TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akhan: Her şey bir adım ile başlar

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği’nin ortaklaşa organize ettiği ‘İnsanlığın Sanatı; Merhamet’ fotoğraf sergisi açıldı

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2014 07:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Akhan: Her şey bir adım ile başlar

EMİNE ŞEKER

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği’nin (İFOD) birlikte organize ettiği ‘İnsanlığın Sanatı; Merhamet’ fotoğraf sergisi İzmir Resim ve Heykel Müzesi Sanat Galeri’sinde sanatseverlerle buluştu. Serginin açılışına başta İKÇÜ Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan olmak üzere, İFOD Başkanı Beyhan Özdemir, Prof. Dr. İbrahim Pirim, İzmir Kuzey Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr.Osman Nuri Dilek ve birçok davetli katıldı. İlki 2013 yılında karma resim sergisi olarak başlatılan proje bu yıl fotoğraf sergisi olarak sanatseverlerin karşısına çıktı.

SANATÇILARIN DUYARLILIĞINI GÖSTERİYOR

İFOD Başkanı Beyhan Özdemir yaptığı konuşmada, insanlığın var olduğu andan itibaren sanat ile uğraşanların yüreği ve beyninin haksızlığa ve adaletsizliğe karşı çıkmak için çalıştıklarını belirterek, “Sanatçıların gözü, yüreği ve beyni yapılan haksızlıklara mualif olmak için var olmuştur. Çünkü sanatçı insanı ve tüm diğer canlıları ilgilendiren konularda duyarlık sahibi kişidir. İçinde yaşadığı toplumu ve çağının sorunlarına tanıklık eden kişidir. Tanıklık ise yaptığı sanat eserindeki etnik, ideolojik ve estetik bilgi birikimi ile hümanist duyguları bilinç ve bilinçaltı yorumlarıyla yaptıklarına yansır. 17 farklı kentten toplam 51 sanatçının 70 fotoğrafı ile ‘İnsanlığın Sanatı; Merhamet’ başlıklı bu sergi bize bu sanatçıların duyarlılığını gösteriyor” dedi.

MERHAMET DUYGUSU İÇTEN GELİR

‘İnsanlığın Sanatı; Merhamet’ Sergisinin Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Pirim ise, sanatın iyi ki var olduğunu vurgulayarak, sanat ile beraber insanların içinden geçenleri ifade edebildiklerini söyledi. Pirim, “Bu sergi ikinci aktivitemizdir. İlki resim sergisiydi. Dünyaya global olarak baktığımız zaman kinin ve nefretin olduğu huzursuz olduğu bir ortamda yaşıyoruz. Böyle bir dünyada insanlığa has olan merhameti sanat ile beraber ifade etmek böyle bir şeyi hatırlatmak için hedeflenmiş sanatsal bir aktivite bu. Merhamet karşılıksız yapılan içten gelen bir duygudur. Umuyorum ki sanatsal aktiviteler çok daha geniş alanlara yayıp anlık bile olsa insanların ne yapıyorum demesene vesile olur” şeklinde konuştu.

MERHAMET OLMAZ İSE SEVGİ OLMAYACAK

Açılış konuşmasını yapan İKÇÜ Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan da, sanatın insanların hayatına anlam kattığını ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti: “Sanat ve sanatçı olmalı. Sanatçıları desteklememiz gerekiyor. Çünkü yaşamı anlamlı kılan sanatsal ve kültürel faaliyetlerdir. Biz bilim adamları olarak çalışıyoruz. Sanatın gösterdiği etkiyi göstermemiz mümkün değil. Sanat olmaz ise hayatımızın akışı rutinleşmeye ve tatsızlaşmaya başlar. Bunun için sanatın önemini buradan bir kez daha duyurmak istiyorum. İnsanlığı yapan tüm değerlerin mayası merhamet duygusudur. Merhamet olmaz ise sevgi olmayacak. Merhamet olmaz ise bağışlama olmayacak. Kendimize de merhamet etmemiz gerekiyor. Sağlımızı korumak için kendi vücudumuza merhamet etmeliyiz. Çocuklarımıza merhamet edersek onlara çok iyi anne ve baba olabiliriz. Topluma merhamet edersek iyi bir toplumun gelişmesini sağlayabiliriz. Bu zor bir süreç. Ama her şey bir adım ile başlar. Merhameti yaygınlaştırmak için hepimiz birer örnek model olmak zorundayız.”

İzmir Kuzey Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Osman Nuri Dilek ise, “Merhamet, merhamet ve merhamet” dedi.

51 sanatçının 70 fotoğrafının yer aldığı sergi 10 Ocak 2015 tarihine kadar ziyaretçilere açık kalacak. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.