TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kulüplerden İTO’ya tam destek

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ın Alsancak Stadı'nın tribünlerini güçlendirip, Atatürk Stadı'nı yerinde yenileme ve Seha Aksoy Atletizm Pisti'ni 13 bin kişilik stada dönüştürme projelerine İzmir kulüpleri tam destek verdi

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2015 08:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kulüplerden İTO’ya tam destek

Üç projenin de kentte yaşanan stat sorununun çözümüne katkıda bulunacağını dile getiren yöneticiler, Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılması planlanan tesislerin göz ardı edilmemesini istedi.

Projeyi olumlu bulan Göztepe ve Karşıyakalı yöneticiler, önceliğin ihalesi yapılan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen kendi statlarına verilmesini talep etti. Altay cephesi, Alsancak Stadı'nın bir an önce futbol oynanır hale gelmesini dile getirirken, Altınordu yönetimi, "Söz bitsin, icraat başlasın" vurgusunu yaptı. Kendi stadı olduğu için en rahat kulüp durumundaki Bucaspor'un kurmayları ise projelerin gerçekleşmesiyle İzmir'in rahat edeceğini belirtti.

BİR ÇİVİYE BİLE KARŞI DEĞİLİZ

Karşıyaka Başkanı Fatih Diniz ise, "İzmir'e çakılacak tek bir çiviye bile karşı değiliz. İTO projeler için öncü olsun. 103 yıllık kulüp olarak gelecek sezon maçlarımızı nerede oynayacağımız belli değil. Öncelikle kendi stadımızın takipçisiyiz. Örnekköy'deki arazi 10 yıl önce spor alanı ilan edildi ama ne Örnekköy, ne Yalı, ne Çiğli ne de Mavişehir'de önerilen yerlerde hiçbir proje başlamadı" dedi.

İTO'NUN TAVRI MUTLULUK VERİCİ

Göztepe 2'nci Başkanı Fatih Dalan'da, "İTO ve Ekrem Demirtaş kente bugüne dek çok katkı verdi. Sporu ilgilendiren bir konu hakkında proje üretmeleri mutluluk verici. Alsancak Stadı'yla ilgili formül son derece mantıklı. Atatürk Stadı ise bir olimpik stat ve bu işlevini koruyarak yenilenmesinde fayda var. Bizim için önemli olan futbola büyük yatırım yapan Göztepe'nin stat sorununun çözülmesi" diye konuştu.

ÖNCE ALSANCAK STADI ÇÖZÜLSÜN

Altay Başkanı Aslan Savaşan ise şunları söyledi: "Atatürk Stadı'nın yerinde yenilenip seyirci kapasitesinin artırılması konusunda Ekrem Demirtaş'a tam destek veriyoruz. Ancak içinde bulunduğumuz şartlarda bizim için en önemli konu, Alsancak Stadı'nın bir an önce maç oynanacak hale getirilmesi. Karşıyaka'ya yapılması planlanan stadın siyasi çekişmeler nedeniyle gerçekleşmesi zor görünüyor."

BİZDE SORUN YOK İZMİR RAHAT ETSİN

Bucaspor Başkanı Çetin Kayışlı'da şu görüşleri savundu: "Projeler faaliyete geçse güzel ama yapabilecekler mi bilmiyorum. Alsancak Stadı'nın bu haliyle güçlendirilmesi pek mümkün görünmüyor. Ancak yıkılıp yeniden yapılabilir. Yıllardır bir uygulama olmadan fikir üretiliyor. İnsanın yorum bile yapası gelmiyor. Bizim kulüp olarak stat sıkıntımız yok. İnşallah çözüm bulunur ve diğer İzmir kulüpleri rahat eder."

BİR AN ÖNCE İCRAAT BAŞLASIN

Altınordu Futbol Direktörü Murat Dizdar ise, "İzmir'de artık projeler konuşulmasın, bir an önce icraat başlasın. Kimin yapacağı önemli değil. Bu noktada önceliği seyirci sayısı fazla olan Karşıyaka ve Göztepe'ye inşa edilecek statlara vermekte yarnar var. Diğer kulüpler de bu tesislerden yararlanabilir. Bir an önce hareket geçmezsek, önümüzdeki sezon da aynı sıkıntıları yaşarız" dedi.

ATATÜRK STADI ZORDA

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş'ın zeminini 5.4 metre aşağı indirip atletizm pistini kaldırarak kapasitesini 72 bin kişiye çıkarma önerisi getirdiği Atatürk Stadı, İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı'yla birlikte ülkemizdeki iki olimpik tesisten biri. 1971 Akdeniz Oyunları için inşa edilen statla ilgili daha önce de üzerinin kapatılması ve yenilenmesi daha önce de gündeme geldi. Tesisin tamamen yıkılıp yeniden yapılmasına olimpiyat stadı özelliği taşıdığı için sıcak bakılmadı. Zemini 2005'teki Üniversite Oyunları öncesi yenilenmesine rağmen şu an içler acısı halde olan stadın kapalı tribününün üzerindeki ahşap çatı da çökme tehlikesi yaşıyor.

ALSANCAK ATIL KALDI

Tarihi 1910'a kadar uzanan ve Türkiye'nin en eski spor tesislerinden biri olan Alsancak Stadı, depremde yıkılma riski taşıdığı gerekçesiyle sezon başında liglerin başlamasına 4 gün kala kala kapatıldı. Zemini geçen yıl yenilenen stadı kullanan Altay, Karşıyaka, Göztepe ve Altınordu, bir anda ortada kaldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, güçlendirilmesi imkansız olduğu belirtilen tesisin spor alanı olarak kalacağını açıkladı. Aradan geçen süreçte kulüplerin stadın yenilenmesi, kapasitenin altında seyirci alınarak yeniden açılması, tribünlerinin güçlendirilmesi veya açık tribünün yıkılıp yerine portatif tribün yapılması önerileri ciddiye alınmadı.

PROJELER BEKLEMEDE

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İzmir'de yılan hikayesine dönen yeni statlarla ilgili geçen yıl ocak ayında 2 ihale yaptı. Karşıyaka İlçe Stadı ve Göztepe Gürsel Aksel Stadı yerine planlanan 15'er bin kişilik iki tesisin inşaatı, belediyelerin açtığı davalar yüzünden başlayamadı. Göztepe, projeyi Uzundere'ye yapmayı önerdi. Karşıyaka'da ise Çiğli ve Örnekköy arazileri tartışıldı. Hükümet ve yerel yönetimlerin bir türlü fikir birliğine varamadığı projeler ortada kaldı. Zor durumdaki kulüplerin umudu, Bornova Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Doğanlar'da yaptırdığı 12 bin 500 kişilik stat. (DHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.