TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazeteciler sertifikalarını aldı

Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü ve Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi işbirliğinde hazırlanan Sosyal Medya Uzmanlığı Eğitimi Programı’na katılan basın mensuplarına törenle sertifikaları verildi

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2015 08:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gazeteciler sertifikalarını aldı

HAMZA GÜL

Program Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde toplam 50 basın mensubunun katılımı ile 17 Kasım 2014-18 Aralık 2014 tarihlerinde gerçekleştirildi. Söz konusu program, konusunda uzmanlaşmış akademisyenlerin rehberliğinde 5 modül halinde, toplam 25 saatlik bir paket halinde hafta içi 5 saat olarak oluşturmuştur. 09 Ocak 2015 Cuma günü saat 10.00’da Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenen törenle, sertifika almaya hak kazanan 43 basın mensubuna sertifikaları verildi. Törende, YÜSEM adına görev alan akademisyenler ile katılımcı basın mensuplarının yanı sıra, İzmir Vali Yardımcısı İbrahim Ballı, Yaşar Üniversitesi Rektörü Murat Barkan, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Ümit Atabek, Basın Yayın ve Enformasyon İzmir İl Müdürü Deniz Dev, İzmir Gazeteciler Sendikası Başkanı Halil Hüner ve Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Oğuzhan Kavaklı hazır bulundu. Sosyal Medya Uzmanlık Sertifika Programı çerçevesinde benzer bir programın Manisa’daki yerel basın mensupları için gerçekleştirilmesi planlanmakta.

“AMACIMIZ UZMAN GAZETECİLER YETİŞTİRMEK”

Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Deniz Dev, “Geleneksel medyanın, geleceği yakalayabilmesi ve gücünü koruyabilmesi yönünde sosyal medya alanlarındaki yeni fırsatları araştırarak yerel medyamıza destek olmaya çalıştık. Amacımız, basın ve iletişim sektörlerinde, hızla gelişen sosyal medya uygulamalarını planlayıp yönetecek uzman kaynağı açığını kapatmak ve bu konuya hakim uzman gazeteciler yetiştirmekti. Sosyal medya kullanıcılarının her geçen gün arttığı dünyada, medya sektöründe çalışanlara, sosyal medya platformlarında en uygun iletişim stratejileri belirleme ve uygulama hizmeti vermeyi, farklı bakış açıları ve farkındalık kazandırılmasını hedefledik. Bundan sonra da bu eğitimleri sürdürmeyi düşünüyoruz” dedi.

“YENİ MEDYA” BÖLÜMÜNÜ AÇMAYI HEDEFLİYORUZ

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Barkan, birkaç yıldır iletişim fakültesi tarafından sosyal medya uzmanı yetiştirmek için hazırlanan programlar düzenlediklerini belirterek, “Önümüzdeki yıl ise bu programı fakültede bir bölüm haline getirmeyi hedefliyoruz. Böyle bir programı İzmir’e kazandırmayı, ‘Yeni Medya ’bölümümüzde sürekli uzman yetiştirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

“GAZETECİLİK ASLA ÖLMEYECEK”

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ümit Atabek ise gazeteciliğin asla ölmeyeceğini, insanların haber alma ihtiyacının asla azalmayacağını ifade ederek, “Belki bildiğimiz geleneksel gazetecilik böyle devam etmeyecek, değişim olacak, ancak habere olan ihtiyaç azalmayacak. Gazeteciliğin evriminde de bu ve benzeri programlar etkili olacak. Bu işbirliğinde de fakültemiz öğretim üyeleri ile birlikte eğitimler verdik, çok da verimli olduğunu düşünüyorum. Gelecek dönemlerde de bu işbirliğinin, genişleyerek ve çeşitlenerek devam edeceğini düşünüyoruz” dedi. Konuşmaların ardından, programı başarıyla tamamlayan 43 gazeteci sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.