TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu: Perinçek’in yargılanması doğru değil

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Doğu Perinçek’in düşünce dolayısıyla yargılanmasını doğru bulmadığını belirterek, “Görüşülecek olan davanın da olumlu sonuçlanacağı kanısındayım” dedi

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2015 08:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kılıçdaroğlu: Perinçek’in yargılanması doğru değil

Yemek sonrasında toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Ruhani liderlerle bir araya geldik. Büyük ölçüde onların sorunlarını dinledik. Sorunların bir kısmının yasalardan bir kısmının uygulamalardan kaynaklandığını ifade ettiler. CHP olarak hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale etmemeyi, etnik kimliği inancıyla sorgulamamayı temel ilke edindiğimizi, huzur ve barış içinde yaşamak istediğimizi ifade ettik. Aktardığımız sorunların bazıları önümüzdeki günlerde milletvekili arkadaşlarımız tarafından parlamentoda gündeme getirilecek” dedi.

“PERİNÇEK’İN YARGILANMASI DOĞRU DEĞİL”

Kılıçdaroğlu daha sonra basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. CHP Lideri İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkında açılan dava ile ilgili olarak, “Sayın Perinçek’in açıkladığı bir düşünce dolayısıyla yargılanmasını doğru bulmuyoruz. Düşünce özgürlüğü dediğimiz kavramın arkasında durmak zorundayız. Bu bağlamda görüşülecek olan davanın da olumlu sonuçlanacağı kanısındayım” dedi.

Yunanistan’daki seçim sonuçlarını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Yunanistan’daki seçimlerin sonuçları bize göre son derece güzel. Aynı dünya görüşünü paylaşan siyasal partinin Yunanistan’da başarı kazanması elbette ki güzel” şeklinde konuştu.

 

Kılıçdaroğlu, milletvekilleri seçimlerinde cemaatlerden aday gösterip göstermeyeceklerinin sorulması üzerine ise şu yanıtı verdi: “Bu konuda henüz bir oturup karar vermiş değiliz. Kişiler bağlamında bir değerlendirme yapmak çok erken. Eğer böyle bir talep olursa değerlendiririz.”

Kılıçdaroğlu, Kadıköy Belediyesi’ne ait derginin Charlie Hebdo karikatürünü yayınlaması ile ilgili olarak ise, “Kadıköy Belediyesi’nin uygulamasından herhangi bir bilgim yok. Onu ben de merak ediyorum, hangi gerekçeyle yayınlanmış bakmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

MHP’li Saffet Sancaklı’nın Devlet Bahçeli’ye dayandırarak söylediği “Ya iktidar oluruz ya savaş çıkar” açıklamalarını da değerlendiren Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “7 Haziran’dan sonra umuyorum demokrasimizi güçlendirecek önümüzdeki sorunları aşabilecek yeni bir yönetim gelir. CHP olarak bu konuda kararlılıkla çalışıyoruz. Dün pazardı. Biz MYK üyeleri olarak çalışmalarımızı sürdürdük. Güzel projelerimizle halkın önüne çıkacağız. Tek istediğimiz şu, bizi kutuplaştıran, ötekileştiren, birilerinin yaşam tarzına müdahale eden, sorgulayan yargılayan bir siyaset anlayışına yer vermeyelim. 77 milyon yurttaşın asıl üzerinde durması gereken nokta bu. İşsizlik sorunu var, ne söyleyeceklerse onu masaya yatırsınlar. Kimsenin inancını kimsenin etnik kimliğini siyasete malzeme etmesinler. Buradan seslenmek istiyorum, sizin inancınızı kimliğinizi siyasete malzeme eden siyasi parti bilin ki bu ülkeye ihanet eden partidir.”

SİYASET KİŞİSEL ÇIKAR ALANI OLMAMALI

Kutuplaştırıcı siyasetin toplumu gerdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Birbirimizi düşman olarak görmeye başladık. Bunu yapan siyasetçiye güven vermeyin, oy vermeyin, cezalandırın oylarınızla. Beraber yaşamak istiyorsanız, barışı istiyorsanız, işsizliği defetmek istiyorsanız yeni bir siyaset anlayışına ihtiyacımız var. O siyaset anlayışı sosyal demokrasidir, halkın partisidir. Biz toplumun her kesimini kucaklamak istiyoruz. Hiçbir kesime sert bir üslup kullanmamaya özen gösteriyoruz. Siyaset kişisel çıkar alanı olmamalı. Bugün geldiğimiz noktada siyaset kişisel çıkar aracı haline gelmiş durumda” dedi. (İHA/İSTANBUL)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.