TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Birleşmede flaş açıklama

Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Suat Seren Göğüs Hastanesi'nin birleştirilmesi fikrinden geri adım atabileceklerini ve birleşme sürecini tekrar masaya yatırmak istediklerini belirterek yatırımlarında süreceğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2015 09:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Birleşmede flaş açıklama

NİLGÜN TAZE

Prof. Dr. Osman Nuri Dilek'in istifasının ardından Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevine getirilen Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu basın mensuplarıyla bir araya geldi. Genel Sekreterliğin Konak'taki binasında yapılan ve Tıbbi Hizmetler Başkanı Mehmet Özkan ile Mali Hizmetler Başkanı Mustafa Bircan'ın da katıldığı toplantıda konuşan Doç. Dr. Erbaycu, önümüzdeki dönemdeki sağlık yatırımlarına yönelik önemli açıklamalar yaptı.

YATIRIMLAR SÜRECEK

Yapımı devam eden hastanelerin faaliyete geçmesi ile, hizmet kalitesinin artacağını dile getiren Doç Dr. Erbaycu, "Görevim boyunca, masa başında ve saha içinde önemli çalışmalarımız olacak. Mutfağın içine girerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 25 Ocak'tan itibaren hastanelerimizi  gezmeye başlayacağız. Çalışan ve hastalarımızın memnun olması için çalışacağız. Kendi alanımızdaki hastanelerde hizmetin daha kaliteli verilmesi için yatırımlar yapacağız. Bölgemizde şu an için yapımına devam devam ettiğimiz hastane projelerimiz var. Bornova Devlet Hastanesi'nin inşaatı 2 yıl sonra tamamlanacak. Buca Kadın Doğum Hastanesi'nin tesisinde ÇEMATEM kurulumu için de çalışıyoruz. Oradaki arkadaşlarımızın eğitimlerinin tamamlanmasının ardından, burayı açmayı planlıyoruz. Çiğli Devlet Hastanemizin inşaatının yüzde 92'si de bitti. Çiğli'deki hastanemizi 4-5 ay içinde faaliyete geçireceğiz. Çiğli'deki hastane o bölgedeki eksikliği giderecek. Oradaki hastalarımız, şehrin içine gelmek zorunda kalmayacak. Cihazlar kuruluyor ve eksik alanların yatırımına devam ediliyor. Haziran ayında burayı hizmete açacağız" dedi.

KARŞIYAKA HEMEN YIKILMAZ

Çiğli Devlet Hastanesi'nin faaliyete geçmesinin ardından depreme dayanıksız olduğu 

gerekçesiyle Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin yıkılıp yıkılmayacağına ilişkin soruya da yanıt veren Erbaycu, "Karşıyaka Devlet Hastanemiz acil servis ve poliklinik olarak, önemli oranda hizmet veriyor. Orada bir dönüşüm yapılabilir. Ama bölgedeki hizmeti, birden bire tümüyle ortadan kaldırmanız mümkün değil. Ancak Karşıyaka'nın içinden yeni hastaneye bir geçiş dönemi olacak ama bunu bir anda yapmamız mümkün değil" diye konuştu.

ORTAK ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Suat Seren Göğüs Hastanesi'nin birleşmesiyle ilgili olarak, yeni proje üretebileceklerini de söyleyen Erbaycu, "İki hastanenin ortak çalışmaları başladı. Şu anda Suat Seren'deki 3 ameliyathanenin bir tanesi Tepecik tarafından kullanılıyor. Tepecik'teki uzun ameliyat randevularının kısalması için bu önemliydi. Ancak birleşme sürecini tekrar masaya yatırmak ve ortaya bir plan koymak istiyoruz. Kampüs birleşmesiyle ilgili proje üreteceğiz. Ancak birleşme birtakım sıkıntılar doğuracaksa, geri adım da atılabilir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.