TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Örnek kan bağışı protokolü

Türkiye Kamu Sendikası İzmir İl Temsilciği ve Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi, örnek olacak bir sosyal sorumluluk projesine imza attı

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2015 09:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Örnek kan bağışı protokolü

NEŞE YAVUZ

Türkiye Kamu-SEN İzmir İl Temsilciği ve Türk Kızılayı, emsal olacak bir kan bağışı protokol anlaşmasına imza atarak, ortak bir çalışma sürdürecek ve bu çalışma kapsamında kan bağışının önemini İzmirlilere anlatacak. Sendika ve Türk Kızılayı beraber çalışarak, Türk Kızılayı’nın kurumlarda yaşadığı sıkıntıların önüne geçilmesi için mücadele edecek.

HEDEF DÜZENLİ VE BİLİNÇLİ KAN BAĞIŞÇILARI

İzmir’de kan stoklarının az olmasından ötürü hastanelerde kan sıkıntısı yaşandığını belirten Türk Kızılayı Ege Bölge Müdürü Gökay Gök, kan bağışı konusunda, iletişim, bilgi ve eğitim ağı kurmanın önemli olduğundan bahsetti. Gök, “Kan bağışı konusunda birçok önyargı var, insanlar yanlış bilgilerden ötürü kan bağışına şüpheyle yaklaşıyor. Biz bunu Kamu-SEN ile beraber yok etmek istiyoruz. 6 il 138 hastanenin kanını temin eden Kızılay’ın bu protokolle düzenli ve bilinçli kan bağışçılarına ulaşması hedefleniyor” dedi.

Türkiye Kamu-SEN İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol ise sendikanın yaklaşık 30 bin üyesi ile Türk Kızılayı’na destek olacağını belirtti ve, “Sosyal sorumluluk projesi olan bu protokol anlaşması ile tüm üyelerimizle Kızılay’a destek olacağız. Sizlere, kurumlarda yaşadığınız sıkıntıların önüne geçebilmek adına, o kurumlarda bulunan iş yeri temsilcilerimiz ile destek vereceğiz. Çalışma alanlarınızı rahatlatacağız” ifadelerinde bulundu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.