TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de her yerde caz var

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği 22. İzmir Avrupa Caz Festivali 05-21 Mart 2015 tarihleri arasında yapılacak

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2015 08:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de her yerde caz var

EMİNE ŞEKER

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV) 5-21 Mart 2015 tarihleri arasında düzenleyeceği 22. İzmir Avrupa Caz Festivali'nin basın toplantısı İKSEV Karataş binasında yapıldı. Yapılan basın toplantısına, İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, İsviçre İzmir Fahri Konsolos Asistanı Elif Erdem, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Daire Başkanı Funda Erkal Özkök, İzmir İtalya Konsolos Vekili Antonio Ionio ve Slovakya İzmir Fahri Konsolos Asistanı ile Polonya İzmir Fahri Konsolos Asistanı Petek Evirgen katıldı. İzmir İtalya Konsolosluğu, İzmir Fransız Kültür Merkezi, Yaşar Holding, Lüksemburg Büyükelçiliği, Luxemburg Export Office, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, Adam Mickiewicz Enstitüsü,  Avusturya Kültür Ofisi, Slovakya Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosluğu,  İzmir İsviçre Konsolosluğu işbirliği ile düzenlenen Festival, 5 Mart 2015 Perşembe günü AASSM’de yapılacak sergi açılışı, kokteyl ve Ufuk-Bahar Dördüncü Duo & Erik Truffaz Quartet konseri ile başlayacak. Öncesinde, 13. Caz Afişi yarışmasında ödül ve sergileme alan genç grafik sanatçılarına katılım belgeleri sunulacak.

CAZ HER YERDE

Basın açıklamasını yapan İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, bu yıl 22’ncisi düzenlenecek olan İzmir Avrupa Caz Festivali'nin 5-21 Mart tarihleri arasında kent gündeminde olacağını belirterek, “Bu festival her yıl olduğu gibi Büyükşehir Belediye’sinin katkılarıyla gerçekleştirilecek. Her zamanki gibi Avrupa Caz’ının en iyi örneklerini sunacak. Aynı zamanda yine birçok genç müzisyenin önünü açan kariyerlerinde önemli bir noktaya getiren atölye çalışmalarını da gerçekleştirecek. Bu yıl çok özel etkinliklerle festival renklenecek. Caz Festivali kapsamında halka açık birçok etkinlik var. Her yerde cazı yaşayacağız” dedi.

 AÇILIŞ DÜNYA PRÖMİYERİ İLE

22. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin 5 Mart 2015 Perşembe günü Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM), Ufuk-Bahar Dördüncü Duo & Erik Truffaz Quartet’in son projesi ‘Jazz Meets Classics’’in dünya prömiyeri ile başlayacağını söyleyen Sarper, “Avrupa Cazının temel taşlarından biri kabul edilen Erik Truffaz ile günümüz piyano ikilileri arasında istisnai bir yere sahip olan Ufuk & Bahar Dördüncü,  Truffaz’ın İstanbul sevgisini dile getiren ‘Taksim’ adlı eserinin ilk seslendirilişini yapacak. Klasik müziğin ve cazın önemli isimlerini biraya getiren projenin ikinci bölümünde Erik Truffaz (trompet); Marcello Giuliani (bas), Marc Erbetta (davul) ve Benoît Corboz’dan (piyano, Fender Rhodes, Hammond) oluşan dörtlüsü ile eski ve yeni çalışmalarından örnekler sunacak” ifadelerini kullandı.

ÇOK YÖNLÜ SABATİNO

Sarper, piyanist, besteci ve aranjör olarak İtalyan caz müziğinin önemli temsilcilerinden biri olan Paola Di Sabatino ile Marco Siniscalco (bas) ve Glauco Di Sabatino (davul)’dan oluşan Trio’su 6 Mart 2015 Cuma günü İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile bir konser vereceğini ifade ederek, “Çok yönlü bir sanatçı olarak önemli bir kariyere sahip olan Sabatino dünyaca ünlü pek çok sanatçıyla yaptığı ortak çalışmalar ve verimli işbirliği ile tanınmaktadır. Halen L’Aquila Müzik Konservatuarında ‘A.Casella’ isimli caz müzik departmanının profesörü ve sorumlusu olarak da görev yapan Sabatino ve Triosu, Festival’in geleneksel Açık Caz Orkestrası Atölyesi’ni de yönetecek” şeklinde konuştu.

FESTİVALİN NEŞESİ

12. İzmir Avrupa Caz Festivali’nden bu yana her yıl iki başarılı genç cazcının burslu olarak İtalya’ya caz eğitimine gitmesini sağlayan Açık Caz Orkestrası Atölyesi’nin bu yıl 7-8-9 Mart tarihleri arasında olacağını belirten Sarper, “İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile yapılacak. Paolo Sabatino Trio yönetimindeki atölyeye bu yıl 23 genç sanatçı katılacak. Her yıl Festival’in en coşkulu konseri olan ve büyük ilgi gören Açık Caz Orkestrası Final Konseri 9 Mart 2015 Pazartesi günü AASSM Küçük Salon’da yapılacak” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.