TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’den yayın yasağına sert tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na seslenerek "Bak Ahmet Bey, sen orada medya özgürlüğünü savunan bir anlayışla yürüyorsun, arkanızda ülkenin karnesi var. 2014'te sadece 217 gazeteci Türkiye'de darp edildi, 900'e yakın gazeteci işten attırıldı, 21 gazeteci halen cezaevinde, 83 gazeteci istifa ettirildi, senin ülkende. Sen basın özgürlüğü için kortejin önünde tebessümle yürüyorsun, ülkendeki her olaya toplum öğrenmesin diye yayın yasağı getirilen bir ülkenin Başbakanı olarak yürüyorsun sen. Tweet atan gazeteciyi bile gözaltına aldırdın sen" dedi

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2015 09:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP’den yayın yasağına sert tepki

Cumhuriyet Gazetesi'nin, 'Paris'te saldırıya uğrayan Charlie Hebdo mizah dergisinden basım yapacağını' duyurmasının ardından, savcı talimatıyla İstanbul polisinin, gazetenin basıldığı matbaa girişinde dağıtım kamyonlarını engelleyen bir tutum içine girdiğini ileri süren Koç, gazetelerin dağıtımının 40 dakika kadar engellendiğini belirtti.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, gazetenin genel yayın yönetmenini arayarak, 'geçmiş olsun' dileğinde bulunduğunu söyleyen Haluk Koç, Fox TV'nin Ankara bürosu önünde park halindeki canlı yayın aracına saldırıda bulunulduğunu, Milliyet Gazetesi köşe yazarı Mehveş Evin'in yazısının yayımlanmadığını, Adana'da silah taşıdığı fezlekelerde ifade edilen TIR'larla ilgili internete düşen bilgiler üzerine yayın yasağı getirildiğini ve hesapların kapatıldığını söyledi.

"NEYİ YASAKLIYORSUN SEN?"

Haluk Koç, "Adana TIR'ları demişken, bunlar daha önce düştü internete. Adana'da yakalanan TIR'ların içinde yapılan aramalarda, sac kasalar içinde çeşitli mühimmatların olduğu fezleke raporlarına iliştirildi, eklendi. Neyi yasaklıyorsun sen? Neden korkuyorsun sen" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN GÜNEYİNDE BİR PEŞAVER YARATTINIZ"

Afganistan'daki Rus işgalinden sonra, o coğrafyanın, nasıl Taliban egemenliğinde bir yapıya dönüştürüldüğünü herkesin bildiğini belirten Koç, "Afganistan ile Pakistan arasında Peşaver dediğimiz özel bir alan, El-Kaide'nin konuşlandığı bir ayrı terör odağı coğrafya haline getirildi. Siz ne yaptınız? Siz, kafanızdaki saplantılarınızla, rüyalarınızla, iş bilmezliğinizle, yeteneksizliğinizle ve açık söylüyorum cahilliğinizle, o Peşaver'i tuttunuz, Türkiye'ye komşu hale getirdiniz. Türkiye'nin güneyinde bir Peşaver yarattınız. O coğrafyayı bütün özellikleriyle getirdiniz, dünyanın ve Türkiye'nin başına bela edecek şekilde Güneydoğu'nun, sınırlarımızın hemen ötesine konuşlandırdınız. Bu tehlikeleri defalarca ifade ettik. Binlerce kilometre ötedeki Peşaver'i tuttunuz, bütün bela üreten mekanizmasıyla Türkiye'nin yanı başına konuşlandırdınız."

"GÜNAHLARI, VEBALLERİ ÇOK, SİCİLLERİ KABARIK"

Haluk Koç, "Sultanahmet'teki canlı bomba kendini patlattı, ilk açıklama 'Bilmem ne taşeron örgütüne ait, CHP'nin İnsan Hakları Raporu'nda adı var.' 24 saat sonra, yalancının mumu yatsıya kadar bile yanmadı, 24 saat sonra kimliği de üstlenen radikal terör örgütünün adı, sanı da ortaya çıktı. Utanmıyor musunuz siz? Böyle devlet mi yönetilir? En hassas konuda, Türkiye'nin çıkarları ortadayken bütün bunları asılsız, mesnetsiz kendi siyasi rakibinize suçlama olarak yöneltme gafletini nasıl sergilediniz? Kim bu sorumlular? Ondan sonra istersen kaçak sarayında sirk kur, istersen Paris sokaklarında ön sıraya gelmek için etrafı yararak göstermelik yürüyüşe kalk, dostlar alışverişte görsün misali, yapmacık tebessümlerle kortejin önünde poz vermeye çalış. Bu belalarda temel sorumluluk sizin. Bu belaların temel sorumlusu sizsiniz, siyasi vebali sizin üzerinizde. Sadece yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet iddiaları değil bu işlerin de siyasi mimarlığından da bu kadrolar sorumludur. Günahları, veballeri çok, sicilleri kabarık" diye konuştu.

"YAYIN YASAĞI GETİRİLEN BİR ÜLKENİN BAŞBAKANI OLARAK YÜRÜYORSUN SEN"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Paris'teki yürüyüşe katılması ile ilgili Haluk Koç, "Bak Ahmet Bey, sen orada medya özgürlüğünü savunan bir anlayışla yürüyorsun, arkanızda ülkenin karnesi var. 2014'te sadece 217 gazeteci Türkiye'de darp edildi, 900'e yakın gazeteci işten attırıldı, 21 gazeteci halen cezaevinde, 83 gazeteci istifa ettirildi, senin ülkende. Sen basın özgürlüğü için kortejin önünde tebessümle yürüyorsun, ülkendeki her olaya toplum öğrenmesin diye yayın yasağı getirilen bir ülkenin Başbakanı olarak yürüyorsun sen. Tweet atan gazeteciyi bile gözaltına aldırdın sen" dedi. (DHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.