TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 Mekan 1 Yemek

1 Mekan 1 Yemek’te bugün sizler için Alsancak’ta yer alan Sultan Yemek Evi’ni ziyaret ettik

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2015 07:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
1 Mekan 1 Yemek

Fadime Dumlupınar

Alsancak’ta yer alan Sultan Yemek Evi, 2006 yılından itibaren müşterilerini ağırlıyor. Mekan sahibi Bilal Adıbelli, mekanı sizler için tanıttı. İşletmeye ilk girdiğinizde sıcak ve samimi insanlarla karşılaşıyorsunuz. Bir aile ortamı hissi veren mekanımızda ise 45 çeşit yemek seçeneği bulunuyor. Evli ve iki çocuk sahibi olan Adıbelli, işletmesini hakkında şunları söyledi: “Dokuz yıllık tecrübemizle müşterilerimize her zaman en iyisini sunmaya çalışıyoruz. Burada altı çeşit yemeğimiz 9 liradan veriyoruz. Toplamda 45 çeşit yemeğimiz çıkmakta ve müşterilerimiz bunların içinden istediklerini seçebiliyorlar. Yemeklerimiz günü birlik çıkmaktadır. Asla bugünün yemeğini ertesi gün satmıyoruz zaten genelde saat dört gibi tüm yemeklerimiz tükenmiş oluyor. Ürünlerimizin hepsi tazedir. Biz kendimizin yemeyeceği bir şey müşteriye kesinlikle vermiyoruz.”

EVLERE SERVİS

İşletmenin ilerleyen dönemdeki hedefi ile ilgili ise şunları söyleyen Adıbelli, “İzmir’in çeşitli yerlerine de şubeler açmayı düşünüyoruz ama şube açmak içinde bir yerler açmayacağız. İstediğimiz kalitemizi bozmadan bir yerler açmaktır. Bunun haricinde şunu da belirteyim işletmemizde bütün yemek kartları geçerlidir ve iş ve ev yerlerine servis yapmaktayız” diye konuştu.

Bugün sizler için Beşamel Soslu Tavuk tarifini aldık:

4 kişilik

Malzemeler: 1 adet bütün tavuk, beşamel sosu( bir adet süt, 2 kaşık un, yarım muskat cevizi, bir çay kaşığı toz şeker, karabiber, tuz, yağ, yağım paket margarin)

Beşamel Sosun Hazırlanışı: Beşamel sosu için ayırdığımız malzemelerimiz daha önce bir tavada erittiğimiz margarini içine döküp karıştırıyoruz. 5 dakika kaynadıktan sonra sosumuz hazır hale geliyor.

Hazırlanış: tavuk ilk önce haşlanıyor ve daha sonra hepsi kemiksiz bir hale getiriliyor. Daha sonra yağlanmış tepsiye diziliyor. Daha önce hazırladığımız beşamel sosunu tavuğun üstüne ilave ediyoruz. 150 derecede sürdüğümüz tavuğumuz yaklaşık 15-20 dakika sonra çıkartıp servis ediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.