TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakanın müjdesi sağlıkçıları da heyecanlandırdı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) İzmir Şube Başkanı Op. Dr. Recep Atçı, İzmir’i “ufuk şehir” olarak nitelendiren Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçimden sonra İzmir'e bir Başbakanlık ofisi açıp, toplantıların bir kısmını İzmir'de yapacaklarını müjdelemesinin kentin makûs talihini kıracak dönüm noktası olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2015 08:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Başbakanın müjdesi sağlıkçıları da heyecanlandırdı

  Atçı, konuya ilişkin açıklamasında Türkiye’nin 3. büyük kenti olan İzmir’in Anadolu’nun birçok kentindeki gelişmeleri geriden takip ettiğini, alt yapıdan sosyal hayatın canlılığına kadar pek çok alanda sınıfta kaldığını ifade etti.

İzmir’in atılım yapabilmesi için yeni bir heyecana ve coşkuya ihtiyaç duyduğunu belirten Atçı, bu atılımın fitilini Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun İzmir’e başbakanlık ofisi müjdesinin ateşlediğini dile getirdi.

SAĞLIK SEKTÖRÜ İÇİN AYRI ÖNEM TAŞIYOR

     Başbakanın müjdesinin iş dünyası başta olmak üzere, spor ve sanat camiasında da büyük sevinç oluşturduğuna şahit olduklarını belirten Atçı, bu müjdenin kentteki sağlık sektörü için de ayrı bir önem taşıdığını kaydetti.

ARTIK PROJELER KONUŞULMALI

Atçı, şöyle konuştu: “İzmir’in bir an önce kısır çekişmelerden uzaklaşması gerekiyor. Bu kentin başbakanımız Davutoğlu’nun da ifadesinde olduğu gibi gerçek anlamda “ufuk şehir” olması için tüm kurum ve kuruluşlarıyla ele ele vermesi gerekiyor. Selçuklu ve Osmanlı’nın ufuk şehri olan İzmir, artık klasik siyasi söylemlerin dar kalıbına sıkıştırılıp, statükoya hapsedilemez.  Artık bazı kişiler, sırf karşı duruş sergilemek adına yaptıkları “İzmir muhalif şehirdir” algısını oluşturma gayretinden vazgeçmelidir.

DÖNÜM NOKTASI YAŞANACAK

     İzmir bir EXPO 2015 ve 2020 süreçlerini yaşadı. Bu süreçte İzmir’in sloganının da sağlık teması içermesi son derece önemliydi. İşte bu açıdan da bakıldığında İzmir’deki başbakanlık ofisi EXPO süreçlerinde planlanan ve hedefe konan birçok projenin de hayata geçirilmesi için bir fırsat olacaktır. Bu kentte artık toplum mühendisliği yaparak belli hassasiyetleri öne süren siyaset üreterek, yersiz korkular oluşturma devri kapanmalıdır. İzmir, artık projelerin konuşulduğu şehir olmalıdır ve bunun vakti de gelmiştir. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklaması kentin makus talihini kıracağı dönüm noktasıdır.”

KIYMETİNİN BİLİNMESİ GEREKİYOR

     Başbakanın bu müjdesinin İzmirliler tarafından iyi algılanması gerektiğinin altını çizen Atçı, ayda birkaç defa İzmir’e gelecek olan başbakanının bir takım görüşmelerini ve yabancı heyet kabullerini İzmir’de yapacak olmasının kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğini sözlerine ekledi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.