TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müze duvarı başlarına çöktü

İzmir’in Konak ilçesindeki Cumhuriyet Müzesi'nin bahçe duvarı, vatandaşların başvurularına rağmen onarılmadı. Anıtlar Kurulu'ndan izin beklendiği söylenip onarım çalışmaları ertelenince, duvar, yağışların ardından öndeki binanın çatısına devrildi. Depo olarak kullanılan binada kimsenin bulunmaması, olası ölüm ve yaralanmayı önledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2015 07:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Müze duvarı başlarına çöktü

Karataş Semtindeki Cumhuriyet Müzesi'nin bahçe duvarında, uzun süredir yağışların da etkisiyle yıkılma tehlikesi baş gösterdi. Duvarın alt bölgesinde oturan vatandaşlar da, Konak Belediyesi'ne başvurdu. Ancak bölgede inceleme yapan belediye görevlileri, Anıtlar Kurulu'na yazı yazacaklarını, izin alınmasının ardından onarım yapılabileceğini söyleyip ayrıldı.

BİNANIN ÜZERİNE ÇÖKTÜ

Geçen hafta meydana gelen sağanak yağışların ardından müzenin duvarı, toprak aşınmasının da etkisiyle, Mithatpaşa Caddesi 143 numaradaki depo alarak kullanılan binanın çatısına devrildi. Duvarın ağırlığına dayanamayan çatının da büyük bir bölümü çöktü. Olay sırasında, depoda kimsenin bulunmaması, olası bir ölüm ve yaralanmayı önledi. 

DEPO SAHİBİ TEPKİ GÖSTERDİ

Deponun sahibi olan Serdar Akkaya, bu duruma tepki gösterdi. Geçen yıldan beri duvarın her an yıkılma tehlikesi bulunduğun söyleyen Akkaya, “Belediye görevlileri geldi, inceledi, gitti. Anıtlar Kurulu'ndan izin alınması gerektiği söylendi. Her gelen resim çekip gitti. Ne bir onarım oldu ne de önlem alındı. En sonunda, duvar yağışların da altındaki toprağı aşındırmasıyla tepemize yıkıldı. Biz her sabah buraya gelip mal alıyoruz. Ya başımıza yıkılsaydı bana ya da yakınlarımın birisinin başına bir şey gelseydi, hesabını kim verecekti? Bu önlemler illa acı olaylar yaşandıktan sonra mı alınır? Ben bunun bir ders olması gerektiğine inanıyorum ve artık alınmayan önlem alınsın. Bu duvar yeniden inşa edilsin” dedi. Serdar Akkaya ayrıca, yaşanan olayın tarihe de saygısızlık olduğunu, müzelerde tarihi eserlerin sergilendiğini ama binaların da illa eski ve bakımsız olmasına gerek olmadığını ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.