TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadifekale de imzalamıyor

Büyükşehir Belediyesi Kadifekale’nin bazı bölümlerini kamulaştırma kararı aldı. Fakat durumdan hoşnut olmayan Kadifekale sakinleri Kale Hak Arayanlar Derneği etrafında toplanarak olaya tepki gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2015 08:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kadifekale de imzalamıyor

DAVUT İPEK

Büyükşehir Belediyesi Kadifekale’nin bazı bölümlerini kamulaştırma kararı aldı. Fakat durumdan hoşnut olmayan Kadifekale sakinleri ‘Kale Hak Arayanlar Derneği’ bünyesinde toplanarak olaya tepki gösterdi. Konuyu masaya yatırmak için kendilerine tebligatların gönderildiği ilk zamandan bu yana toplantılar düzenleyen bölge sakinleri, daha önce Limontepe örneğinde olduğu gibi ‘İmzalamıyoruz’ kampanyası düzenliyor. Bölge sakinlerine gönderilen tebligatlarda ise şu satırlar dikkat çekiyor: “Taşınmazın 1/1000 ölçekli uygulama nazım imar planında İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültürel Tesis alanında kalması nedeniyle kamulaştırılmasına karar verilmiştir.”

PANKARTLAR ASILDI

Kadifekale ve Ali Reis Mahalle sakinlerine gönderilen ve şuan için dört yüz elliye yakın vatandaşı ilgilendiren kamulaştırma kararının adım adım gerçekleştirileceği belirtiliyor. Kadifekale sakinleri ise ‘Kale direniyor, imzalamıyor’ sloganlarının yazılı olduğu pankartları Kadifekale surları başta olmak üzere semtin çeşitli bölgelerine asmış durumda. Kale Hak Arayanlar Derneği Başkanı Ali Korkut, “Büyükşehir Belediyesi burada kamulaştırma yapacağını açıkladı. Fakat evlere biçilen değerlerin yeni bir yaşam alanı yaratabileceğine inanmıyoruz. Herkese bu evlerin değerlerinin verilmesi lazım. Kadifekale’nin İzmir’in en güzel yeri olduğunu düşünüyoruz.  Burada bir kamulaştırma olacaksa vatandaşların mağdur edilmemesi için çalışmalar yapılması lazım” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞLAR KUŞKULU”

Kale Hak Arayanlar Derneği mevcut durumu değerlendirmek ve halkı bilinçlendirmek adına toplantılarına devam ediyor. Kale Hak Arayanlar Derneği Başkan Yardımcısı ve Kadifekale Mahalle Muhtarı Davut Tekin konuyla ilgili şunları söyledi: “Her şeyden önce evlere gönderilen tebligatların sebebi olan kamulaştırma kararını farklı boyutlarda ele almamız lazım. Söz konusu durumu resmi kılan herhangi bir şey var mıdır, bunu bilemiyoruz. Yani söylemek istediğim, halka tebligatlar gönderildi ve bire bir onlarla pazarlıklar yapılmaya başlandı. Vatandaşlar bu işlemlerin kapalı kapılar ardında yapılmaya başlandığını düşünüyor.”

“ACELE ALINMIŞ BİR KARAR”

Tekin sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kamulaştırma kararının acele alınmış bir karar olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca alınan bu kararda halkı telaşa düşüren kuşkular mevcut. Bu durumun en kısa sürede açıklığa kavuşturulması ve sürecin şeffaflığı açısından gerekli adımların atılması şarttır. Söz konusu durum, halkı rahatsız etmekte, kafalarda soru işareti uyandırmaktadır. Sürecin daha rahat işlenebilirliği açısından vatandaşların da mağduriyetleri göz önüne alınmalı ve buna göre hareket edilmelidir. Kurmuş olduğumuz Kale Hak Arayanlar Derneği, vatandaşlarımızın haklarını savunmaları ve daha sağlıklı bilgi alışverişinin gerçekleştirilebilmesi açısından son derece önemlidir. Halkımızı derneğimize destek olmaya davet ediyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.