TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Harçlıklarını sokak hayvanlarına harcıyor

İzmir’in Bayraklı İlçesi'ndeki Mustafa Kemal Anadolu Lisesi'nde okuyan öğrenciler, harçlıklarından biriktirdikleri paralarla mama alıp, soğuk kış günlerinde yiyecek sıkıntısı çeken sokak hayvanlarını besliyor, barınmaları için kulübe yerleştiriyor

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2015 09:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Harçlıklarını sokak hayvanlarına harcıyor

Bayraklı Mustafa Kemal Anadolu Lisesi öğrencileri, okul çevresindeki yaşayan sokak hayvanlarının açlık ve barınma sorununa sessiz kalmadı. Harçlıklarından biriktirdikleri paralarla mama alan, plastik leğenlerden, kedilere korunabilecekleri yuvalar yapan öğrenciler, sokak ve parkları dolaşarak burada yaşayan kedi ve köpekleri besliyor. Öğrenciler yanlarında getirdikleri yuvaları da uygun yerlere bırakıyor.

HAYVANLARA HAYAT OLDULAR

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ‘Okullar Hayat Olsun' başlıklı sosyal sorumluluk projesi kapsamında, sokak hayvanlarının soğuk kış günlerinde hayatta kalabilmeleri için çaba gösteren, okulun beden eğitimi öğretmenleri Abdurahman Bayrak ve Hüseyin Kibar, amaçlarının öğrencilerin çevrelerinde yaşayan diğer canlılara ve doğaya karşı daha duyarlı olmalarını sağlamak ve bu konuda onları bilinçlendirmek olduğunu söyledi. Öğretmenler, “Çevremizde, soğuk kış günlerinde beslenme ve barınma sorunu çeken çok sayıda sahipsiz kedi ve köpek var. Öğrencilerle bir araya gelerek onlar için neler yapabiliriz diye fikir ürettik ve bir proje oluşturduk. Aralarında harçlıklarından para toplayarak ve evlerinde işe yaramayan plastik leğenleri değerlendirerek yuvalar yaptılar" diyerek, çalışmaları diğer öğrencilerin de katılımını sağlayarak sürdürmek istediklerini belirttiler. (DHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.