TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Berkin Elvan Sokağı’ protestosu

Narlıdere Belediye Meclisi’nin Yavuz Bingöl Sanat Sokağı’nın, ‘Berkin Elvan Sokağı’ olması ile ilgili kararın Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba tarafından veto edilmesi protesto edildi

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2015 09:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
‘Berkin Elvan Sokağı’ protestosu

Narlıdere Demokrasi Platformu’na bağlı bir grup Narlıdere Kaymakamlığı önünde İlçe Kaymakamı Ali Osman Canbaba’yı, 'veto kararını siyasi buldukları' gerekçesiyle protesto etti. Ellerinde "Berkin Elvan’ı Berkin Elvan Sokağı’nda yaşatacağız" pankartı taşıyan grup sık sık "Bu daha başlangıç mücadeleye devam, Berkin Elvan on beşinde bir fidan, Berkin burada yaşayacak" sloganı attı.

Çevik kuvvetin de hazır bulunduğu alanda grup adına açıklama yapan Eğitim- Sen İzmir 6 Nolu Şube Başkanı İdil Uğurlu belediye meclisinin aldığı kararda bir hukuksuzluk olmadığını savunarak, "Kaymakamın veto gerekçesi olan 5393 Sayılı Yasanın 81. Maddesi Cadde, sokak, meydan, park, tesis ve benzerlerine ad verilmesinde sadece meclis üye sayısının salt çoğunluğunu, bunların isimlerinin değiştirilmesinde ise meclis üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu zorunluluğu getirilmiştir. Kararın hukuksuz olması sadece yetersiz oyla kabul edilmesi halinde mümkündür. Oysa belediye meclis kararı 25 üyenin 23’ünün oyu ile alınmıştır. Narlıdere Demokrasi Platformu olarak kendi halkından aldığı şöhreti, halk düşmanlarına sempatik görünmek için kullanan Yavuz Bingöl’ün adını ve izini Narlıdere’de görmek istemiyoruz” diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup olaysız bir şeklide dağıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.