TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tanal bağışların tespiti için dava açtı

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hesabına ne kadar para yatırıldığı ve bu paranın ne kadarının harcandığının saptanması için dava açtı.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2015 08:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tanal bağışların tespiti için dava açtı

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

CHP İstanbul Milletvekili  Mahmut Tanal; Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi aday olan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim çalışmaları için açtığı geçici bağış hesaplarına usulsüz yöntemlerle para aktarıldığını iddia etti. Tanal; AKP’ye yakın firmaların bağış listelerine çalışanlarının adını yazıp, hepsinin karşısına 1 TL, 2 TL veya 50 kr bağış yaptıklarına ilişkin beyanda bulunarak tek elden üç günde 1 milyondan fazla kişinin bağış yapmış gibi gösterildiğini dile getirdi.

Bağış yapanların çoğunun bu bağışlardan haberi olmadığını belirten Tanal; burada yapılanın hem 9082,51 TL’lik üst sınır engelini hem de tüzel kişilerin bağış yapamayacaklarına ilişkin hükmü aşmak olduğunu ve ayrıca çok fazla bağışçı olduğunu gösterip bir yanıltıcı bir algı yaratmak olduğunu vurguladı.

TESPİT DAVASI AÇILDI

Konu ile ilgili olarak Ankara Adliyesi’nde tespit davası açtı. Hükümete yakın bazı firmaların Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a yüz binlerce lira bağış yaptığının, ancak kanunda hile yaparak bağışçı olarak çalışanların gösterildiğinin, bunun sorumlularının, bu sorumlularla işbirliği yapanların tespitini talep eden Tanal, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı sırasında kullandığı paranın hem kamu imkanları ile sağlandığını, hem de özel şirketler tarafından finanse edildiğini belirterek Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı’nın meşruiyeti olmadığını dile getirdi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.