TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pankart Davası

CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü’ye ilçe binasına dört eski bakanın maskeli fotoğrafının bulunduğu pankartı asması sebebiyle ‘Kamu görevlisine hakaret’ suçuyla dava açıldı

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2015 09:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Pankart Davası

AHMET TOPRAK

Yolsuzluk soruşturmasının yıldönümünde CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü’ye ilçe binasında açılan dört eski bakanın maskeli fotoğrafının bulunduğu pankartı asması sebebiyle dava açıldı. İlçe Başkanı Gümrükçü 20 Nisan 2015 tarihinde Karşıyaka 8’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde ‘Kamu görevlisine hakaret’ suçuyla yargılanacak. İlçe Başkanı Gümrükçü hakkında, CHP’nin aldığı karar kapsamında17-25 Aralık Yolsuzlukla Mücadele Haftası’nda ilçe binasına astığı pankart sebebiyle 1-2 yıl hapis isteniyor.

SUÇLAYANLAR KAMU GÖREVLİSİ DEĞİL

İlçe Başkanı Gümrükçü, CHP Genel Merkezi’nin kendilerine göndermiş oldukları pankartı asmaları sebebiyle ‘Kamu görevlilerine hakaret’ suçlamasından haklarında dava açıldığını belirterek “Suçlamayı yapan arkadaşlar kamu görevlisi olmadığı halde böyle bir suçlamanın yapılmasını doğru bulmuyoruz” dedi. Bunu gayri hukuki bulduklarının altını çizen Gümrükçü, “Sözcü Gazetesi’nin bir manşeti olan fotoğraftan pankart yapılmıştı. Onu astık sadece başka bir durum yok. Ortada yapılmış bir hakaret de yok” diye belirtti.

AMAÇ GÜNDEM DEĞİŞTİRME

Birçok ilçe binasına aynı pankart açılmasına rağmen kendilerine dava açıldığını ifade eden İlçe Başkanı Gümrükçü, “2007 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi, dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Yönetim Kurulu üyeleriyle ilgili öyle bir afiş yapmıştı. Biz o zaman hiç bunu hakaret olarak algılamamıştık. Şimdi bu yapılanın gayri hukuki olduğunu düşünüyoruz. Gündem değiştirme amaçlı, muhakefeti yıldırma, bastırma amaçlı bir soruşturma olduğunu düşünüyoruz. 17-25 Aralık ile ilgili sürecin Soruşturma Komisyonu’nda ortaya çıkan bilgiler ve belgelerin gerçek olduğu çoğunlukla ispatlandı” dedi.

Bu hareketin yıldırma operasyonu olduğunu, Cumhuriyet Halk Partisi olarak hukuksuzluğa, yolsuzluğa karşı mücadelelerinin süreceklerini vurgulayan Gümrükçü, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin hukuksuzluğa, yolsuzluğa karşı mücadelesi sürecektir. Bugün bizim başımıza gelmiş olabilir ama yarın bu hukuksuzluk sıradan vatandaşlara da yansıyabilir. Parti olarak bütün örgütümüzle bunun karşısında olacağız. 20 Nisan’daki duruşmaya bütün duyarlı vatandaşlarımız bekliyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.