TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Serter, il yönetimiyle uzlaştı

Ali Engin’in milletvekili adayı olmak için istifa etmesinin ardından CHP Merkez Yönetim Kurulu tarafından İzmir İl Başkanı olarak görevlendirilen Bedri Serter, yapılan toplantıyla il yönetimiyle uzlaştı

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2015 07:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Serter, il yönetimiyle uzlaştı

CHP Genel Merkezi’nin İzmir’de yeni il başkanı olarak Bedri Serter’i belirlemesinin ardından yaşanan süreç, Serter’in il yönetimiyle kucaklaşmasının ardından tatlıya bağlandı. Partinin il binasında gerçekleşen toplantıya, İl Başkan Vekili Barış Erel’in yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Celal Yıldız, Abdullah Aydemir, Züleyha Bingöl, Nurcan Adıgüzel, Fulya Türkelli, Osman Peri, Burcu Özalp, Ali Karabay, Dilek Bilgin, Nazan Çetin, Melek Kartal, Ayşe Eğrikülah, Kemal Kaygül, Bedri Eren, Nahide Atalay, Savaş Akıncı, Niyazi Arslan, Orhan Karaoğlu, Metin Atmaca, Berk Ulusal, Şirin Akgül, Bahattin Özdemir ve Duygu Afacan katıldı. Yönetim Kurulu üyeleri Burcu Özalp, Nahide Atalay ve Berk Ulusal ise toplantıya katılmadı. Ayrıca, genel merkezin “İstifa edenlerin yerine geçen isimleri de toplantıya çağırın” yazısının ardından Serter başkanlığındaki toplantıya ilk kez yedeklerden gelen yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Toplantıda Banu Özdemir, Gül Kalkan, Bahar Gürsul, Neşe Seçkin hazır bulunurken Emin Uztemur, Yeter Mete ve Serap Özbey Sarı mazeret bildirerek katılmadı.

“GÜNEŞİ DOĞURACAĞIZ”

Toplantıda herhangi bir oylamanın yapılmadığı da ifade edilirken, yönetim kurulu ve yeni il başkanı Bedri Serter çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Önümüzdeki beş aylık süreçte başarı ile çalışmalar yaparak buradan güneşi doğuracağız. İzmir genelinde 129 bin üyemiz var. Üyeler dışında CHP’ye güvenen, destek veren binlerce kişi bulunuyor. Bu kapıların hepsi açıktır. İktidarda olduğumuz İzmir’de milletvekillerimiz, belediye başkanlarımızla her zaman el ele olacağız. Ailenin samimiyetini, büyüklüğünü göstereceğiz. Mirası daha iyi noktalara götüreceğiz” dedi.

İzmir’de mevcut çalışmalarının olduğunu da anlatan Serter, “Bundan sonra da partimizi net ve güzellikler içinde koynu, anası büyük bir şekle getirmek için çalışacağız. İzmir’deki aile bütünlüğü beni çok mutlu etti. Bu göreve partimizden talip olan çok önemli isimler vardı. Benden çok bu göreve layık olan isimler olmuş olabilir ama MYK bize görev verdi. Onlarla birlikte bu süreci yürüteceğiz” diye konuştu.

Serter, MYK kararının ardından ilk yapılan toplantıda kendi ismini veto etmesiyle ilgili olarak da, “Yönetim kurulu üyeleri değerlendirme yaptı. Benimle çalışmaları onlara sürpriz oldu. Onlar da irdelemek istediler. Onların hepsine teşekkür edeceğim. Bizim hiçbir sıkıntımız yok. Hep birlikte göreve devam edeceğiz” dedi.

KOCAOĞLU: “TARAF DEĞİLİM''

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bazı yayın organlarında yer alan “CHP İl Başkanlığı seçiminde müdahil olduğu” yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Yeni il başkanının seçimi sürecinde taraf olmadığı gibi kimseye karşı bir duruş da sergilemediğini kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Görüşümüze başvurulduğunda, kesinlikle isim verilmemiş ve her defasında yetkinin Genel Merkez’de olduğu söylenmiştir. Sayın Genel Başkan’la gerçekleştirdiğim görüşme ise MYK toplantısında adımın ‘yanlış’ yerlerde kullanılması üzerine yapılan bir bilgilendirmedir” ifadelerini kullandı. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.