TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmirli borcunu ödeyecek

AK Parti Gaziemir İlçe Kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım yerel seçimler dönemindeki 35 projenin hayata geçirileceğini söyledi. Kongreye siyasi centilmenliğe imza atan ‘ev sahibi’ Başkan Şenol’un da katılması damga vurdu

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2014 08:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmirli borcunu ödeyecek

AHMET TOPRAK

AK Parti İzmir İl Başkanlığı genel seçimler öncesi 5’inci Olağan Kongre takvimi kapsamında Gaziemir İlçe Kongresini gerçekleştirdi.

 Gaziemir Atatürk Kültür Merkezinde yapılan kongreye Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Milletvekilleri Ali Aşlık, Nesrin Ulema, İlknur Denizli, Hamza Dağ, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Bilal Doğan ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrede Genel Merkez tarafından yeniden aday gösterilen Hüseyin Uzun yeni dönemde de Gaziemir İlçe Başkanı oldu.

“YILDIRIM’IN HAKKI YENDİ”

Kongrede ilk olarak konuşan İl Başkanı Bülent Delican Türkiye’nin 12 yılda güzelleştiğini ve geride kalan yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın hakkının yendiğini söyledi. Delican, “Salondaki coşkuyu görünce bugünün düğün günü olduğunu gösterdiniz. Partinize sahip çıkmak için bu Pazar gününde buraya geldiniz.  Türkiye’miz 12 yılda çok güzelleşti. Doğal liderimiz önümüze çok büyük hedefler koydu. Ekibiyle birlikte tek tek hayata geçiriyor. Buraya gelirken viyadüklerden geçtim. Yıllardır atıl duran viyadükleri hayata geçirdiği için şükrettim. O İzmir’e yaptıklarıyla gönüllerde taht kurdu. Geçtiğimiz dönemlerde algı yönetimleri yapıldı. Yerel seçimlerde sayın bakanımızın hakkı yendi. Ama birçok insan hep hakkını teslim etti. Umarım önümüzdeki seçimde İzmirli size bu borcu ödeyecek. Çok daha milletvekiliyle bunu taçlandıracaktır” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE ÇARESİZ DEĞİLDİR

Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım söze AK Parti'nin 13 yıllık siyasi sürecinde yapılanları anlatarak başladı.

Yıldırım, “14 Ağustos 2001’de Türkiye yeni bir yolculuğa çıktı. O yolculuk büyük ve yeni Türkiye’nin 2023 cumhuriyetimizin yüzüncü yılının müjdecisi olan bir yolculuktu. O yolculuğa milleti çıkaran gerçekler, ekonomik krizde yok olmuş, insanları bir gecede yüzde yüz fakirleşmiş, 50 milyar doları hiç olmuş iç dış itibarı yerle bir olmuş bir Türkiye… İşte bu Türkiye çaresiz değildir dedik. Bu Türkiye mutlaka ecdadından aldığı güçle geleceği inşa etmeye muktedirdir dedik. O ses Recep Tayyip Erdoğan sesiydi. Çünkü o 1994-1999 yılları arasında İstanbul’da Türkiye’nin kalbinin attığı ticari başkenti dünya şehri İstanbul’u yerel yönetimlerde nereden nereye getirdiğini bütün Türkiye’ye göstermişti. Orada yeşeren umutlar büyük Türkiye yolculuğunun habercisiydi. 2002 3 Kasım… Heyecan yurdun her yanını sarmış. Karış karış her yerde yakın ışıkları Türkiye aydınlansın diyen o ses tek başına milletten yetki istiyordu. Bu büyük millet o sese ilgisiz kalmadı. O sese en gür şekilde cevap verdi. İşte buyurun size iktidar. Size 366 milletvekili dedi. Bizi partimizin kuruluşundan kısa bir süre sonra iktidar yaptı. Çok büyük bir yük almıştık. Bu sınavdan başarıyla çıkmak zorundaydık. Milletimizin beklentisini hayal kırıklığına dönüştürmemek gerekiyordu. Bunun bilincindeydik. Çünkü bizim yola çıkarken geçmişteki somut başarı örneğimiz vardı. İstanbul örneğimiz vardı. Suları akmayan yolları çukur olan bütün kurumları iflas eden bir belediyeyi kısa sürede dünyanın örnek belediyeler arasında sokan bir tecrübe ve ekip vardı. Ben derseniz bir şey yapamazsınız” şeklinde konuştu.

17 BİN 500 İLAVE BÖLÜNMÜŞ YOL YAPTIK

Yıldırım, “Bu kongrede size geçmiş 13 yılı anlatsam zamanımız yetmez. Ama şunu söyleyeyim; bir Türkiye düşünün 780 bin kilometre kare vatan toprağında erişemediğini köyleriniz var. İlleriniz arasındaki yollar bir dişi bir geliş asfalt bile değil. Bölünmüş yol adeta yok. Rahmetli Özal’ın o zaman yaptırdığı otoyol var. Her seçimden oylarımız yükselerek çıkıyorsak bunun altında millete olan sevgimiz ve muhabbetimiz vardır. Türkiye’yi kuzeyi ve güneyiyle bölünmüş yolları kapladık. İzmir’de ne Varsa Hakkari’de de aynı alt yapı var. Hatay’da Siirt’te Iğdır’da her yerde aynı hizmet var. Yolları böldük insanları birleştirdik.  80 yılda 56 bin kilometre bölünmüş yol var. Bizim iktidarımızda 17 bin 500 ilave bölünmüş yol yaptık” dedi.

HİZMETİ OY KAYGISIYLA YAPMADIK

Yıldırım ayrıca şunları söyledi: Yerel seçimlerde 35 proje demiştik. Şimdi siyasi rakiplerimiz 35 projeden bahsediyorlar. Bu projeler ilerliyor kimse merak etmesin. Ocak ayı başında Konak tünelinde ışığı görüyoruz. İzmir’e hizmet yapmadı diyorlar. İzmir’de hangi hizmetleri yaptığımız İzmirli zaten kullanarak biliyor. 250 bin İzmirliye toplu taşıma hizmeti veren İZBAN var mıydı? Bu belediyenin işi demedik. Bunu yaparsak belediye başarılı olur demedik. Hizmette siyaset olmaz dedik. Çağırdık belediye başkanını yaptık fena mı oldu? Yarım olan hizmet tamamlandı. Hızlı tren Ankara’ya gitsin, İstanbul’a gitsin Türkiye’nin kurtuluşunun sembolü olan İzmir’e gelmesin mi? Gelsin gari değil mi? İzmir’le İstanbul’u mutlaka komşu kapısı yapmamız lazım. Bu otoyolu için de çalışıyoruz. İzmir tarafından 55 kilometreyi açacağız. Hizmeti seçim ve oy kaygısıyla yapmadık. İnsan ve gelecek için hizmet dedik. Milletimizin müreffeh ve güzel günlere ulaşması için dedik çalıştık. İzmir’de seçim kazanamadık ama 4 milyon İzmirlinin gönlünü kazandık bu çok büyük bir kazançtır. İzmir seçimini yaptı. Başımızın gözümüzün üstüne... Bizi seçmediler diye hizmet yapmayacağız diyebilir miyiz? Biz İzmirlilerde kusur aramıyoruz. Eksikliğimizi kendimizde görüyoruz. Biz kendimizi daha iyi ifade edersek kim hizmet ediyor, kim etmiyor gerçekler ortaya çıkacak. İzmir’de bugün 22 tane CHP’li belediye var. Biz arkadaşlarımızla oturduk konuştuk; İzmir’de kazanmadık, kazanamadık. İzmir’in işlerinde her zaman doğru işler olursa İzmirlilerin lehine hayatını kolaylaştıracak işler olursa belediyelerin yanında olacağız. Farklı belediye diye sırtımızı dönmeyeceğiz. Ama yanlış işler olursa gündeme getireceğiz.

BUCA KONGRESİ İPTAL

Ayrıca Tüm ilçelerde tek aday vurgusuyla yola çıkan AK Parti İl Yönetimi geçtiğimiz hafta Bornova’da yaşanan çift liste krizinin Buca Kongresinde de yaşanmaması için Gaziemir’in ardından Buca’da yapılacak kongreyi iptal edilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.