TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Toprak kaymasına önlem alınıyor

Bayraklı Belediyesi Gümüşpala Semti’nde toprak kayması nedeniyle istinat duvarı yıkılan binanın önünde dolgu çalışması başlattı

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2015 07:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Toprak kaymasına önlem alınıyor

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, müteahhit firmasının Dokuz Eylül Üniversitesi’ne hazırlattığı projeyi alanda hayata geçireceğini belirterek “Sıkıntı yaşanan alanda firma çalışmalarına başladı. Biz de belediye olarak çalışmanın hızlanması için destek veriyoruz. Kaymayı önlemek için dolgu işlemini biz gerçekleştiriyoruz. İlerleyen günlerde toprağa beton enjekte edilecek. Gerekli önlemleri alıyoruz” dedi.

İzmir Bayraklı'da, Ayla ve Bayrak Apartmanları önünde bir inşaat firması tarafından yapılan hafriyat çalışması sırasında yaşanan toprak kaymasıyla birlikte meydana gelen tehlikeye “dur” denildi.

150 KAMYON HAFRİYAT DÖKÜLDÜ

Müteahhit firma, Dokuz Eylül Üniversitesi’ne alanla ilgili hazırlattığı projeyi hayata geçirmek için düğmeye bastı. Bayraklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü de olası bir kaymayı önlemek için alana destek hafriyatı döküyor. Belediye yetkilileri, alana şimdiye kadar yaklaşık 150 kamyon hafriyat döküldüğünü açıkladı.

GEREKENİ YAPIYORUZ

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, daha önce bölgede kazı çalışması yapan firmanın alanda çalışmalara başladığını, belediyenin işlerin hızlanması için buna destek verdiğini belirterek,  “Firmanın orada yaptığı çalışmalar sonucunda bir toprak kayması meydana gelmişti. Bu durum orada oturan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit ediyor. Şuanda gerekli önlemi alıyoruz. Çalışmalar başladı ve hızlı bir şekilde devam ediyor. İlerleyen günlerde meydana gelen yarıklara müteahhit firma tarafından beton enjekte edilecek. Böylece arazinin güçlenmesi sağlanacak. İnsanların mal ve can güvenliğini sağlamak bizim de görevlerimiz arasında. Belediye olarak alana kaymayı engelleyici hafriyat döküyoruz. Müteahhit firma Dokuz Eylül Üniversitesi’ne alanla ilgili hazırlattığı projeyi hayata geçirecek” dedi.

GÜVENLİKLERİ İÇİN TAHLİYE EDİLMELERİ GEREKİYOR

Çalışmalar sırasında herhangi bir aksilik olmaması için apartmanlar sakinlerinin tahliye edeceklerini açıklayan Başkan Karabağ, “Bunu yapmak zorundayız. Bu yasal bir zorunluluk. Binalarda şuanda tehlikeli bir durum yok. Ancak çalışmalar sırasında ön görmediğimiz sıkıntı yaşanabilir. Vatandaşımızın can güvenliği her şeyin üzerindedir. Bunun için gerekeni yapacağız” dedi.  (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.