TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Katilleri hala bulunamadı

24 Ocak 1993 tarihinde, arabasına konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden Gazeteci, Araştırmacı, Yazar Uğur Mumcu ölümünün 22. yılında Ankara’da düzenlenen törenle anıldı

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2015 08:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Katilleri hala bulunamadı

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

Gazeteci, Yazar Uğur Mumcu ölümünün 22. Yılında düzenlenen törenle anıldı. Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Deniz Baykal'ında aralarında bulunduğu çok milletvekilleri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Evininin önünde düzenlenen törende Uğur Mumcu'nun sevdiği türküler seslendirildi. Daha sonra Mumcu’nun kaleme aldığı “Sorumlu olmak” makalesi okundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Mumcu'nun öldürülüşünden itibaren 21 yıl geçtiğini hatırlatarak, "21 yıl önce katledildi, asıl failleri hala bulunamadı. Bugünleri 21 yıl önce okuyan ve bize anlatan Uğur Mumcu'ydu. O'nu her zaman saygıyla anıyoruz" dedi.

KARANFİL YAKILDI

Açıklamanın ardından Kılıçdaroğlu, Baykal ve Mumcu ailesi ile "Faili Meçhuller" anıtına çelenk koydu. Daha sonra Mumcu ailesi ile Kılıçdaroğlu Uğur Mumcu'nun anıtına karanfillerle yaktıkları mumları bıraktılar. Yakılan mumların ardından Uğur Mumcu ve tüm demokrasi şehitleri adına 1 dakika saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından anma sona erdi.

Gazeteci, Araştırmacı ve Yazar Uğur Mumcu 24 Ocak 1993'te Ankara'da Karlı Sokak'taki evinin önünde, arabasına konulan bombanın patlaması sonucu suikaste kurban giderek yaşamını yitirmişti. Uğur Mumcu'nun 22 yıl önce, 51 yaşındayken katledildiği saldırıda kullanılan isimlerin bazıları yakalandı, yargılandı, mahkum edildi, ancak cinayetin arkasında hangi güçlerin bulunduğu bugüne kadar aydınlatılamadı.

ÇGD’DEN AÇIKLAMA

Mumcu’nun da üyesi olduğu Çağdaş Gazeteciler Derneği de ölüm yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “İnanıyoruz ki demokrasi söyleminin arkasına gizlenerek örgütlenen ve tüm demokratik kazanımları baltalayanların varlığı karşısında Mumcu’nun laiklik vurgusu bugün daha iyi anlaşılmaktadır. Bilgiyi fikrin ön koşulu olarak kabul eden Mumcu, cehalete ve cehaletin iktidarına karşı çıkmakta ve gerçek ifade özgürlüğü ve demokrasinin laiklikle mümkün olduğunu vurgulamaktaydı.

Mumcu’nun yokluğu, hem mesleğimiz hem de toplumsal yaşam için yeri doldurulamaz bir boşluk yaratmıştır. Onu katledenlerin istediği ve hesabı da budur. Fakat onu katledenler, izinden gidecek gazetecilerin yetişeceğini, onu kitaplardan okuyan gençlerin sokakları özgürlük ve laiklik talebiyle dolduracağını hesaplayamamıştır.

Çağdaş Gazeteciler Derneği olarak, ‘Mumcu gazeteciliği’ denecek kadar kendisiyle özdeşleştirilen meslek değerlerimize sahip çıkıyor, Mumcu’nun cesaret ve çalışkanlığıyla toplumsal görevlerimizi yerine getirmeyi amaç edindiğimizi bir kez daha belirtiyoruz” ifadesine yer verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.