karbon ayak izini azaltmak adına yaptığı çalışmalar ile öncü firmalardan olduğunu söyledi. Öztürk, birçok firmanın yasal değişikliklerle birlikte karbon emisyonlarını hesaplayıp bildirmek durumunda olduğunu, E-kart’ın 4 yıldır yasal zorunluluk olmadan önce bu çalışmalara başladığını ve toplam 13 bin 497 fidana can verdiğini söyledi.

YENİ PROJELER OLUŞACAK

Fidan dikim töreninde konuşan E-Kart Elektronik Kart Sistemleri A.Ş. Entegre Yönetim Sistemleri Yöneticisi Gözde Köksal Yurttaş; “Sürdürülebilir şekilde beş yıldır karbon ayak izimizi hesaplatıp, azaltmak adına çalışmalar yapıyoruz. Müşterilerimizi de bu konuda bilinçlendirerek Ege Orman Vakfı ile birlikte yeni projelere imza atacağız” dedi.

DOĞAYA KARŞI SORUMLULUK

E-Kart Elektronik Kart Sistemleri A.Ş. Kalite Güvence Uzmanı Burcu Tümtürk ise “Doğaya karşı sorumluluğumuzu zorunluluklarla değil gönüllülükle yerine getirdiğimiz için önümüzde ki süreçte de ağaçlandırma çalışmasına desteğimiz devam edecek” diye konuştu. Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Perihan Öztürk, doğaya katkılarından dolayı E-Kart Elektronik Kart Sistemleri A.Ş. adına Entegre Yönetim Sistemleri Yöneticisi Gözde Köksal Yurttaş’a ve Kalite Güvence Uzmanı Burcu Tümtürk’e plaket takdim etti. Konuşmaların ardından E-kart çalışanları fidanları toprakla buluşturdu. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.