TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Torba yasaya geçit vermeyeceğiz”

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Torba Yasa'da yer alan 'İmar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nı Alsancak Kıbrıs Şehitleri’nde protesto etti

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2015 08:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Torba yasaya geçit vermeyeceğiz”

NİLGÜN TAZE

Alsancak Semti'ndeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde akşam saatlerinde bir araya gelen TMMOB üyesi bir grup Torba Yasa'da yer alan ' İmar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın mesleklerini işlevsizleştireceğini öne sürerek eylem yaptı. Grup üyeleri, 'TMMOB'ye dokunma' yazılı pankart taşırken grup adına basın açıklamasını yapan TMMOB İzmir İl Temsilcisi Melih Yalçın, "Ülkemizin talanına, halkımızın soyulmasına, mesleklerimizin niteliksizleştirilmesine, haklarımızın gasp edilmesine, odalarımızın işlevsizleştirilmesine izin vermeyeceğiz. Bunlar, mühendislik, mimarlık, şehir planlama hizmetleri ve onlarla doğrudan bağlantılı olan kentsel, kırsal, kültürel, doğal varlıklarımızdır. Kamuya ve halka ait varlıklara el konulması ve arazi-mülkiyet düzenlemeleri üzerinden iktidarın denetimindeki inşaat sektörünün bir rant alanı olarak biçimlendirilmesi ana amaçtır. Kentlerin yaşanabilir planlı ve sağlıklı hale gelmesi, ormanların, tarım arazilerinin, kıyıların, suyun, bütün doğal çevrenin korunması ve ranta açılmaması için çalışan mühendis, mimar, şehir plancılarını destekleyelim, AKP iktidarının bu düzenlemelerini ve torba yasa tasarısını hep birlikte reddedelim" açıklamasını yaptı.

İNSAN YAŞAMI HİÇE SAYILIYOR

Söz konusu tasarının ülkede egemen olan rant alanına dayalı sermaye birikim politikalarının en başta hedeflediği alanları kapsadığını ve mimar, mühendisler olarak halklarına, mesleklerine, örgütlerine sahip çıktıkları belirtildi. Kentlerin yaşanabilir ve sağlıklı hale gelmesi, doğal ve kültürel alanların korunması ve ranta açılmaması için çağrıda bulunan Yalçın, “Mühendis ve mimarları destekleyerek AKP iktidarının bu düzenlemelerini ve torba yasa tasarısını hep birlikte reddedelim. Ormanlarımızın, meraların, koruma altındaki milli parkların, kamuya ait yeşil alanların, tarihi değerlerimizin, hatta mezarlıklarımızın bile talan edilerek özel işletmelere açılmasına izin vermeyelim. Yargı kararlarını yok saymaya, Atatürk Orman Çiftliği, tarihi yarımada gibi kamu arazileri ve yeşil alanlar üzerindeki kaçak yapıların affedilmesine karşı çıkalım. Yerel yönetimlerin yetkilerini siyasi iktidara aktaran ve yurttaşlarının oylarını çöpe atan keyfiyeti kabul etmeyelim. Kar ve daha fazla kar uğruna insan yaşamını hiçe sayarak iş cinayetlerine yol açan politikalara karşı işçi sağlığını, iş güvenliğini ve insanca yaşamı hep birlikte savunalım. Mühendislik, mimarlık, planlama hizmetlerinin kamusala ve nitelikli bir hizmet olarak topluma ulaşmasını engellemeye çalışan girişimlere karşı birlikte mücadele edelim” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.