TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Perinçek kendini savunsun

Cumhuriyet Kadınları Derneği Doğu Perinçek'in Strazburg'daki AİHM'in Perinçek İsviçre Davası'na  gidebilmesi için yurdışına çıkma yasağının kaldırılması talebiyle Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanlığı'na dilekçe gönderdi

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2015 08:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Perinçek kendini savunsun

TANER UYANIKER

Cumhuriyet Kadınları Derneği(CKD) Doğu Perinçek'in Strazburg'daki AİHM'in Perinçek İsviçre Davası'na yurtdışı yasağı nedeniyle gidememesini protesto ettiler. Eş zamanlı olarak Ankara'da da yapılan eylemde Doğu Perinçek'in Strazburg'daki AİHM'in Perinçek İsviçre Davası'na  gidebilmesi için yurdışına çıkma yasağının kaldırılması talebiyle Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanlığı'na dilekçe gönderdiler. PTT önünde açıklama yapan Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başakanı Dr. Canan Arıtman, Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak büyük bir haksızlığa, hak gaspına isyanlarını haykırmak için toplandıklarını söyledi.

İNSAN HAKKI İHLALİ                                                                                                                                                            Canan Arıtman, “ Ey Yargıtay, ey milletimizin yüksek yargısı. Duy sesimizi. Biz kadınların, anaların sesini duy. Bizler aziz Türk milletinin, çocuklarımızın, gelecek nesillerimizin en ağır insanlık suçu olan 'Soykırım yapmakla' hem de haksız bir biçimde suçlanmasını istemiyoruz. Strazburg'daki AİHM'in Perinçek İsviçre Davası Türk Milleti ve devleti açısından hayati önemi olan ulusal bir davadır. Sayın Doğu Perinçek ve avukatı, hakları olan savunmayı yapmak üzere AİHM tarafından mahkemeye davet edilmişlerdir. Sayın Perinçek'in yurtdışı çıkış yasağı geç kalınmadan kaldırılmalıdır. Sayın Perinçek Strazburg'da hem kendini hem de Türk Milleti'ni savunabilmelidir. Savunma hakkının kullanılmasını engellemek çok büyük bir insan hakkı ihlalidir. Üstelik sayın Perinçek sadece kendini değil, asıl Türk Milleti'ni, Türk Devleti'ni savunacaktır. Perinçek'in mahkemeye savunma yapmaya gitmesinin engellenmesi Türk Milleti'nin, Türk Devleti'nin AİHM'de savunulmasını, hak aramasını engellemektir. Milyonlarca Türk'ün ve gelecek nesillerinin haklarını gasp etmektir. Bu duruma izin vermeyeceğinize, neden olmayacağınıza inanıyoruz. Çünkü sizler Türk Milleti'nin, Türkiye Cumhuriyeti'nin yüksek yargısısınız. Devletimizin, Milletimizin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının haklarını koruyacağınıza inanıyoruz” dedi.

TÜRK MİLLETİ AFFETMEZ                                                                                                                                                             Doğu Perinçek'in yurtdışı çıkış yasağının tamamen düzmece delillerle oluşan bir komplo davanın sonucu olduğunu belirten Arıtma konuşmasını şöyle sürdürdü: “Zaten haksız ve hukuksuz bir davanın sonucunun büyük Türk Milleti'nin geleceğini karartması da vicdanlara sığmaz. Tüm adalet ve hak arama duygularını yok eder. 28 Ocak'ta Strazburg'da AİHM'deki davadaTürkiye'nin yeterince savunulmaması ve olumsuz bir netice alınması sadece emperyalizme ve Ermeni Diasporası'na yarar sağlar. Türk Milleti'ni ise sonsuza değin mahkum eder. Buna neden olanları da Türk anaları, Türk Milleti sonsuza değin affetmez.”

“BU BİR VATAN GÖREVİDİR”                                                                                                                                                Yüksek Yargıya ve Yargıtay'ın yargıçlarına seslenen Arıtman, “Milletimizin yarısını oluşturan kadınlarımızı sayın Perinçek savunmasını yapıp vatana dönünceye kadar gözaltına alın. Razıyız, hazırız. Biz kadınlar sayın Perinçek'e, onun vatanseverliğine kefiliz. Bugün Türkiye'nin her yerinde, 86 şubemizde şu anda tüm üyelerimiz bu dileklerle yargıtaya telgraf çekiyor. Ayrıca CKD Genel Merkezi ve Ankara şubeleri de Yargıtay önünde basın açıklaması yaparak Yargıtay üyelerine bizzat dilekçe sunacaklardır.Ayrıca tüm yurttaşlarımızı da Yargıtay'a aynı mealde telgraf çekmeye davet ediyoruz. Bu bir vatan görevidir” dedi.

HIYANET İÇİNDEDİR                                                                                                                                                         Son olarakta AK Parti Milletvekili Tülay Babuşcu'nun söylediği ‘90 yıllık Cumhuriyet reklam arasıdır’ sözlerine sert ifadelerle tepki gösteren Arıtman, “Biz bu bayan Babuşcu'nun bir Milletvekili sıfatını haketmediğini, buna layık olmadığını düşünüyoruz. Biz kendisini Cumhuriyet düşmanı olarak görüyoruz. Gaflet dalalet ve hıyanet içindedir. Cumhuriyet sayesinde sahip olduğu tüm hakları ve milletvekili olmasını sağlayan Cumhuriyet'e karşı kabul edilemez bir düşmanlık ve ihanet içindedir. İnciler saçmaya ve saçmalamaya devam etmektedir. AKP bu Milletvekili için gerekeni yapmak zorundadır. Disipline sevk edilmesi ve cezalandırılması gerekir. Bunu yapmadığı sürece Cumhuriyet düşmanlığına işbirliği yapıyor demektir. Kadın, erkek bir milletin sonsuz fedakarlıklarıyla kurulmuş bu Cumhuriyet'i reklam arası görmesi suçtur ve AKP'nin gerekeni yapması gerekir” diyererek sözlerini tamamladı.

Dilekçede yer alan ifadeler;

Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanlığına;

KONU: Doğu Perinçek hakkında devam eden yurt dışına çıkma yasağının kaldırılması talebidir.

Ülkemizi yakından ilgilendiren Perinçek-İsviçre davasında savunmanın Doğu Perinçek tarafından yapılması bir zorunluluk olmuştur.

Ülkemizin menfaatleri göz önüne alınarak; incelenmek üzere dairenizde bulunan Ergenekon davasında konulan yurt dışına çıkma yasağı yönündeki adli kontrolün kaldırılmasını arz ve talep ederim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.