TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaoğlu sınıfta kaldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT Genel Müdürlüğünce hazırlanan yeni toplu ulaşım tarifesine göre İzmirliler yeni yıla zamla girdi. Vatandaşların kent kartlarını turnikelere basarken gördükleri 2.25 TL’lik rakam tepki vermelerine yol açarken daha güzergahların değiştirilmesinin verdiği sıkıntılar devam ederken getirilen zammın Kocaoğlu’na eksi getirdiği belirtildi

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2015 08:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kocaoğlu sınıfta kaldı

NİLGÜN TAZE

İzmir Büyükşehir Belediyesi ulaşıma yine zam yaptı. ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan yeni toplu ulaşım tarifesine göre İzmirliler yeni yıla zamla girdi. Otobüs, metro, vapur ve İZBAN'da toplu ulaşım taşıma ücretlerine yüzde 9 ile 12 arasında zam yapıldı. Tam bilet fiyatlarına 25 kuruş, öğrenci biletlerine ise 15 kuruş zam yapılarak yeni  tarifeye göre tam bilet fiyatları 2 TL'den 2,25 TL'ye, öğrenci bileti fiyatları 1,10 TL'den 1,25 TL'ye, öğretmen bileti fiyatları ise 1,40 TL'den 1,60 TL'ye yükseldi. Havalimanı ulaşımında ise vatandaşların cebinden 50 kuruş daha fazla çıkacak. ESHOT Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan yeni zam paketine göre havalimanı otobüsleri için biniş ücreti 4 TL'den 4,50 TL'ye çıkarılırken, gece boyunca saat başı hizmet veren "Baykuş" seferlerinde de tam 4,50 TL'ye, öğrenci 2,20 TL'ye öğretmen ise 3,20 TL'ye çıkartıldı.

PASO UYGULAMASI ZAMSIZ

Geçmişte vatandaşlara uygun fiyatlı ulaşım imkanı sunan paso uygulaması da yeni tarife ile birlikte tekrar geri gelecek. 52 kontörlük paso kart uygulaması ile birlikte, kartla biniş yapanları her sefer için 2 lira kontör ücreti ödeyecek. Peşin bedeli 105 TL olarak belirlenen kartlar zamsız tarifeye göre fiyatlandırılacak. İlçelere ulaşım da zamdan nasibini aldı. Urla, Seferihisar, Torbalı gibi ilçelere biniş ücretlerinde tam 3,50 TL'den 3,95 TL'ye, öğrenci 1,90 TL'den 2,15 TL'ye, öğretmen ise 2,10 TL'den 2,40 TL'ye çıkarıldı. Hazırlanan yeni tarife uyarınca 60 yaş kartlarında zam öngörülmedi. 100 TL olan kart ücreti aynı kalırken, 3-5 biniş kartlarında ise indirime gidildi. 2 binişlik kartlar 6,50 TL'den 5,50 TL'ye, 3 binişlik kartlar 9,40 TL'den 7,75 TL'ye, 5 binişlik kartlar ise 12,25 TL'ye düşürüldü.

 “90 DAKİKA” YA DEVAM

Son dönemlerde tartışma konusu olan ve uygulamaya konan yeni aktarmalı sistem sonrasında 120 dakikaya çıkarılması gündeme taşınan 90 dakika tek bilet uygulamasında yeni bir değişiklik öngörülmedi. Hazırlanan yeni tarife ilgili komisyonlarda görüşüldükten sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleşen oturumda meclis onayına sunularak 1 Ocak 2015 itibarı ile yürürlüğe girdi.

KOYUN BİR MİLLETİZ

Vatandaşlardan alınan görüşler sonucunda getirilen zammın farklı gelir seviyelerine ait insanların durumları düşünülmeden getirildiğini ve özellikle anne-babalarının paralarıyla yaşayan öğrencileri daha da mağdur ettiğini söyleyen vatandaş Seyhan Gürel, “Asgari ücrete yapılan zam göz önüne alındığında ulaşıma yüzde 9’a yakın zam yapılmasını hiç hoş karşılamıyorum. Sömürülüyoruz ve yapacak hiçbir şeyimiz yok. Bizlere yapılan haksızlıkları bile kabullenmek zorunda bırakılıyoruz. Yürüyerek de gidip gelemeyeceğimize göre mecburen bu zamlı ücretleri ödemeye devam edeceğiz. Eylem yapsak bile hiçbir şey değişmiyor. Artık koyun bir millet olduğumuzu kabul ediyorum. İnsanlara çile çektirmek için oylarımızla bize hizmet etsinler diye seçtiğimiz insanlar bize her türlü eziyeti reva görüyorlar. Her kesimden farklı gelir seviyesine ait insanlara aynı zammın yapılması zaten adil değil. Bence toplum olarak en büyük eksikliğimiz bu tür gerçeklerimizin farkında olmamamız. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bence sınıfta kaldı” açıklamasını yaptı.

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.