TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sakatlara ‘Koca’ engel

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlık girişinde eylem yapan engelli vatandaşlarla birlikte bir basın açıklaması gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2014 10:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sakatlara ‘Koca’ engel

DAVUT İPEK

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, AK Parti Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri ve Türkiye Sakatlar Derneği üyelerinin de katılımıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlık girişinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Düzenlenen basın açıklamasında konuşan Bilal Doğan şunları kaydetti: “Engelli dostlarımız uzun süredir Konak Meydanı’nda, bütün İzmir’in huzurunda bir hak arama mücadelesi vermektedirler. Onların yapmış oldukları bu eylemlerinin haklı olduğunun bilincindeyiz ve bu konuyu biz AK Parti olarak iki kez meclise taşıdık. Ancak gördük ki mecliste bu soruna AK Parti grubunun dışındaki meclis üyelerinin, özellikle CHP meclis üyeleri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Büyükşehir Başkan Vekili bu konuya duyarsız kalmışlardır.”

“ONLARA DA KOLAYLIK SAĞLANSIN”

Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, şunları da kaydetti: “Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi’nin Milli Kütüphane Caddesi’nde, toplam 105 metrekarelik bir eğitim alanı var. Bu eğitim alanı kiraların ödenmemesi mazeret gösterilerek, burada ücretsiz eğitim verenler kapı dışarı atılmak istenmektedir. Bu engelli dostlarımız kış mevsiminde sokağa atılmak istenmektedirler. Bu engelli dostlarımız, 2012’ye kadar olan kiralarını ödemişlerdir. 2012 ve 2014 yılları arasındaki 16 bin lira olan kira bedelini ödemedikleri için bu eğitim merkezinden atılmak istenmektedirler. Bizler bu soruna çözüm üretmek adına mecliste iki kez bu konuyu gündeme getirdik. Ancak bugüne kadar ne Aziz Kocaoğlu ne de vekili Sırrı Aydoğan bu sorun çözüm bulmak için çalışmıyorlar. Ya kirayı öderler ya da çıkar giderler gibisinden bir tavır takınıyorlar. Oysa biz diyoruz ki diğer kamu yararına çalışan derneklere tanınan kolaylıklar Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi’ne de tanınsın. Zaten bu arkadaşlarımızın da başka bir talepleri yok. Yani bugüne kadar olan kiralarımız ödensin, bizlere maddi yardım yapılsın demiyorlar. Bu arkadaşlarımızın söyledikleri şudur; ‘Bizler bugüne kadar olan borçlarımızı ödeyeceğiz. Fakat bundan sonraki süreçte bizleri zor duruma düşürmemek adına, daha rahat çalışabilmemiz adına, kamu yararına çalışan diğer derneklere tanınan kolaylıklar gibi bizlere de kolaylıklar sağlansın.’ Yani diğer derneklere uygulanan adil uygulamaların kendilerine de uygulanmasını istiyorlar.”

“TAŞTAN SES GELİYOR, ONLARDAN GELMİYOR”

Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz de şimdi buradan kendi makamlarının önünden sesleniyoruz. Ey Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi’nin aidatlar ile birlikte 1550 lira olan kira tutarlarını mecliste hep beraber masaya yatıralım ve bundan sonra bu arkadaşlarımızın engelli vatandaşlarımıza ücretsiz eğitim verdikleri eğitim merkezlerine kira yardımı yapılsın ya da gerekli kolaylıklar sağlansın. Kamu yararına ait bir dernek olduğu için gerekli kolaylıkların yapılması gerekmektedir. Diğer kamu yararına çalışan derneklere yapılan kira yardımlarının Türkiye Sakatlar Derneği’ne de yapılması gerekmektedir. Büyükşehir Belediyesi’nde bulunan AK Partili meclis üyeleri olarak bizler bu konuda katkı koymaya hazırız. Katkı koyacağımızı buradan duyuyoruz, yeter ki artık bu kardeşlerimizin talepleri doğrultusunda bir yardım eli uzatılsın. Basın açıklamamızı Büyükşehir Belediyesi’nin önünde yapıyoruz. Çünkü artık bu binanın taştan duvarlarından ses geliyor ama içindeki kişilerden ses çıkmıyor.”

“ENGELLİ BELEDİYE”

Konak Meydanı’nda eylemlerine devamedenTürkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi üyelerine destek verdiklerini belirten Doğan, “Engelsizmir sloganıyla yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, artık ‘Engelli Belediye’ye dönmüştür. Engellilerin dostu olmayan bir belediyeye dönüşmüştür. Hatta engellilerin sorunlarını kat kat artıran bir belediyeye dönüşmüştür. En acısı da ‘Engelsizmir’ artık ‘Engelli İzmir’ olmuştur. Engelli kardeşlerimizin sorunlarına bugün de çözüm bulunmazsa, bundan sonra AK Parti meclis üyeleri olarak sürekli sokaklarda olacağımızı, İzmir’in ve İzmirlilerin sorunlarını sokaklardan meclis gündemine taşımaya devam edeceğimizi duyurmak istiyoruz. Kimse unutmasın ki, engelli olmayan herkes birer engelli adayıdır” dedi.

“BU BİR ZULÜMDÜR”

Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çerçioğlu ise şunları söyledi: “Büyükşehir Belediyesi AK Parti meclis üyelerine ve Bilal Doğan’a çok teşekkür ediyoruz. Bizler burada günlerdir oturuyoruz ve sesimizi duyurmak için çabalıyoruz. Biz kamu yararına çalışan, engelli vatandaşlara ücretsiz eğitim veren bir derneğiz. Ama kamu yararına çalışan, ücretsiz eğitim veren bir dernek olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne fahiş bedellerde kira ödemek istemiyoruz. Böyle bir şeye Türkiye çapında rastlayamazsınız. Ama güya ‘Engelsiz Şehir’ sıfatını kendisine yakıştıran İzmir’in yetkilileri, bu durum karşısında hiçbir şey yapmıyor. Biz bunu kendimize Büyükşehir Belediyesi’nin bir zulmü olarak görüyoruz, bu bir zulümdür.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.