TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bornova hastanesiz kalıyor

Türk Sağlık- Sen İzmir 1 Nolu Şubesi, Bornova’nın tek devlet hastanesi olan Türkan Özilhan Hastanesi’nin yıkılıp yerine yenisinin yapılması sürecinde 3 yıllık bir bekleme dönemi olacağını ve bu zaman diliminde hastaların ve çalışanların büyük sıkıntı çekeceklerini iddia ederek duruma tepki gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2015 08:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bornova hastanesiz kalıyor

TANER UYANIKER

Bornova’nın tek devlet hastanesi konumunda olan Türkan Özilhan Hastanesi’nin yıkılma kararına Türk Sağlık- Sen İzmir 1 Nolu Şubesi tarafından tepki geldi. Hastane önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Türk Sağlık- Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol şunları söyledi: “Günün şartlarına göre hastanelerimizin fiziki ortamlarının yenilenmesi kadar doğal bir durum olamaz. Elbette arz talep dengesine göre bir hastane yenilenebilir modernize edilebilir. Ancak, günlük 600 civarında acil polikliniği olan, acil hastalarla birlikte günlük 2300-2500 hastaya poliklinik hizmeti veren bir hastane nasıl kapatılabilir. Bornova’nın tek Devlet Hastanesi olan, Bornova nüfusunun önemli bir bölümüne hizmet veren, çevre yollarına yakın olması münasebetiyle pek çok trafik kazasına ilk müdahalenin yapıldığı hastanenin kapatılması kabul edilemez.”

“MÜTEAHHİT FİRMA MI İSTEDİ?”

Hastanenin ihale süreciyle ilgili konuşan Doğruyol, “İzmir’deki bir devlet hastanesinin ihalesini İzmir’deki bürokratlara sormadan, danışmadan 4 sefer ölçüm yaptıran 5. ihalede ihale edilen, İzmir’deki hiçbir bürokratın görmediği ihale şartnamesi ve bakanlığın önceki yazısında hastanenin kademeli yapılacağı, yani bir blok yapılıp hastanenin yeni binaya taşınması, ardından eski bloğun yıkılarak yeni bir bloğun daha yapılması planlanmışken, hastanenin kademeli yapımından müteahhit firma istedi diye mi vazgeçildi? İnşaat sektörünün bu kadar gelişmiş olduğu bir ortamda, teknolojik imkanların zirve yaptığı günümüzde arsa olarak yeterince uygun olan trafik hastanesinin tümden yıkılması için hiçbir haklı gerekçe olamaz. Hiçbir akıl sahibi de bize bu hastanenin kökten yıkılarak, hastanenin kapatılarak, yenileneceğini izah edemez” diye konuştu.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NA ELEŞTİRİ

Sağlık Bakanlığı’na yönelik eleştirilerde bulunan Doğruyol, “Bakanlık yetkilileri mağdur olacak olan onlarca sağlık personelini, taşeron firma aracılığıyla asgari ücretle çalışan onlarca işçimizi ve hastaneden hizmet alan binlerce vatandaşı yok sayarak maalesef müteahhit firmaya boyun eğmiştir. Lütfen bize söyleyin; Bakanlığı bürokratlar mı yönetiyor, TOKİ mi, inşaat firmaları. Sağlık Bakanlığının “Hastaneyi Acilen Boşaltın” yazısının sebeplerini lütfen biri bize açıklasın. İktidarıyla muhalefetiyle, belediye başkanıyla, kaymakamıyla, tüm vekillerimizin, bürokratlarımızın bu konuya acilen müdahale etmesini bekliyoruz” dedi.

ÇALIŞANLAR MAĞDUR OLACAK

Sivil toplum kuruluşu olarak, sorumluluk bilinciyle, Hastane’nin yıkılmadan yapılabileceğini bildikleri için, bu konuda kamuoyunu bilgilendirmek istediklerini söyleyen Doğruyol, “İhaleye göre iki yılda bitirilecek olan, ancak, tecrübelerimize dayanarak söylüyoruz üç yıldan önce bitmeyecek olan hastane yapımının tekrar değerlendirilmesi gerekmektedir İş bilmezlik, plansızlık, tecrübesizlik adını ne koyarsanız koyun. Yüzlerce hastane çalışanımızı, binlerce vatandaşımızı mağdur edemezsiniz” diye konuştu.

VATANDAŞLAR DA KATILDI

O esnada hastanede bulunan kişiler tarafında destek alan eylemde konuşan vatandaşlar hastanelerinin yıkılmasını istemediklerini, hastaneden ve personelinden çok memnun olduklarını ve hastane ihtiyaçlarını gidermek için Karşıyaka ya da kendilerine uzak olan diğer hastanelere gitmek istemediklerini söylediler. Vatandaşlar dışında muhtarların da desteğini alan eylemde Bornova Muhtarlar Derneği Başkanı Erkan Güler hastanenin yıkılmasına karşı olduklarını Bornova’nın tek devlet hastanesinin de yıkılmasını istemediklerini ve muhtarlar olarak vatandaşların yanında olduklarını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.