TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sorun burada, Çözüm nerede?

İzmir Bornova İlçesi’nde ki Mahalle gezilerimiz devam ediyor. Bugün sizler için Evka-3 Mahallesi’ndeyiz. 25 yıllık bir tarihi olan mahallemizin muhtarı ise Dilek Kumova. Evka Sosyal Konutları ile beraber zamanla bir mahalleye dönüşen Evka-3’e ilk muhtarlık 1994 yılında geliyor. Mahalle İzmir’in kentleşme açısından güzel mahallelerinden birisi konumunda ama bu mahallemizin de sorunları mevcut. En büyük sıkıntılardan birisi mahallede 7 tane baz istasyonunun bulunması bununla ilgili çalışmalardan bulunmalarına rağmen bir sonuç alamadıklarını söyleyen Kumova bir diğer sorunlarının da bir türlü ıslah edilemeyen Şeytan Deresi olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2015 08:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sorun burada, Çözüm nerede?

TANER UYANIKER

Bornova’daki bugünkü durağımız Evka-3 Mahallesi. Mahallemizin muhtarı ise kendine güvenen ve tam bir hayvan sever olan Dilek Kumova. Muhtarlıkta ilk dönemi olan Kumova, yalnız bir kadının kendi ayakları üzerinde durabileceğinin en büyük kanıtı. Mahallemizin muhtarı 20 yıldır aynı mahallede ikamet etmekte. Muhtarlığından önce 2 dönem azalık da yapan Kumova muhtarlık için yabancı birisi değil. Özveriyle muhtarlığını yaptığı mahallesi ise 2 farklı kareye ayrılıyor. Büyük bir bölümünü orta sınıfın oluşturduğu modern konutlar ve diğer tarafında ise çarpık yapılaşma hakim. Mahallede üst düzey yöneticilerin oturmasına rağmen 7 tane baz istasyonu bulunuyor. “Bununla ilgili mahalle sakinlerinden çok şikayetler geliyor” diyen Kumova, bu konu hakkında imza toplayıp yetkili mercilere bildirmelerine rağmen hiçbir sonuç alamadıklarını söylüyor.

TRAFİK HASTANESİ YIKILMAMALI

Muhtar olma sürecinizden başlayalım…

Mahallemizin kurucu muhtarı dayımdı. Ben de muhtarlığımdan önce 2 dönem azalık yapmıştım. Bu seçimlerde de muhtarlığıma adaylığımı koymaya karar verdim ve iyi bir oyla muhtar seçildim.

Mahalle hakkında bilgi alalım biraz…

Mahallemiz yaklaşık 25 yıl önce kuruldu. 1994 yılında ilk muhtarlık mahalleye veriliyor. İlk olarak Evka sosyal konutları yapılıyor ondan sonra o konutların çerçevesine yeni binalar yapılarak mahalle bugün ki haline geliyor. Mahallemizde 3 okulumuz var bunların 2’si Anadolu Lisesi biri ise ilkokul. Sağlık ocağımız ve sınırlarımız içerisinde Trafik Hastanesi mevcut.

Peki, Trafik Hastanesi’nin yıkılıp yerine yenisinin yapılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Yenisi yapılana kadar eskisinin olanaklarından faydalanılması gerekiyordu. Bu hastane bizim hemen yanımızdaydı. Belli bir saatten sonra oraya ulaşmamız çok kolay oluyordu. Şimdi burası kapanınca bizim Tepecik gibi hastaneler gitmemiz çok sıkıntılı olacaktır.

ISLAH EDİLEMEYEN DERE

Mahallenizin sorunları neler?

Mahallemizde 2 dönemdir Şeytan Deresi’nin ıslah çalışması var ve bu çalışma yarım kalmış durumda. Bununla ilgili kurumsal sorunlar yaşıyoruz ve bu konunun çözüme kavuşturulması gerekiyor. Derenin içinde kaçak yapılaşma hakim ve bu nedenle İZSU orada bir çalışma yapamıyor. Şeytan Deresi’nde kirlilik had safhada. Bu durum çirkin bir görüntü ortaya çıkarmakta hem de halk sağlığını tehdit etmekte. Orada ya evler yıkılıp dere ıslah edilecek ya da derenin yönü değiştirilecek. Bu iki çalışmadan birisinin artık kısa bir zamanda yapılmasını istiyoruz.

MAHALLEDE BAZ İSTASYONU

Mahallemizin bir diğer önemli sorunu ise baz istasyonlarının bulunmasıdır. Mahallemizde şu anda 7 tane baz istasyonu bulunmakta. Bu baz istasyonları yerleşim yerlerinin içinde bulunmakta. Bu konu hakkında mahalle sakinleri olarak imza toplandı ama hiçbir sonuç alınamadı. Bir türlü bu konu hakkında çözüm bulamıyoruz. Baz istasyonunun yerleşim yerinde bulunması halk sağlığı açısından büyük bir tehdit oluşturmakta. Mahalleli bu konudaki şikayetlerini bana sık sık bildiriyor ve baz istasyonlarının bir an önce kaldırılmasının istiyorlar.

ÇAY BAHÇESİ İSTEĞİ

Mahallemizde çok sayıda emekli vatandaş yaşamakta. Bu vatandaşlarımız, belediyenin yaptığı bir çay bahçesi istemekte. Kahvehaneye gitmeyelim, yapılacak çay bahçesine gidelim diyorlar. Çay bahçesi için yapılacak alanlar mevcut mahallemizde ve bu isteğinde karşılanmasını istiyoruz. Bir diğer sorunumuz ise mahallemizde özel bir şahsa ait bir zeytinlik alanı var. Kamulaştırılıp orasının yol olacağı söylendi ve o orası sanayiye bağlanacak. Bu zeytinlik alanı kirleniyor ve temizlenmesi sorun oluyor karşımıza ise çirkin bir görüntü çıkıyor.

ASFALT İSTİYORUZ

Mahallemizin bazı yolarının asfaltlanmasını istiyoruz. Yollarımız yamalarla idare ediliyor. Özellikle Cengiz Han Caddesi üzerindeki yola acilen asfalt çalışması gerekiyor. Bununla ilgili şikayetlerimizi bildirdik, yapılacağını söylediler bekliyoruz şu an. TEDAŞ ile ilgili problemlerimizde oluyor. Aydınlatmalar 3 ay yanıyor 6 ay yanmıyor. Aramamıza rağmen sorunlar zamanında çözülmüyor ilerleyen zamanlara sarkıyor bu da bizim için bir sorun teşkil ediyor. Bir de mahallemizde dolmuşçuların ihtiyaçlarını giderebileceği bir alan yok. Yıkık bir barakada bulunuyorlar. Onlara yönelik iyi bir baraka yapılabilir ve dolmuş şoförlerimiz orada ihtiyaçlarını rahatça giderebilirler.

KÜLTÜR MERKEZİ GEREKİYOR

Mahallemizde bir kültür merkezi olmasını istiyoruz. Bu uygulama çoğu mahallede mevcut. Spor olanaklarının da içinde bulunduğu bir tesis olması mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılayacaktır.

Muhtarlık olarak yaptığınız hizmetler neler?

Vatandaşlardan maddi durumu iyi olmayanlara yardım ediyoruz. Bu konuda ihtiyacı olanları belirleyip belediyeye bildiriyorum, belediyede sağ olsun gelip vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor. Eğitim için ihtiyacı olan öğrencilere de yardımlarda bulunuyoruz. Kızılay’ın bağış kutuları var orada toplanan malzemeleri ihtiyacı olan halka ulaştırıyoruz. Eşinden ayrılmış vatandaş gelip bana derdini anlatıyor zaten ben onları temsil ediyorum. Bende eşimden ayrıldığım için onlara yardımcı olduğumu düşünmüyorum.

MUHTAR SADECE EVRAK İŞLERİYLE UĞRAŞMAZ

Muhtarlıkların kaldırılmasıyla ilgili bir tartışma vardı bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Muhtar bir ailenin içindeki bireydir. Mahallenin ve mahalle sakinlerinin tüm sorunlarıyla biz ilgileniyoruz. Vatandaş başkalarına anlatamadığı derdini gelip bizlere anlatıyor. Bir mahalle için muhtar demek her şey demektir. Muhtar bir mahallede sadece evrak işleriyle uğraşmaz o mahallenin sesidir aynı zamanda. Bana eşinden şiddet görenler gelip derdini anlatabiliyor. Halkla ilişkiler yönünden muhtarlık çok önemlidir.

İZMİR DOLU DOLU BİR ŞEHİR

Muhtar gözüyle İzmir’i nasıl değerlendirirsiniz?

Ben İzmir’de özgürlüğümü, insanlığımı yaşıyorum. İzmir dolu dolu bir şehir. İzmir’de doğup büyümekten, bu şehri tanımaktan gurur duyuyorum. Aynı zamanda Evka-3’te olmaktan da gurur duyuyorum.

Dilek Kumova kimdir:

1970 Manisa doğumlu. 42 yıldır İzmir’de yaşıyor. Muhtarlığını yaptığı Evka-3 Mahallesi’nde ise 20 yıldır ikamet etmekte. Dilek Kumova’nın 2’de oğlu var. Tam bir hayvansever olan Kumova’nın bir de köpeği bulunuyor. Muhtarlıktan öce bir dönem muhasebecilik işiyle uğraştı. Lise mezunu olan Kumova ise ilk dönem muhtarlığını gerçekleştiriyor. 2 dönem boyunca da azalık görevini üstlenmiş.

Mahallenin künyesi:

Nüfus: 23000

Seçmen sayısı: 16000

Cadde sayısı: 3

Sokak sayısı: 150

Muhtarı: Dilek Kumova

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.