TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeniden doğmuş gibi…

Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Rehabilitasyon Kliniği, 34 yaşındaki Ali Erdoğan’ı hayata yeniden bağladı

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2015 07:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yeniden doğmuş gibi…

Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’nde bir başarı hikayesi daha. Daha önce trafik kazasına bağlı kafa travması sonucu yatağa bağımlı kalan 21 yaşındaki Damla’yı ayağa kaldıran Fizik Tedavi Rehabilitasyon Kliniği ekibi bu kez de 34 yaşındaki Ali Erdoğan’a umut oldu. Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Kliniği’ne geçirdiği trafik kazası sonucu yatışı yapılan Ali Erdoğan, yoğun bakım tedavisinden sonra yatağa bağımlı olarak geldiği hastanenin FTR Kliniği’nde 5 hafta boyunca tedavi gördü. Rehabilitasyon ekibi tarafından uygulanan başarılı fizyoterapi programı sonucu ayağa kalktı.

YAŞAM MÜCADELESİNİ KAZANDI

Nazilli’de yaşayan Ali Erdoğan, Bozdoğan-Nazilli yolunda 31.07.2014 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucu emniyet kemeri takmadığı için ağır yaralı olarak Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Beyin kanaması riski olan ve bilinci kapanan hasta 12 gün yoğun bakımda tedavi gördükten sonra Üniversite Hastanesi Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi’ne sevk edildi. Yaşam mücadelesinin 105. gününde kendiliğinden uyanan Erdoğan, 10 gün sonra bilinci açık olarak taburcu edildi.

5 HAFTALIK FİZYOTERAPİ

Evde geçen yaklaşık 1 aylık nekahet dönemi sonrası yürüyemez durumda olan Ali Erdoğan Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Kliniğine başvurdu. FTR Kliniği’nde rehabilitasyon ekibi tarafından uygulanan 5 haftalık fizyoterapi programı ile ayağa kaldırılan Erdoğan, tedavi sonucu hiçbir yardımcı cihaza gereksinim duymadan bağımsız bir şekilde yürüyerek taburcu edildi.

BİR OĞLU OLDU

Kazadan 4 gün sonra sezaryen ile bir oğlu dünyaya gelen hasta aynı koridordaki yoğun bakımda yaşam mücadelesi vermekteydi. Aile hem acıyı hem de sevinci aynı anda yaşadı. Ali Erdoğan’ın eniştesi Halil Erdem hastanın bu kadar kısa sürede iyileşmesinde en büyük etkenin azmine ve hayata sıkı sıkıya tutunma isteğine bağlı olduğunu söyledi. İkinci kez hayata tutunan Ali Erdoğan ise diğer insanlara örnek olmak istediğini dile getirirken tedavisini yürüten Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi FTR ekibine teşekkür ve şükranlarını belirtti. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.